onsdag 11 februari 2015

                               


                              FEBRUARI
Nu till mitt egentliga ärende. Ni som beställer fröer vet att påsarna är inte direkt 
snålt  tilltagna, utan att det tenderar att bli över. 
Jag har beställt fröer från Göteborgs botaniska trädgård genom Konnässörsklubben.
En del är ovanliga och en utmaning att klara av och att  lyckas få livsdugliga plantor.
Fröerna som jag har kvar, om inte någon är intresserad av att köpa av mig,  får då vara reserver ifall någon sådd eller omskolning skulle misslyckas. Sammanfattningsvis:
Jag måste alltså inte bli av med dessa, men jag i min otroliga godhet ;-))) erbjuder dig som läsare av min blogg att få köpa en god portion.Det går inte att räkna dem men det är si så där en halv portion kvar. När det gäller de stora fröerna så som fjärilsliljan säljer jag 5 fröer per portion.
                                     
Taggig bergvallmo är inte så lyckad svenskt namn, men arten är tydligen relativt nyupptäckt och man har inte hittat ett bra svenskt namn till den ännu.
Nedan en bild på min taggiga bergvallmo, Meconopsis horridula

                                                 (Ursäkta den relativt dåliga skärpan)

Nomocharis sp. China, fjärilslilja på svenska. Fröerna från  egna plantor. 
Meconopsis zhongdiansis är en s.k. monokarp. Jag vill tillägga att plantan dör efter att den har satt frö. Därför måste man så om varje år. Kanske kan man försöka få något ex. att luras att blomma längre genom att ta fröerna så fort man ser dem. 

                                                Prisidé: 15 kr /portion+7 spänn porto. 

                     Jag har bara en portion av var och en utom fjärilslijan som jag kan avvara två portioner á 5 fröer.
OM du vill köpa, svara då både som kommentar här, och genom att mejla  anjchi26(at)gmail.com. Då ser andra om något frö tar  slut.
Det ska bli roligt att se om det blir "affärer" mellan Dig och mig ;-)!  Men, du måste absolut inte köpa ;-)! Det går bra att lämna kommentar ändå ;-) Det här är ett försök av mig om det går att avyttra fröer eller plantor på detta sättet. Lämna gärna synpunkter, om du vill - men bara OM du VILL ;-)))!


                                                            Ha en bra dag!

10 kommentarer:

 1. Vilken bra idé! Hoppas många kan få glädje av dem!

  SvaraRadera
 2. Underbar bild på underbar fjärilslilja :) Kul idé med fröerna, själv behöver jag dock inga :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Tackar för erbjudandet, men skulle nog bara ha ihjäl raringarna, men bra idé. Lägger du ut på Tradera får du betydligt större kundkrets och fröerna får sitt verkliga värde.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, men jag är inte så avancerad. Jag tror att folk resonerar som du: Är jag inte intresserad så få det vara. Dessutom tycker jag att Tradera tar för mycket betalt, vilket gör att man själv måste ta mer.

   Radera
 4. Som du vet har jag fullt sjå att få högst vanliga fröer att gro och framför allt klara sig i vår klimatmässigt ganska tuffa dal. Så jag håller mig till mina vanliga.
  Den där boken verkar vansinnigt rolig!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé, Anja! Men jag har inte tålamodet och kunskapen att så och driva fram såna ovanliga, vackra växter. De skulle gå en sann död till mötes. Men jag tror absolut att du får dem sålda. Och att någon får stor glädje framöver av dessa små frön.
  Hälsn Lena

  SvaraRadera
 6. Hej Anja,

  Jag ska precis iväg till Slottsträdgården Ulriksdal och äta lunch men jag såg ditt inlägg och måste ju "hugga" innan det är för sent :) Den där självmordsblomman måste jag ha och Sotaklejan :)

  Vi hörs sen!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ingen rusning hit precis! De är dina!

   Radera
 7. Oj så många spännande sorter! Jag har slutat med fröer, har inte riktigt det tålamod som krävs och saknar en bra plats men det är ett så viktigt arbete som du och andra gör för att vi skall få större variation i våra trädgårdar.

  Lycka till med sådderna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gunilla för ditt tänkvärda svar.

   Radera

Sidvisningar förra veckan