söndag 1 februari 2015
           Trädgårdsfärger
               med Charlottas Trädgård

Har ett  föga originellt grepp över min  bildvisning av temat rosa eller mina "kära skära", som Charlotta skriver i sin blogg!
Egentligen bara en lite trist uppradning av några, ej speciellt utvalda, rosa inslag.
Jag uppfattar inte färger som EN nyans utan som en blandning. Därför kan det vara lite svårt att dra gränsen för rosa. När övergår den till ljuslila till exempel? 
Färger lyfts ofta fram av omgivningens färger. Och som alltid spelar ljuset den stora rollen.
Pelargonerna har jag inte namn på just nu. Jag känner mig oftast totalt ointresserad av deras namn när det gäller de vanliga zonalpelargonerna. Jag köper dem enbart som impulsköp på våren. 


                                                             Om du som tittar på bilderna och skulle vilja veta mer om någon växt när det gäller odling m.m. så svara jag gärna - efter förmåga!

                                                             Ha det gott - gott Folk!

12 kommentarer:

 1. Voi, olis kyllä voinut olla varoitus. Huh, kun ahistaa....Kyllä on niin ihania noi kaikki kärat skärat. Vaaleanpunainen on kyllä lemppariväri kukissa ja kyllä monessa muussakin ;)

  SvaraRadera
 2. Oj oj så mycket vackert att se på i en av mina favoritfärger.Tack för det Anja.

  SvaraRadera
 3. Helt fantastiskt, vilka färger och vilka växter. /Marika

  SvaraRadera
 4. Dejligt når forår og sommer kommer tilbage og vi igen kan nyde alt det grønne og blomsterne.
  Fint billede af rosen med lys og skygge.
  God søndag.
  Anita

  SvaraRadera
 5. Ljuvlig kavalkad i rosa nyanser! Orkar inte rota fram några rosa darlings här utan ägnar mig åt mina läkeväxter i stället och gör ett kompendium om salvtillverkning!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Färger är alltid svårt att definiera, blir ofta förvånad hur andra uppfattar färger men det här rosa temat har du lyckats väldigt bra att återge i alla fall i mitt tycke :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Så mycket vackert i rosa. Många för mig ovanliga växter, roligt att se.
  Ha en fin kväll
  Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Galet mycket vackra rosa blommor... Jag är oxå med hos Charlotta för första gången denna vecka och klickade på din länk... Hamnade inte hos dig :D
  Har blivit fel i länken, vännen!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilka fina och ovanliga växter du har. Dina bilder är så inspirerande och man blir sugen på att göra nya planteringar när man ser dem. Underbart vackert! /Anna-Karin

  SvaraRadera
 10. Många ljuvligt skära nyanser. Jag undrar vad det är för spännande i krukan på andra bilden?
  Tack också för luktärtstips i nästa inlägg. Jag inser att jag har varit alldeles för sent ute, knepet är alltså att börja riktigt tidigt. Det är bara att göra plats på drivbänken i källaren. Mot sommaren! ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du frågar Charlotta. Hade faktiskt inte lagt märke till att jag hade glömt skriva namnet i bilden så som jag brukar.
   Det är en sydafrikansk örtartad växt som heter på svenska rosenblund och på "vetenskapska" Rhodohypoxis baurii. Den är dåligt härdig i vårt klimat. Därför odlar jag den i kruka som jag vinterförvarar frostfritt.
   Med vänlig hälsning, Anja

   Radera
 11. Åh, så många härliga skönheter. Rosenblund tillhör en av mina favoriter, men är rätt svår att få tag på. Ha en skön vecka!/Titti

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan