fredag 27 december 2013


  Nu har vårdrömmarna vaknat i mig!

  Längtar efter att få se alla möjliga vårblommor att blomma å den ena sidan men, å den andra, detta milda väder kan lura både växter och mig till för tidig uppvaknande.
 Förnuftet säger mig dock att det är vintern jag skall förbereda mig för och inte vår....men att börja planera för vårens inköp av både fröer och plantor är det inte för tidigt. Det är förföriskt härligt att bläddra i webbkataloger. Till min favorit, Spezialplanthar jag redan skickat min årliga beställning. (Plantorna levereras dock inte förrän i slutet av april.)

                    Den här primulan kommer ursprungligen från Spezialplant

                 Ha det fortsatt trevligt!

16 kommentarer:

 1. No, siellähän ollaan ihan samoissa tunnelmissa kuin täälläkin. Tosin, tänä keväänä aion olla todella hillitysti ja hallistusti siementen kanssa...

  SvaraRadera
 2. Hei Anja.
  Hyvä on ajoissa aloittaa, mutta toivottavasti ei tämä lämpö herätä kukkia liian aikaisi etteivät sitten palellu.

  Ihana tuo primula.
  leppoisia välipäiviä teille♥

  SvaraRadera
 3. Visst är man lite knäpp men jag beställer också nu och förbereder inför våren:) Jag vet ju dock innerst inne att det kan komma både snö och frost i flera månader ännu. Men vi lever på hoppet;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig beställt hos Spezialplant, men har läst så mycket positivt både på trädgårdsriket och olika bloggar nu att jag nog trillar dit och beställer jag också:-)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Här är det också förberett för våren med lite inköp hos Larz:) Här är också vädret helt galet och vi har haft regn idag igen...
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Drömma är gratis.
  Gråmulna & regniga hälsningar från Småland och EL

  SvaraRadera
 7. Visst får man drömma och att planera redan går alltid. Det gör jag också, fast jag går och väntar på snö. Är allt lite sugen på att åka längd:) Fast å andra sidan är det skönt när man är ute och kör bil att slippa snön...
  Tack för tipset med fröer!
  Trevlig helg Anja!

  SvaraRadera
 8. Här i det riktiga Norrland ligger snön tryggt kvar, men jag blir nästan grön av avund då jag ser den härliga bilden du visar här, jag vill ha vår!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. heh, syksyiseltä puutarhaunelta heräillään ;) Onkin kiva odotella, mitä viimekesäisitä istutuksista tulee :)

  SvaraRadera
 10. Den köpte jag ifjol när vi var dit, hoppas den klarar den här isvintern så jag får se den blomma,Tack för en fin bild.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vitt jag förstår gillar den ingen vidare vinterväta. Mitt ex. lever i "kuvös" under vintern, dvs den har ett genomskinligt plasttak över sig. Läget bör vara någonstans vid nordost.

   Radera
 11. Jag känner likadant. Det kliar i fingrarna och jag vill börja rensa ute men det gå ju inte ännu, eller....? Lite kan jag nog göra.
  Den sidan har jag inte hört talas om tidigare. Tack för tipset. Önskar dig ett gott nytt år !

  SvaraRadera
 12. Verkligen längtar så efter solen och våren.
  Ska kolla om de blommar på kolonin i morgon
  Ha ett Gott Nytt År
  Kram Meta

  SvaraRadera
 13. ja den listen til Larz kan få en stakker til å bli blank i blikket og spasmer i handlehånden :-) Har ikke tord å bestille noe da jeg er usikker på når jeg kommer til Sverige, men alle på "ønskelisten" var stort sett utsolgt etter noen timer :-) Sånn er det med den saken.. God romjul Anja!

  SvaraRadera
 14. Gick också loss i allehanda vårdrömmar när jag läste Lars lista och har precis som du skickat en beställning. Nu håller vi tummarna för en skön vår med mycket plantering :-)

  Gott slut och Gott Nytt År! /Carina

  SvaraRadera
 15. Gott Nytt År Anja!!
  Man uthärdar många grå dagar genom att beställa fröer och plantor och förbereda sig för våren :-)
  Kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan