måndag 14 april 2014

Några tunga jobb är avklarade
men en del återstår.

Igår såg det bitvis ut som ett slagfält i trädgården när löst skräp valsade runt och landade på helt fel ställen igår. Även några krukor flög iväg. Det kändes som om det var stormstyrka i byarna. I varje fall mycket hårda vindar.
Idag har det varit betydligt lugnare. Jag har tagit hand om skräpet som låg lite varstans och blivit klar med växthusstädning .
Växthuset är ett tungt projekt. Dels för att den är stor som ett ordinärt vardagsrum och innehåller så mycket som måste ut innan högtryckstvätten går in. Men, så härligt när det är avklarat. Växthuset är det rum som jag tar emot gäster under sommarhalvåret. Inomhusstädning är underprioriterad och huset känns därför ogästvänlig så här års. 

Det är trevligt med ett säsongsrum.  Att få hitta på lite nytt varje år inspirerar. I år har jag tänkt en enkel tema: Etnisk mångfald. I Göteborg talas över 80 olika språk. 200 lärare undervisar i 60 språk i Götet!! Tänk så många olika stilar, tycken och smak det måste finnas! I just love it -as we say in Finnish...:-))!!
Jag har blandat lite stilar vilket blir rätt charmigt. 
Inredningen är inte riktigt klar ännu. Det fattas växter som är på omkrukning ute. Tomatplantorna får växa till sig innan de hamnar i sina säsongskrukor och det saknas lite i inredning i övrigt också, men snart är allt klart.

I trädgården slår blommorna ut en efter en. Nu har dvärgalpklockan slagit ut och en en av mina favorittulpaner, violtulpanen 'Tête - a - Tête'. Blomman är stor, fylld med kort stjälk och alldeles bedårande!
Rosenrododendron har sin glansperiod nu och stjärnmagnolian har gjort entré på blomningsscenen.


                                                Ha det gott!

13 kommentarer:

 1. You showed a beautiful garden under glass. This garden can be enjoyed even in the winter.
  Greetings

  SvaraRadera
 2. Ett så fint sommarrum du har. Kan förstår att du sitter där gärna bland alla trevliga saker och ,främst, alla dina växter.
  Här blommar äppelträdet och liljekonvaljerna. Mer än en månad tidigare än förra året.
  Ha en fin vecka.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder! Ditt växthus ser så mysigt ut!
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Åh, ditt växthus skulle jag kunna flytta in i. En sån härlig känsla som det utstrålar. Önskar dig en fin påskveckan.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Låter så härligt med ditt växthus...ja, allt utom städningen förstås;) Här har det också blåst väldigt. Hoppas det snart slutar!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Ditt växthus är helt underbart. Det är så ombonat på både insidan och utsidan så man känner sig helt skyddad från den stygga världen. Och massor med fina saker och växter att utforska.
  Blomningscen var ett bra ord!
  En härlig trädgårdspåsk önskar
  Marta

  SvaraRadera
 7. Oj så mysigt du har det! Du kan verkligen vara nöjd med ditt arbete.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 8. Så härligt att kunna sitta i ditt fina växthus/gästhus och njuta:) Ser underbart ut:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Mångfald! Vackert! Ditt växthus ser så mysigt ut, bjuder en att slå sig ner och titta länge utan att riktigt ha sett allt. Älskar när det är så, inte helt förutsägbart, utan en miljö som väcker såväl lugn och ro som nyfikenhet.
  Nu är jag inne på din sida tisdag morgon och jag ser ingen konstig reklam.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Det låter väldigt skönt med ett säsongsrum att ta emot gäster i. Jag använder visserligen mitt växthus som ett extra vardagsrum under sommarhalvåret, men man kanske skulle göra som du - ta emot gäster där också. Låter jättetrevligt!
  Bra idé med tema dessutom. Jag gillar särskilt årets valda tema. Blanda hejvilt - allt är välkommet. :-)
  Ha en fin påsk!

  SvaraRadera
 11. Vilka vackra bilder och det ser så fint ut!

  SvaraRadera
 12. Önskar dig en underbar Påsk!!

  SvaraRadera
 13. Fina bilder och härligt med mångfald. Vi har tillbringat dagen på landet så vi är både mossiga och rostiga men igen mångfald har det blivit!
  Glad Påsk till både dig och Anders!
  Birgitta

  SvaraRadera