onsdag 6 november 2013

När ögat får bestämma

Inte lätt att hitta en bra rubrik alla gånger, men jag tänkte att nu är det säkert många fler än jag som "tänker" med ögonen. 

Detaljerna känns jätteviktiga nu. Vi tänder ljus, skaffar buketter inomhus, placerar lyktor ute, dekorerar blickfång både ute och inne.
Här är några av mina ögontänk. 
Dessutom, som pricken över i:et fick jag den mest genomtänkta, vackra lilla brev igår av min rara  trädgårdsvän Birgitta (Läs om den uråldriga vattengranen)Det är något mycket speciellt att få ett riktigt brev i den riktiga brevlådan:)! Och Birgitta, är också mycket speciell för mig :-)

Två änglar = dubbel skydd - någon som vet och har kontakter Uppåt ;-)? Här tycker jag att det finns en härlig symbolik också...Den bruna har jag fått av Veronica.
-Å jag då? Jag tål väl att tittas på?
 
Den här astern slår ut sist av allt som finns i min trädgård. Det finns ännu "finare" varianter av denna med namnen 'Lady in Black' och 'Prince'. Undrar bara om de hinner slå ut i vårt klimat? Någon som har ?


                                      Ha't


7 kommentarer:

 1. Taas niin kaunis postaus.
  Asterit kukkivat kauan.
  Enkeleitä tarvisemme.
  Kissa on söpö.
  mukavaa keskiviikkoa sinulle!♥

  SvaraRadera
 2. Gulligt av Birgitta att skicka ett brev :) Det är som sagt, inte så ofta man får kort eller brev i dag, men när det händer blir man alltid lika glad!

  Lustigt att du skriver om små stilleben, för idag köpte jag två Murgröna på ICA och jag har precis flyttat runt på pyntet här hemma (inomhus), och det känns genast mysigare med gröna slingerväxter, ljusstakar och tända ljus. Pyntade utomhus i förrgår och det var ju det jag skulle tagit kort på idag, om det inte hade börjat regna! så det får bli en annan dag.... Ha det bäst Anja ♥

  SvaraRadera
 3. Jag såg en liknande aster i blom i Västmanland förra helgen. Söt! :)

  SvaraRadera
 4. Ögonfröjd är viktig! Jag "fröjdas" och inspireras alltmer via/på Pinterest!
  Räknar med att det ska hjälpa mig mycket genom vintern!;-)
  Astrar är härliga! I alla former!!!
  Och snigelpost är också härligt!! Särskilt kan jag tro när de är så där "Birgitta-trevliga"!

  SvaraRadera
 5. Beautiful are your photos!
  Greetings, RW & SK

  SvaraRadera
 6. Visst behöver man ögonfröjd så här års med. Från mit stora vardagsrumsfönster har jag fortfarande en mycker vacker vy på alla höstfärger på träden. Det finns mycket blad kvar här. Inomhus blir blommande växter och lyktor. Måste tänka på kattorna hela tiden. Dem älskar levande ljus men jag tycker inte om brinnande kattor.
  Ha en fin dag.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Många fina ögonfröjd att se på din blogg! Visst är det roligare med riktiga kort och brev i brevlådan än mail eller sms. Börjar snart med julkorts tillverkningen med en kompis. En kul tradition vi har.
  Ha det gott!

  SvaraRadera