söndag 14 april 2013

Den riktigt, riktigt, riktiga trädgårdsäsongen börjar för min del med

pyssel

idag i Krukträdgården. Jag har haft ringa motivation i vår, inte minst på grund av vädret. Det går ju inte att ha framme nästan någonting alls när det är minusgrader på natten. MEN! Nu tycks det ha vänt!
Idag är första dagen på ett tag som jag försöker vara på benen en hel dag och den första dagen då våren på riktigt smeker ens kinder.
Oj, så lätt det är att få inspiration!.
Krukan med tidningstapetsering gjorde jag innan jag blev dålig med decoupagelim/-lack. Tidningen  är från 1950 och jag fick några ark som tröstpris av Veronica i Sanda Cottage. Kanske gör jag flera likadana. Burkarna hämtar jag från en pizzeria.
Namnlös Arabis med en fantastisk sammetsröd färg. Den få blomma klart i krukan. När den har blommat över planterar jag den på Berget.

Många krukor är iordninggjorda, men det råder kaos även här! Det blir ett delikat lyxproblem att fundera hur de skall placeras.Samma "visa" varje vår och alltid lika roligt!

Hyacinten i mitten heter 'Gipsy Queen' När den väl har öppnat sig helt är
denna hyacintdrottning  i en så läcker gul nyans att jag slickar mig om munnen. Ja, ba' så ni vet: Jag upplever färger väldigt ofta rent kulinariskt;)))!

Vilken rikedom!

Nu tror jag att gulhatarna har fått nog och lämnat mitt stackars inlägg utan kommentar;)))!
Det roliga med min Krukträdgård är att jag kan ändra karaktären helt från ett år till nästa. Som nu. 

Årets trädgårdstrend med alla härliga färger tycker jag är vältajmat just för i år. Vi måste vara väldigt många som törstar efter färger nu!
Det här är bara på "skissstadium". Överkastet på sittplatsen är fantasilös och får nog tjäna duk någon annanstans. Det är tre färger till som jag letar efter för att fullborda ett blickfång i Krukträdgården..
Hittar jag dem så kanske får det se ut något åt detta håll - annars - vete 17! Roligt att få leka i varje fall en stund ;)))!

Se fler bidrag i Söndagsfotutmaning


Jag önska Er en trevlig dag!

16 kommentarer:

  1. Vilka härliga färger! Och jag som är en "gulälskare" njuter i fulla drag:-)
    Jag hade också turen att vinna fina tidningsark från Veronica och har precis som du funderat på att använda dem på krukor, men inte riktigt kommit så långt. Det blev ju jättefint!!!
    Ha en fortsatt skön söndag!

    SvaraRadera
  2. Tycker dina krukor blev läckra.Älskar gult.Bra tips det där med tidningarna har en hög jag med och har inte hittat vad jag vill göra med dom ännu.Mina kommer också från Veronica.Vilken dag det har varit.Sol och varmt.Kram.

    SvaraRadera
  3. Vilka härliga krukor du har gjort, Anja! Så fina!

    SvaraRadera
  4. Alla behöver gladsolgult! Och alla andra färger med för den delen så här års. Du har gjort jättefint! :-)

    SvaraRadera
  5. Kyllä sinä olet tehnyt kauniita ruukkuja sinulla on niin ihania kevätkukkia jo kukkimassa:)

    SvaraRadera
  6. Så roligt att läsa att du är på benen igen,att vädret tydligen har vänd och att din inspiration spirar. Pizzaburkarna med tidningspapper ser så bra ut. Och så alla färgerna. Fint med krukträdgård så man kan ordna precis som man tycker själv.
    Önskar dig en härlig vårvecka.
    Anje

    SvaraRadera
  7. Härligt Anja! Att få pyssla och leka är bland det roligaste som finns tycker även jag som du vet. Så spralligt och lite småbusigt du har pysslat då. Älskar din krukträdgård!

    Kram

    SvaraRadera
  8. Ja nu äntligen kändes det som att vi har vår :) man får så mycket energi. vilket underbart pyssel du har och de syns att du gillar det Kram Suss

    SvaraRadera
  9. Deilige fargerike bilder Anja! Jeg håper at våren nå har kommet for å bli. Både hos deg og meg. Alt vel!

    SvaraRadera
  10. Jag gillar gult! Gult är inte alls fult! Härliga bilder och vilket fint pyssel med dina tidningstapetserade krukor... så snyggt!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Siellä on jo tosi keväinen meininki. Kauniit hyasintit! Mun puutarha on yli 200 kilometrin päässä. Huoh!

    SvaraRadera
  12. Härligt med pyssel och det blir så fint, med burkar, krukor och en massa färgklickar. Överkastet du har (på stolen?) blev jag lite kär i, åh vad fint med turkost bord! Mera färg i våra trädgårdar :) Skönt att läsa att du mår bättre, precis lagom till vårens ankomst.
    Tack för din fina kommentar om kattbilderna - tänk vad det gör att ha kameran i handen i just rätt ögonblick.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  13. Att får dekorera om, med växter eller med annat, är det absolut roligaste som finns! Fast - att få planera nya spännande saker i trädgården är nästan ännu roligare. Men det är ju också på sätt och vis att "dekorera".....

    SvaraRadera
  14. Jag är helt klart en gulälskare och njuter av den härligt pigga färgen. Det var ju smart att använda arken som krukor :)
    Nej jag var inte på mässan! Jag brukar ju inte åka till den mässan för jag blir så stressad av allt folk...det var många år sedan jag var på den men hade tänkt att ge den en chans detta år när jag skulle få träffa dig, som så sorgligt inte blev. Men,men nu blev det inte så i år men nästa, nästa år SKA jag ta mig dit!
    Och jag ska ju på trädgårdsmässornas, trädgårdsmässa snart. I England!

    Kram och vad skönt att du är på bättringsvägen och hittar din styrka igen.

    //Veronica

    SvaraRadera
  15. Vilken härlig och färgstarkt inlägg! Håller mig själv ofta till det lugnare temat. Skulle nog behöva ta ut svängarna lite:)Snygga krukor!!
    Var rädd om dig. Kram

    SvaraRadera
  16. Awesome idea.. They are surely perfect for lovely flowers.

    SvaraRadera