fredag 16 augusti 2013

Försök till 
Nya perspektiv
som motiv från trädgården.
Det är lätt att ta bilder från favoritvinklarna. Märkligt hur jag hamnar ofta i exakt samma position när jag skall fotografera. Idag har jag tänkt medvetet på att stiga en bit åt sidan från de vanligaste platserna ...;)))!....'magplaskvarianten', tja, ni vet när man ålar sig fram till motivet, lämnar jag till en annan gång...;)!
Den här rumsavskiljaren av tuja (den övre bilden har ni sett förr) fick igår ett namn av en besökare: Triumfbågen
Tack för namnet!

I den här bilden ser du skymten av (f.v.)
Cordyline australis 'Purpurea', syddracena (ca 3 m hög)
Picea omorica 'Pendula' serbgran, hängvariant
Fraxinus exelsior 'Crispa', kålask
Clematis 'Rouge Cardinal'
Miscanthus sinensis 'Gracillimus', glansmiskantus
Salix integra 'Hakuro Nishiki' eukalyptusvide
Allium giganteum 'White Giant' vit jättelök  (fröställning) 
Astilbe chinensis taquetii 'Purpurkerze', stor plymastilbe


                                                 Tack för titten!

14 kommentarer:

 1. Åh, så underbar din trädgård är. Jag sitter och tittar på alla detaljer och växter och njuter i fulla drag. Undras när min syddracena uppnår storleken som din har?

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anna!
   Min syddracena är 14-15 år. /Anja

   Radera
 2. Att ha en egen triumfbåge i sin trädgård måste vara toppen.
  Kul att se dessa bilder från din trädgård.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Du har en sådan vacker trädgård!!! Varje liten detalj och vinkel är vacker. Även triumfbågen. Nu ska jag faktiskt sitta här och läsa bakåt i din blogg det ser jag fram emot. Önskar dig en fin helg/Gela

  SvaraRadera
 4. Härliga motiv från en härlig trädgård! Ser att du har så många fina hortensior! Jag har endast en, Twist´n shout och den blommar ännu inte....hm, vad gör jag månne för fel. tycker hortensior är så vackra men jag har aldrig lyckats med dem *grr* jag får njuta av dina istället!

  SvaraRadera
 5. Läste tillbaka lite - nu har man ju tid över - och såg att du haft en trädgårdsförening på besök. Jag tror att just dom som verkligen är trädgårdsintresserade - som mina besökare härom dagen - är väldigt öppna och berättar och framförallt frågar massor. Dom man har när det är ÖPPEN TRÄDGÅRD verkar mera bara vara nyfikna och ganska ointresserade av dom specifika växterna.
  Sen det här med feedback, jag fick massor på en timme - men på bloggen är det konstigt vad folk har svårt att skriva något.
  Jag har massor med goda vänner som läser min blogg, men dom skriver ALDRIG något. Trots att jag sagt att dom bara behöver skriva HEJ och så namnet så jag vet att dom varit där! Mycket underligt!!
  Det är också konstigt att när vintern kommer och man ska titta igenom sina bilder och njuta, då visar det sig att de tär massor av motiv man saknar. Man blir liksom lite "hemmablind" och väljer samma sak, år från år. Jag försöker nu att ändra på det, men det börjar ju bli lite sent på säsongen.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Susie!
   Instämmer med dig ang att ens vänner och bekanta läser bloggen ibland men de vill inte kommentera. Min man, dotter, sonhustru är de som tittar in hyfsat ofta men kommenterar inte - inte ens muntligt när vi träffas;)))! Hehhee!
   När det gäller att fota bara åt sig själv så borde man gå med kameran en gång i månaden bit för bit i trädgården - kanske...;))!/Anja

   Radera
 6. Många fina detaljer , sånt gillar jag även om jag är dålig på det själv. Inne pyntar jag med fina saker men ute blir det mest växter.../Annica

  SvaraRadera
 7. Visst är det konstigt att man gärna "fastnar" i vissa fotovinklar. När man verkligen anstränger sig att fota från nya vinklar så upptäcker man en massa nya saker i sin trädgård. Så fyndigt med triumfbågen, det passar ju verkligen. Du har så mycket vackert i din trädgård, älskar att titta på dina fina bilder!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 8. Kauniita huoneita puutarhassasi.
  Kiva ottaa joskus erilaisia kuvia.
  Hyvää viikonloppua sinulle Anja.♥

  SvaraRadera
 9. Lätt att bli hemmablind... gillar Triumfbågen mycket!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Vilka härliga bilder att njuta av, och njuter gör jag verkligen av dina bilder idag! Denna veckan har nästan hela vår trädgård grävts upp eftersom vi måste installera nytt reningsverk.....och när det är kaos på hemmaplan är det skönt att titta på bilder av hur fint det kan vara i en trädgård.
  Jag gillar speciellt alla dina vackra träd och buskar! Sånt skall det bli mer av här också nu när bara grävmaskinen nån gång kan lämna oss:-)
  Ha en skön helg! Kram!

  SvaraRadera
 11. Härligt Anja! Där fick man följa med på vandringen i din trädgård- igen!! Vill gärna en gång till i livet få besöka den live.... men det här var också en härlig tur!!

  SvaraRadera
 12. Åå rena Paris då,med egen triumfbåge:)Jag har också upptäckt att man tar från samma vinkel hela tiden så jag försöker nu hitta nya vinklar då jag fotar vilket inte är lätt.
  Ha en underbar dag!!!

  SvaraRadera