torsdag 24 oktober 2013

Hej Alla!

Som Ni ser ändrar jag sidhuvud stup i kvarten, Den senaste, före denna, var i min smak för gräll även om den motsvarade hyfsat bra verkligheten.
Jag hade helt enkelt lust att springa ut idag mellan regnskurarna och ta ett par bilder av det som finns just nu.

Det är en märklig blandning av senhöst och sensommar. Lite roligt att dokumentera vår långa och mild höst. Det har funnits år med snöstorm och halka så här års. Vi har inte ens haft en rejält nattfrost ännu :-)! Jag klagar inte.
Få se om  riddarsporren slår ut?
Skuggliljan, Tricyrtis 'White Towers'  tar alltid paus hos mig under högsommaren och fortsätter att blomma sent den andra omgången. Det är nog för ljust mitt i sommaren. Den växer hos mig rätt soligt. Det finns något sorgesamt vackert över de rena  blommorna och de gula, svartprickiga bladen.
Vit höstanemon sprider pärlemoglans bland vissnande löv och växter.
Köp ingen blommande kruka på hösten om du vill ha den som perenn. Chansen att den skall överleva är minimal. Den skall planteras tidigt på våren.

Vinterliljan tycks trivas i kallt vatten 
Perecallis x hybrida 'Senetti' är en krukväxt som jag gillar, Den blommar helt underbart hela sommaren ute och fortsätter glatt ett bra tag inne  fönstret! Den blå färgen är magisk. Har haft nu denna i många år.


Idag blåser det kraftigt och jag antar att resten av gula blad faller på marken. 

                                              Ha det gott!

6 kommentarer:

 1. en ska inte klaga. En underbar höst. idag är det den 2410 och fortfarande ovanligt mild. Fortfarande blommar rudbeckia Goldstorm och så "jag hade glömt bort" Colcjium speciosus som fanns under lövhögen. Lönnarna står ännu färgade i guldrött. Njuter av att hänga ut vittvätten margaret

  SvaraRadera
 2. Oj har du en Riddarsporre på gång.Den här hösten har verkligen bjudit på många fina dagar.Ha en fin dag.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt att du fortfarande har så mycket som blommar hos dig! Här blåser det också idag så det gäller att hålla i hatten:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Hei! Vakre bilder fra slutten av oktober. Utrolig fantastisk blåfarge ja, den er magisk.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 5. Riddarsporrar i oktober, inte illa, hösten har varit fin, en frostnatt har nått min trädgård. Den blå krukväxten gillas skarpt.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Som alltid: Ur-vackra bilder av ur-intressanta o vackra växter!!
  Jag byter också ofta o gärna sidhuvudsbild.... Kanske min nuvarande är "för grällig"????.... Hm.... Sorry i så fall....... Jag .älskar verkligen de röda Astrarna (en blomsort som jag överhuvudtaget är barnsligt förtjust i - o ständigt letar nya varianter av....) ....som blommar -bland måååånga Aster-sorter- här just nu!;-)
  Ha en skön helg!

  SvaraRadera