onsdag 3 december 2014                             Det är roligt
                     - att ha roligt;-)!

Återkommer till mitt barnsliga jag igen;-) Det är så vansinnigt härligt att ha prylar att leka med som "ingenannan" har. Jag skojar. Så klart är jag inte ensam om att ha " värdelösa" prylar från förra seklet, men jag använder dem på mitt sätt och där måste väl de vara unika?

Men jag börjar med en ljusstake i koppar som jag faktiskt aldrig sett hos antikhandlare eller loppis. Någon vän sa att "det var den fulaste ljusstaken"...nja. Inte i mitt tycke.
Mitt roliga bord består av ett gammalt Ikeaunderrede, en gammal spegel från förra sekelskifte och en glasskiva. Mellan spegeln och glasskivan sätter jag något som är årstidstypiskt. Just nu en av mina många, gamla jultidningar Julstämning.Och alla fina gaaaamla julokort! Några har fått plats i en tavelram.

Såja. Kanske förstår ni att jag har haft gôrskôj;-)! Men, nog nu inifrån. Jag har ju min krukträdgård också som jag håller också på med...Som tur är har jag något att "visa" i nästa inlägg ;-)))!

11 kommentarer:

 1. Vilka fina gamla saker! Snyggt med tidningen och julkort i ram.
  Ha en fin onsdag - jag ser fram mot att få läsa om din krukträdgård!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Den ljusstaken gillar jag .Har aldrig sett någon liknande förut.Den har charm.

  SvaraRadera
 3. Gillar koppar saker och din ljusstake är fin och unik. Undrar vad de har haft i dosan?
  Det är bild på blad från Finlandsrosen på bilden och inte rönn i mitt inlägg om granris. Fast jag håller med om att de liknar dom:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Den där kopparstaken hade ju passat perfekt till min jul! Jag har ränt runt bland loppisar och stadsmissioner och fyndat olika sorters små och lite större kopparprylar som nu pryder mitt hem lite här och där för att skapa julstämning :) Roligt att koppar känns "hett" igen!

  Hoppas det ordnar sig så en alldeles speciell ljusslinga kommer att förhöja julstämningen ytterligare inom snart tid :)

  Kram

  SvaraRadera
 5. Först måste jag berömma din ljuvliga header!
  Sen håller jag med dig om att det är kul med unika grejer. Jag hade länge en kökslampa som bara jag och prästfrun i Ingelstad tyckte om, för hon hade haft en likadan när hon var barn. Kanske skulle plocka fram den igen...
  Ditt bord med tidningen undebart härligt och fiffigt med spegelskivan. På den tiden kune man konsten att göra omslag.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt att få beröm Anette! Det är inte så ofta och jag är verkligen lite "berömhungrig" ;-))!Tack, tack!
   Just nu, efter flera års bloggande har jag lyckats att skrapa ihop 199 följare. Undrar hur länge det dröjer innan jag får den 200:den ?
   Eller kanske är det att vänta för mycket - beröm ;-))?!
   /Anja

   Radera
 6. Vad fint du har gjort! Görafint! Gillar din ljusstake. Skulle också kunna tänka mej att ha den. Ha en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Underbara prylar! Jag köper dina designer rakt av.
  Ha det fint

  SvaraRadera
 8. Jag blev nr 200 Anja!! Fast jag har följt din blogg för egen maskin ett bra tag nu! Du verkar ha väldigt gott om fina skatter i dina gömmor. Så härligt att få omge sig med gamla klenoder, särskilt de med en historia. Du har dessutom förmågan att göra något kul och vackert av dem!!
  Ha det gott!
  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika! Nu blev jag riktigt glad! Tack! När vårvintern stundar och lusten att tänka på planteringar känns nästan outhärdlig, vill jag att du påminner mig om ett löfte du får här och nu: Jag vill ge dig någon växt som skulle göra dig glad. Vill du vara så snäll och påminna mig om detta löfte om jag skulle glömma det? Mitt minne, är väldigt gott, men oerhört kort ;-)!

   Kram! Anja

   Radera
 9. Tack Anja, det tar jag mer än gärna emot!! Får jag dessutom komma och hämta den på plats kanske? Det skulle göra mig dubbelt så glad!! :)
  Kram!
  /Annika

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan