måndag 10 februari 2014

I all enkelhet en vandring i trädgården denna råkalla vinterdag
medan jag funderar på
utformningen och innehållet till del 2 om berget.

Mildvädret gör att jag har börjat pynta lite i Krukträdgården. 
Vivor, små tulpaner på lök, kungsängsliljor och  pärlhyacinter till att börja med. En gråmulen "själ"  piggas upp en gråmulen dag. Antagligen kan dessa vårstrålar stanna ute tills de är utblommade.
Skulle vädret slå om till kallare mer är två-tre nätter får de åka antingen på fönsterbrädan inne eller i källaren.
Vårblommor ger så mycket hopp och glädje. Och om en yrvaken humla skulle förirra sig hit på onsdag, då det lovas en helsolig dag, ja, då finns det lite nektar åt den burriga att släcka den värsta hungern och törsten  med.
Så märkligt hur rönnspirean alltid är redo med bladutspring. Denna buske i kruka är så otroligt tacksam att ha ute året om. 
Sibirisk lärk, som i naturen kan bli 20 meter hög, är hos mig ca en meter. Den växer också i kruka och verkar trivas bra även om jag kan få lite obehagskänslor av att jag plågar ett stackars träd. Men, det kan hända att lärken och jag har olika värdegrund...;-)!?
Livet spirar lite varstans i trädgården. Stora bladknoppar i klematis och i en del buskar. Lökväxterna skickar upp sina blad.
Många dvärgrododendron har redan stora blomknoppar
Så här års klipper jag barrträd och häckar 

Vårkänslorna börjar spira trots midvintermånad. Kanske slipper vi sträng kyla och kan börja vårbruket tidigare än vanligt?  Jag har redan rensat ett par rabatter från höstens ogräs. Så lätt det går nu när den grunda tjälen har släppt.

Återkommer inom ett par dagar med andra delen om mitt Berg.

Hoppas att vi "ses" då!
Hejdå!

11 kommentarer:

 1. Å vilka härligt våriga bilder du bjuder oss på idag.Drog upp lite ogräs jag med när jag gick en tur i trädgården idag
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga primulor du har. Mot söderväggen har krokus kommit upp, har aldrig hänt så tidigt här

  SvaraRadera
 3. Her er det også vår i luften, selv om det er vel tidlig.. Men de første løkene er i blomst og jeg har som deg også begynt å luke litt :-) lukten av vår og fuglesang gjør jo også susen! God uke Anja!

  SvaraRadera
 4. Åh, älskar Kungsängsliljor. Längtar så tills de dyker upp i rabatten. Tack för de vårliga bilderna :)

  SvaraRadera
 5. Det är ju märkligt hur olika vädret varierar år från år!
  Rensa ogräs mitt i vintern var det inte tal om förra året ivf.

  Så skönt det kommer bli om solen visar sig lite, hos mig är den mycket, mycket saknad.

  Din krukträdgård är så vansinnigt fin och jag har funderat så vart jag skulle kunna åstadkomma en enkel kopia i min trädgård!
  Näe jag får fortsätta att njuta av din :)

  Stora kramar

  SvaraRadera
 6. Vår i luften hos dig. Underbar med en krukträdgård säkert när den är så vacker som din. Vi får hoppas att snö och kylan stannar borta nu. Här är råkallt men vinden har lagt sig och idag blev det ingen regn. Sent på eftermiddagen tittade solen fram. Så skönt.
  Börjar längta efter Mon Jardin. 7 veckor kvar. Hur det ser ut?????
  Ha en fin kväll.
  Anje

  SvaraRadera
 7. Trots att det var grått idag, så kvittrade fåglarna när jag kom hem idag och det är faktiskt första dagen som jag får lust till trädgården! Och blir det fint på onsdag, skall jag nog dra lite ogräs jag med :)
  Vad fint med vårblommor ute, det är ju inte så kallt så något borde jag kunna ställa på min trapp - tack för inspirationen :)

  SvaraRadera
 8. ÅÅ full av vårglädje är ditt inlägg , det kan behövas nu:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 9. Vilka vårbilder du bjuder på . Härligt:) Och redan rensat. Här ligger snön fortfarande tjock på vissa ställen. Fast jag har börjat ta pelargon sticklingar inomhus. Det känns fint.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 10. Nog blir man lite avundsjuk nu ;-) fast lite vårlikt är det här också trots gråvädret. Snön har rasat från alla taken och det är milt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 11. Lyckost! Inga vårkänslor ännu på den här kanten. Det dröjer nog till mitten av mars innan jag kan börja bo därute. Snön ligger men glädjande nog surrar det i alla tre bikuporna!
  Väldigt fint arrangemang med kungsängsliljor!
  Kram

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan