onsdag 15 januari 2014

Dagen efter...
   och Tulpanens dag...och heminredning
       och länksamling för Gröna väggar i trädgården

Ja, som ni ser har jag mycket på hjärtat idag.
Väntar med en recension av Trägårdskampen...Jag måste se ett par program till innan jag säger något, men har antecknat första intrycket...
Tulpanens dag! Mina har haft sin bäst före dag och vad passar då bättre än att köpa nya, fast lite senare idag;-)?
Så lite heminredning:
Min antika,söta,lilla träljusstake brukar åka i något gömsle efter jul för att plockas fram nästa. Idag frågar jag mig varför? Den gör sig ju jättefint med mitt gamla skåp. Båda är ungefär lika gamla och skåpet hänger ju framme året om.
Glas är jag förtjust i. Då tänker jag närmast på bruksglas så som till exempel burkar och vaser och dricksglas av olika slag. Att radda upp olika föremål i fönstret med mina två oljelampor blir till ett fint stilleben som reflekterar ljus.
Martas rike vill serva oss med länksamling om Trädgårdens gröna väggar
Har du själv gröna väggar i trädgården som du vill visa och på så sätt dela med dig av din idé så gå in på länken och följ istruktionerna. Lider du däremot av idétorka så kanske du hittar just din favorit där.
Själv har jag satsat rätt mycket på gröna väggar i min trädgård
Här ser ni att det är ingen hejd på mitt pratflöde just nu. Babblar på som en babbelvärsting!

                         *****

Till sist välkomnar jag de tre sista följarna:
Riitta Sinikka! Tervetuloa! Älä missaa Romulyyli blogia!(Missa inte denna oerhört populära finska blogg)
Moi Saara! Kiitti että huvittaa tulla minun piireihini!Tervetuloa!
Till sist men inte minst en dansk blogg Min gronne verdenVelkommen!

Men, nu har en slutat att följa! Tänk om man visste vem och varför...

 Nu är det Din tur att "prata";-)!

9 kommentarer:

 1. Hello ! Beautiful decorations. The last pictures is wonderful. I love green and scenery in green.
  Have a nice day !

  SvaraRadera

 2. Nice pictures of your tulip. Beautiful old wardrobe. I like old furniture. I greet
  Ania

  SvaraRadera
 3. Oli niin hienoa löytää tämä sinun blogisi ja sen kautta paljon muitakin uusia! Oikein mukava näin keskellä talvea lukea ja katsella upeita kuvia! Lisäksi katsoin äsken netistä ensimmäisen jakson Trädgårdskampenia, seuraan mielenkiinnolla keskustelua, joka siitä syntyy täällä blogeissa! (Mielestäni ehkä Magdan olisi pitänyt pudota... :) )

  SvaraRadera
 4. Tulpaner är snygga i alla skeden tycker jag - även som halv-vissna:-)
  Och dina gröna väggar? Ja, de är ju bara fantastiska! Jag har njutit av alla dina fina bilder från trädgården och de gröna väggarna mer än en gång och de har givit och ger mig massor med inspiration! Tack för det, Anja!

  SvaraRadera
 5. Trots att jag älskar tulpaner så har jag helt missat att det varit tulpanens dag! Beror förmodligen på att jag inte varit i någon matvaruaffär på ett par dagar. Men det finns säkert massor av tulpaner att köpa ett tag till.....
  Så TV-programmet igår och gillade det beroende på att det är en fånig tävling (sånt gillar jag), att det är om trädgårdar (kan man aldrig få nog av) och att det är trevliga och framförallt kunniga "växtmänniskor" som programledare. Det senare är man inte bortskämd med i trädgårdsprogram,det brukar mest vara såna som lyfter in massor av färdiga växter annars!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 6. Ljusstaken som inte är "julig" ska du såklart ha framme tjejen :)

  Jaa, det var stor uppvaktning i lördags med middag babbel och dans tillsammans med över 40 personer! Det känns mycket bra :D

  Jag vet inte riktigtt vad jag tyckte om Trädgårdskampen förutom att jag verkligen njöt av att se blommor och grönt för jag känner mig svältfödd....
  Din bild på din gröna vägg är super fast du är en babbelvärsting ;)

  Kram

  SvaraRadera
 7. Tack för att du uppmärksammar mitt lilla projekt, det ska bli spännande att se om det håller tekniskt.
  Vissa tulpaner behärskar konsten att dö med stil, dina gör det definitivt. Och du behärskar konsten att se och föreviga dem. Såå tjusigt.

  SvaraRadera
 8. Apropå ditt gamla skåp...har sett nåt liknande på antikrunda i veckan...det skåpet dem visade värderades till typ 100000 kronor! Undrar om det inte var mer, kommer inte riktigt ihåg. Minns bara känslan att jag trodde aldrig att det sorten skåp skulle vara så dyr...! Ha en bra dag idag,Karla.

  SvaraRadera