torsdag 22 augusti 2013

Svårfotograferade motiv


Salvia quaranitica 'Black and Blue'
sträcker sig mot den blå homlen tillsammans med syddracenan. Att fota blått mot blått är liksom inte riktig min grej men, du som tittar här får väl ändå någon uppfattning om att jag satsar högt ;)!
Salvians kotteliknande knoppar är i sig en prydnad. De himmelskt blå blommorna väntar på pollinerare. Kolibrin saknas dock i min trädgård men det finns insekter i vår fauna som liknar kolibri.
 
Här går jag emot alla goda råd om fotografering. Den här vyn är makalöst vacker en solig morgon som denna. Den måste fångas i motljus med vindspelets färger som gnistrar i hop med ormhassel 'Red Majestic' grentoppar .

Det är så sällan jag tittar på om jag har fått nya följare så att jag missar vanlig, hövlighet och hälsar inte dem välkomna. 
Nu ser jag dock att Livetpålandet och Josefin har anslutit sig.
Jätteroligt att Ni har hittat hit och hoppas att jag inte gör Er besviken! Välkommen!

Ha en fin dag!

1 kommentar:

  1. Så, nu är jag inne igen. jag var tvungen att gå ut och kolla om min salvia hade knoppar, men nej. Däremot har alla skott tagit sig fint, både det som stod i kruka och de som jag först satte i vatten, och plantorna är stora och fina. Det är bara att vänta och de kanske blommar först nästa år?

    Kram

    SvaraRadera