måndag 29 september 2014


Hårdrock och romantik


Hårdrockar'n  Panicum virgatum ' Heavy Metal'. Ett gräs som jag har letat efter länge. Nu har jag en stor planta.
Tyvärr är jag inte människa att fota den så som jag skulle vilja - en riktig närbild på den skira, metalliska, blomvippan.

                                                                Romantiskt, eller hur?


Klematisblomman ser nästan lite yrvaken ut: -Oj, det är härliga temperaturer ännu! Här poserar hon nästan som i ett stilleben.
De små blommorna tillhör  murbinkan, Erigeron karvinskianus och de stora höstanemonen, Anemone 'Königin Charlotte' - den förstnämnda flerårig om den får stå frostfritt dessutom frösår den sig duktigt. Och den stora höstanemonen är förstås flerårig, men som nyköpt på hösten får den göra binkan sällskap i källaren och planteras ut till våren.
Det verkar som om det milda vädret med frostfria nätter fortsätter! Underbart! 
                                            Ha det gott och tack för titten. 

6 kommentarer:

 1. Oj det gräset var läckert! Häftigt namn också :) Vädret kan man verkligen inte klaga på, nu i veckan ska vi börja att förbereda för skiljemuren i Ornäsbjörkrabatten så det är härligt att det fortfarande är "sommarkänsla" ute:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Tackar för varje frostfri natt. Fast kallt är det på morgonen när jag cyklar till jobbet. Hur jag jobbar kväll ibland också;)
  Häftigt rockigt gräs!! Själv köpte jag tråkiga vita ljung idag.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Noterar ny höstlig header, men annars frodas sommaren hos dig fortfarande ser jag. Svårt att fota spretiga hårdrockare, påminner faktiskt mer om en syntare : )
  Vilken fantastisk trädgårdssäsong vi haft. Så lång, så fin och ännu är det varma dagar kvar. Jag njuter!
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå Anette. Höstanemoner och blommande gräs tillhör sensommaren och hösten.
   Att några krukor blommar fortfarande som tillhör sommaren är ju bara ett bevis på att vi inte haft frost ännu./Anja

   Radera
 4. Även vi har fortfarande så fint väder. Det är bara att njuta. Men du är förbered på hösten med din nya header. Så härligt att ha så mycket kvar som blommar. Mycket vackert gräs.
  Anje

  SvaraRadera
 5. Ja, gräs är svårt att få till på bild. Rörelsen i strån och vippor, det mjuka eller strikta, böljande, stela...allt det som är gräsets själ. Svårfångat men fantastiskt när det fungerar. Och lite oskärpa kan stundtals framhäva mer än en skarp bild - den där själen.
  Törnrosa

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan