onsdag 2 april 2014

En tidig start på växtsäsongen
Så mycket är på gång. Varje dag slår något nytt ut. Det känns som en rejäl kompensation för förra vårens vegetationskatastof. Fortfarande är skogarnas marker här klädda av döda blåbärskvistar även om nytt är på G.

Mina nunneörter sprider sig vilket är alldeles underbart.
Corydalis solida mix

Olika Primula har också börjat att slå ut. Här en tidig art, dvärgaurikel
Primula marginata
Primula 'Johanna'

Bräckorna kommer igen efter förra årets katastrofvår. Enstaka blommor i år, men ändå!

Rosenrododendron på väg att slå ut. Den är alltid först att slå ut hos mig men i år blir det extremt tidigt.
                      Rhododendron oreodoxa var. fargesii

Min underbara grusviva har börjat grönska och blomma efter en tuff vår -13

Nu har trädgårdslivet börjat och det är inte lika roligt att sitta vid datorn en längre stund. Ändå har jag helt barnslig lust att visa: "Titta vad jag har!" ....;-)! Och lika roligt är det att titta in hos andra, men jag blir stressad av alla ordverifieringar  som var och varannan blogg har. Det har jag inte tid med. Därför blir det ofta att jag tittar bara in utan att lämna kommentar.

                                                    Allt gott!

12 kommentarer:

 1. What beautiful flowers !
  Greetings

  SvaraRadera
 2. Ljuvliga bilder, Anja! Din Rhododendron har en väldigt fin form och Androsacaen på sista bilden är ju så fin så man tappar orden.
  Jag är glad att du visar vad du har eftersom du har så mycket fint och en hel del ovanligt. Det ger inspiration och tips och det uppskattar jag. Även det faktum att du har namn på dina växter gillar jag skarpt - då finns det ju en chans att man kan skaffa dem själv också:-)
  Du visar väl bilder på Rhododendron när den har slagit ut också?
  Kram Nora!

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ säger jag bara ,jag vill också njuta av vårblom:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Så tidigt och så mycket fint! Mixade nunneört och Rosenrhododendron ska jag komma ihåg.
  /Luna

  SvaraRadera
 5. Underbart fint med nunneörten i blandade färger. Och de små primulorna var helt bedårande. Tack för att du visar vad du har/ Kram Titti

  SvaraRadera
 6. Precis så där känner jag också - egentligen har jag inte tid med att sitta vid datorn utan jag vill helst tumla runt i våren, men jag vill gärna kika in hos andra för att få idéer och tips. Tack för att du delar med dig!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 7. Älskar också nunneörten som kommer upp lite här och var:) Dina små aurikler är ju helt bedårande! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 8. Så mycket sött du har! Nunneörtsmixen verkligen speciell. På min skärm ser en nästan blå ut. Här dyller de en stor del av gräsmattan nu och där satte jag inte dom, men det är en del av tjusningen.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Åh alla dessa låga underbara växter som du har.Visst blir man glad när det blommar och man ser att vissa växter repar sig efter förra årets tuffa vår.Ha det fint.

  SvaraRadera
 10. Ihania vau ! Ja näin aikaisin. Corydaliksissa on kaunis värikirjo. Täällä vielä odotellaan, mutta krookukset jo kukkivat, ihanaa sekin.

  SvaraRadera
 11. Vilken underbar rosenrhododendron! En sån - och fler liknande - skulle jag gärna ha, men med all kalk här så är det knepigt. Fast förra året stod jag inte ut, alltså så köpte jag en gulblommig rhododendron och en liten rödblommig azalea och så bör jag all jord i ena änden på murrabatten - men...det blir inga blommor i år inte!

  SvaraRadera