onsdag 7 januari 2015


 Sammanfattning av vintern hittills

En enda bild skulle räcka, men vaddå! Jag har några till ;-))! Alla är tagna idag. 
Och, nu vill jag säga några allvarsord till kung Bore: Stanna där du har varit! Har du inte velat vara hos oss innan i år (du jäktade bara förbi) behövs inte dina "tjänster" framöver heller i år ;-)))!

                                    

Som sagt! Håll dig borta snö och kyla! Jag trivs utmärkt med penséer och violer i januari ;-)!

Ha det gott!

12 kommentarer:

 1. Vilken underbar header!!! Jag hopps verkligen snö och rusk håller sig undan för jag ska gå på Botan på fredag , du får blåsa hårt:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska till Göteborgs botaniska på fredag :)

   Radera
  2. Va??? När hur länge stannar du?

   Radera
  3. Jag är i Göteborg endast fredag har Kenneth K som guide på botan och han hämtar mig på flyget. Sen kör han mig ner till Varberg där jag är till söndag då jag åker hem..ska delta i Trädgårdsfest mitt i vintern:)

   Radera
  4. Ahaa! Ha det så trevligt i Varberg!

   Radera
 2. Här fick vi 3-4 cm snö i natt, men imorgon skall det bli varmare igen så då försvinner den nog lika snabbt som den kom.
  Vilka snygga kottar du har i header-bilden - får man fråga vilket träd de sitter på?

  Jag har mer eller mindre gett upp Trädgårdsriket, men vi kanske skall göra "ett ryck" tillsammans och se om vi kan liva upp forumet? Ingen vore gladare än jag i så fall för jag har saknat det!

  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japansk lärk, Larix kaempferi, som jag odlar i kruka ute. Har haft den i 7 år nu och den klarar att stå ute året om.

   Radera
 3. Vilken fin top-bild du har på bloggen! Lilla violen, fryser du inte? Som du skriver, har inte kung Bore behagat komma nu, så kan han lika gärna stanna där han sitter/ligger och trycker. Just u är jag i Sthlm och där är det lite, lite snö och glashalt!! Dt är det värsta, halkan.
  Mitt nya liv kan du följa på Lavendel & Salvia. Där kommer jag i huvudsak att göra mina inlägg fortsättningen.
  http://lavendelsalvia.blogspot.se/
  Välkommen in!
  /Eva Linnea (alias Madam Traktor)

  SvaraRadera
 4. Håller med dig Anja, nu kan det kvitta:) Så härligt att se penséer nu och till o med med sol på sig:) Hos mig är det ju lite trist att aldrig ha sol någon gång innan mitten av februari så här blir det inga solbilder förrän då. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Svårt att se sig mätt på din nya header! Vilken tur för kottarna att det finns vinter, så vi hinner upptäcka deras skönhetsvärde. På sommaren märker vi ju dem knappt! Är däremot lite kluven vad gäller din uppmaning till kung Bore :) Jag älskar ju när vi får lite riktig vinter här på västkusten! Det blir både ljust och vackert. Men ska här bli vinter, så måste det bli med ett rejält skyddande snötäcke till alla de små nyfikna växter som kikar fram i mildvädret. Om jag får önska.... :)
  Ha det gott!
  /Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika! Jag är själv kluven till min uppmaning, men eftersom Hans Höghet inte behagat ge mig det vinter som mina små bergsskyddslingar skulle behövt kan jag lika gärna få en tidig "vår" och börja jobba i trädgården. Jag är så långsam numera att jag behöver all världens tid för att hinna/orka med ;-)))!.
   Som tur är för oss båda så bryr sig kungen inte om vad jag önskar! Vi får ta det som det kommer ;-)))!

   Radera
 6. Du undrade över tomatsticklingarna...
  jo, dom tog jag i höstas av F1 hybrider. Står i garaget 10-15 grader under lysrör. Någon har dukat under, men de flesta ser fina ut och jag tog givetvis fler sticklingar än jag behöver. Har inte växt mer än nån cm på höjden men rotat sig bra och blivit kraftiga. Fina i färgen.

  Kram Anette

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan