torsdag 18 april 2013


                     Kärlek eller dårskap?
                                                    eller
                            är det någon skillnad?

Klockan sex i morse styrde jag kaffekoppen till växthuset för att riktigt få njuta frukten av mitt arbete! Nystädat och fint. Regnet smattrar mot glastaket och ljuskronans alla åtta ljus är tända morgonen och växtsäsongen till ära. Ja-men-visst är man väl lite galen? Klockan sex på morron!?Tomaterna, gurkorna, melongurka, olika chile och paprika skall snart i sina riktiga krukor och växtsäsongen är i gång på riktigt. Ute är det fortfarande grått och trist. Vår s.k. gräsmatta ser mer ut som brun sörja.


Lycklig över att få sitta denna gråtrista morgon i glashuset låter jag blicken vandra över trivialiteter;)! En halvvissen pelargonblomma är ju fin på sitt sätt...;)!


Och lite skattkammartrams! 

Min mycket gamla ryska samovar får flytta från källarens glömska till växthuset. På dagen dricker jag gärna te. Mina föräldrar köpte denna från forna Sovjetunionen i början av 1960.

 Bara ett tillfälligt arrangemang
Nu har jag bara önskan om att hostan och snuvan äntligen lämnar min kropp ifred. Igår tog jag min sista dos penicillin, men jag hostar och snörvlar fortfarande lite.

                      Var rädd om Dig!


9 kommentarer:

 1. Er ikke dette helt normal galskap?! Fortsat god bedring Anja!

  SvaraRadera
 2. Det är nog bara vi "dårar" som tycker det är helt normalt att gå ut i växthuset klockan sex:)) Så mysigt att sitta där i regnet! Hoppas att du snart kryar på dig, själv håller jag på att bli vansinnig på min rygg;( Väntar på att de ska ringa från vårdcentralen så att jag kan få en tid för undersökning. Blir galen på denna smärta;( Kram på dig/Monne

  SvaraRadera
 3. Kärlek!
  Och angående hostan...ja man får väl räkna med ett par veckor till, som det var för min del...Ha en bra soldag idag, Karla.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig galenskap Anja.Det är ju mycket därför man har sitt växthus.Så mysigt när regnet smattrar på taket.Hoppas din hosta försvinner nu snart.Kram.

  SvaraRadera
 5. Klart man ska sätta sig i ett nystädat växthus klockan sex på morgonen. Vad bra att du orkade göra rent därinne. Nu är det bara att njuta av allt det vackra som kommer snart. Här är det vår på riktig. Maskrosor,häggen.gullvivor allt blommar och snart är det så hor dig med. Njut bara Anja/Anje

  SvaraRadera
 6. Noista kasvihuonekahvitteluista minäkin haaveilen. Uusi kasvihuone on tilauksessa.. Minun äidilläni on samanlainen samovaari.

  SvaraRadera
 7. Bättre start på dagen kan man nog inte ha! Krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Inte är du galen! Nejdå, helt normal, ett växhus kan man väl va´i när som på dygnet. Och njuta i!
  Men när man jobbar, så blir det inte av att gå upp i ottan för att njuta där innan man åker iväg. Får va´till helgerna och semestern. Då vill jag bo där!
  kram på dej, njut i stora drag o krya på dej!
  Lena

  SvaraRadera
 9. Helt normalt:) Så underbart att få sitta där och njuta,tidigt en morgon och höra fågelkvitter, regnet som smattrar på rutorna och bara vara.Hoppas du snart blir kvitt din förkylning , om inte annat så kontakt vården igen du kan ju ha fått fel medicin...
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan