onsdag 4 september 2013

Världen vill höra 

vad Syriens president Bashar al-Assad har att säga till sitt försvar. När man dödar 400 barn och 1400 vuxna av sin egen befolkning måste man, enligt min rättsuppfattning, stå till svars i en internationell domstol för brott mot mänskligheten och inte bli tystad av fredspristagaren, president Barack Obamas bomber! Låt domstolen avgöra hans öde.

                          

     Frilandshibiskusen Hibiscus syriacus (!!!) blommar just nu! Varför den heter "från Syrien" vet jag inte. Enligt SKUD har den sin utbredning i Kina och Taiwan.

                                                 PAX!12 kommentarer:

 1. Så fin.Har sått en i år som redan blommat Samma härliga blå/lila/röda som du har.Fast min har bara blommat med en blomma per gång.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TAck Gunsan för din kommentar;)))!/Anja

   Radera
 2. Visst kunde jag förstå att sådant här skriver man inte i sin trädgårdsblogg. Men, ibland är det svårt att låta bli...
  Kanske har jag gjort en riktig dundertabbe, men vad är det i jämförelse med vad folk i många andra länder får utstå.
  Jag står för mitt inlägg, Tråkigt bara att så ofta känna sig ensam när man vågar yttra sig. Så kontroversiellt är mitt inlägg inte./Anja

  SvaraRadera
 3. Jeg er helt enig med deg Anja. Og det må det vel være helt greit å si høyt på sin egen blogg?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du kommenterade Ranten! Tack!

   Radera
 4. Du skriver naturligtvis vad du vill på din blogg! Och jag tycker att USA ska hålla sig borta. Fast det är inte en helt lätt fråga.

  Ha det gott!
  Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt att du hade lust att kommentara Daniel. Tack!/Anja

   Radera
 5. Ibland drabbar vårldshändelserna en så att man för ett ögonblick vill förmedla en åsikt eller tanke som inte har precis med trädgård att göra.
  Jag slås ibland av tanken hur privilegierad man är som får leva i fred och ha "bekymmer" som rör någon plantas överlevnad eller vädrets makter.
  Jag skulle kunna utveckla mina tankar långt mer, men det får bli i ett annat medium.
  I fortsättningen använder jag min FB för andra än trädgårdstankar om jag känner behov av det;)))!/
  Tack för att Ni har vArit förstående:)/Anja

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blå färg! Syrien är hög aktuellt och meningarna delade. Tycker att det är något för FN att ta tag i. Det är din blogg och du skriver vad du vill.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart skriver jag vad jag vill i min blogg. Det gör jag alltid.
   Samtidigt vill jag ju inte bli betraktad som en opålitlig en som helt plötsligt brister ut i något som inte har med trädgård att göra;)!/Anja

   Radera
  2. Självklart skriver jag vad jag vill i min blogg. Det gör jag alltid.
   Samtidigt vill jag ju inte bli betraktad som en opålitlig en som helt plötsligt brister ut i något som inte har med trädgård att göra;)!/Anja

   Radera
 7. Så vackert din frilandshibiskus blommar.
  Underbar blå färg.

  Ha faktiskt en Hibiskus i kruka (12 år) som jag har stammat upp. Den har blommat för första gången ute i sommar annars brukar den blomma vintertid under växtbelysningen i källaren.

  Önskar dig en härlig dag!

  SvaraRadera