torsdag 14 november 2013

Hortensia, klematis, riddarsporre,vivor 

för att nämna några i mitten av november!

Under mina 17 år som trädgårdsägare har jag inte haft så mycket att plocka i vas och se i största allmänhet i min trädgård som denna höst.
Så klart är det  "döden, döden" som härskar i stort i trädgården, men det finns rätt mycket som inte har gett upp helt ännu!
En riddarsporrestjälk med många knoppar börjar slå ut i vas som står ute.
Eller vad sägs om att den översta vivan, vars namn jag inte har, har blommat hela våren och sommaren och hösten :-)?! Och den nedersta, Primula maximowiczii. har skickat upp både konstig blomma och några knoppar. Hoppas att detta inte kommer att störa försommarblomningen.
Rönnspirean leker vår
Maija och jag väntar otåligt på adventen så att vi kan börja pynta ohejdat mooore ;-)! Maija skall alltid inspektera allt jag gör och ställer sig gärna framför kameran...


Ha en bra dag!9 kommentarer:

 1. Beautiful photos, Anja!
  Greetings from Holland, RW & SK

  SvaraRadera
 2. Klart hon måste kolla så matte gör rätt.
  Tänk att det är blommor på gång ännu.
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Mmm, nu längtar man efter advent för att få riktigt Götta sig i massa pynt!

  Jag hoppas det kommer massa tips här på bloggarna :)


  SvaraRadera
 4. Fantastiska foton!
  Tänk att det blommar hos dig ännu ute i trädgården. Det är lite svårt att förstå då jag ser all den vita snön som finns här hos mig.
  Sverige är ett avlååångt land med måna zoner.

  Önskar dig en solig dag!

  SvaraRadera
 5. Det är inte klokt vad mycket fint du fortfarande har som blommar!
  Fast vi har lite vi också. Var ute i morse och tog en en fin ros eftersom gubben min fyller år idag. Han vet att jag nästan aldrig tar in blommor, så han såg lite snopen ut när det både fanns blomma och tänt ljus vid frukostbordet. Han gillar alltså inte att fira och jag får ABSOLUT INTE ge honom nån present.
  Istället fick han välja rätterna till middagen ikväll. Fast han hade några förhållningsregler - det måste vara "gammaldags mat" för vi får gäster som inte gillar moderniteter.....

  SvaraRadera
 6. ♥Hei,Anja! Oi,miten hauskaa, että löysit minut ja minäkin löysin tänne kauniiseen blogiisi! Ihania kukkia! Oikein mukavaa päivän jatkoa!♥

  SvaraRadera
 7. Jag gillar inte den mörka årstiden, men den här hösten har varit en dröm så här långt. Varmt och trevligt väder, vi har bara haft ett par nätter med frost så här långt. Och snart är halva november över - det går mot vår:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Jeg tror hagen din lever i en annen tidssone og at ingen har fortalt den at det er langt inn i november?! Hysj! Jeg skal ikke sladre : )

  SvaraRadera
 9. Visst är det fascinerande och annorlunda! Och på ett sätt skönt, skönt att kunna plocka in blommor. Hösten som inte riktigt känns som höst och kommer göra vintern superkort :-) Ha det gott! /Carina

  SvaraRadera