fredag 10 april 2015


                               Nöjd 
                              är jag  när växter hamnar på rätt ställe och frodas efter 10 år.
Visserligen höll våren 2013 på att ta livet av mig själv ;-) och halva trädgården, men mycket har återhämtat sig. De som har kommit igen måste ha hamnat ändå väldigt rätt från början.  (Ursäkta att jag tjatar om den våren...det tjatet  är jag INTE stolt över!)

Här är dagens mycket snabba kameraskörd av både sådant som trivts på stället i minst tio år och nyare.. 
"May I proudly present" ;-) ?


Gul tandrot som för mig framstår som vit ,-)!Balkantibast på väg att slå ut

En av mina favoritvioler, den svartaste av dem alla. Köper nya  varje vår men i år provar jag att "stenpartiodla" några.  Jag vill se om de kan förvandlas till fleråriga i min trädgård. De behöver nog täckas mot vinterfukt.


Ha det gott!

23 kommentarer:

 1. Nu måste jag ut o kolla om tandroten kommit igång här också Jag fick Molly S att leva kvar i flera år men numera är hon borta.De är vackra! Kanske man skulle ta o satsa på nya.... Hm..... ;-) Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Tandroten var riktigt stilig! Den måste utforskas lite mer :-)
  Vi har tänkt köpa precis en sån kattlucka som du tipsade om och det känns ännu mer rätt efter att jag läste din kommentar, tack!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Du kan nog vara både stolt och nöjd över det du åstadkommit. Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 5. Vackra bilder! Fin dag till dig!

  SvaraRadera
 6. Du är inte ensam om att tjata om våren 2013 - skönt att jag inte är ensam:-)
  Va fin den tandroten var - får nog läsa på lite mer om den.
  Ha en skön helg i vårsolen!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 7. Olin vähän utelias - mistähän Anja voisi sanoa olevansa ylpeä? Minun mielestäni paljostakin mutta olen saanut kuvan että olet aika kriitillinen. Mutta tosiaan - voit olla ylpeä kaikista erikoisista kasveistasi, omasta asenteestasi ja myös valokuvistasi. Heja heja! Nokka pystyyn ... Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 8. Roliga Anja! Titta in senare hos mig så ser du MASSOR av gult där! Apropå din kommentar tidigare....
  Ha det gott! Lena

  SvaraRadera
 9. Den där stenodlingen gillar jag. Synd att vi inte träffades på mässan du hade inte kommit när jag skildes åt från gänget. Mins svarta viol har funnits i några år men i höstas rensade jag bort den för att jag ville ha annat där. Ska ha en ny på annan plats har jag tänkt.
  Ha en fin och skön fredag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 10. Kyllä sinulla Anja on niin paljon mistä saat olla ylpeä.♥

  SvaraRadera
 11. Har faktisk ikke sett tandrot før, den må jeg sjekke litt nærmere.
  Og den fargen på fiolen , vakker.
  Får bare tanken :må ha, om tandroten:-))
  Flotte bilder.!
  Eirin

  SvaraRadera
 12. Jag har en vanlig vit Tibast som blommar för fullt och jag gillar den skarpt men Balkantibast!! Slår den med hästlängder :)

  För första gången på flera år har jag inte gjort nåt Blooming Friday inlägg! Känns ovanligt, nästan som abstinensbesvär ;) Får se om det blir ett i morgon :)
  Kram och ha en härlig trädgårdsdag i morgon!

  //Veronica

  SvaraRadera
 13. Begge de to første var ukjente for meg. Fine!

  SvaraRadera
 14. Det är underbart att kunna konstatera att en växt trivs. Din tandrot ser fantastiskt ut, mycket vitare är min, som är blekgul.
  Våren 2013 glömmer vi aldrig, så här års hade vi fortfarande tjäle i backen och växterna brändes till döds i den starka solen. Med den erfarenheten är det lätt att vara nöjd och glad när man går sin trädgårdsrunda en vår som denna. Återhämtningen, som du nämner, var också mycket lärorik.
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
 15. Du har ju massor att vara stolt över! Jag trodde att du skulle välja berget!
  Eller rummen i din trädgård.
  Själv har jag inte tid att vara stolt just nu, förbereder salvkurs för fullt och skriver ett helt kompendium om salvor och örter!
  Kram

  SvaraRadera
 16. Den gula, men vita, tandroten är verkligen underbart fin och likaså den svarta violen som fascinerar med sin mörka färg. Hoppas du lyckas övervintra den och att den blir perenn. Till sist några ord om vad Sara Bäckmo sa om kålfjärilens glupska larver, och egentligen är det väl bäst att låta hennes egna ord tala varför jag länkar till hennes sida rörande detta: skillnadenstradgard.blogspot.se/2014/08/kal-utan-larver-och-hal.html Hoppades det skulle bli klickbart men det ville sig inte.
  Hon använder duk men hade också en del andra små tips som kändes värdefulla och överhuvud taget var hon mycket inspirerande och duktig och bjöd på en fascinerande resa i egenodlandets konst.
  Kram Anna-karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för den fina länken!
   /Anja

   Radera
 17. Så fint! f
  Förstår att de är dina favoritvioler!
  Ha en bra helg och förhoppningsvis solig!

  SvaraRadera
 18. Att vara stolt över sin trädgård är ju inte självklart för alla men visst ska man vara det :) Måste kolla mina "tandrötter" när jag ser dina gula härligheter:) Mina har inte blivit så stora bestånd av ännu men det kommer förhoppningsvis :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 19. Urläckra växter! Nu har jag ju inte varit med så länge så att jag vet vad som hände 2013, men växterna verkar i alla fall må prima. Spännande med att försöka göra 'Molly Sanderson' perenn. Berätta gärna om den överlever nästa vinter.
  Allt gott och kram
  Anette

  SvaraRadera
 20. Jodå, våren 2013 är vi nog många som minns. Jag brukar titta på Gardeners World i 7:an på lördagförmiddagarna och dom programmen är inspelade våren 2013. Och Monty Don "tjatar också" om den kalla våren. Så du är i gott sällskap ;)

  Gul tandrot var en nyhet för mig. En snygging tycker jag. Om man ska skämta till det så kanske man kan säga att den har använt tandblekning ... och det är därför som blommorna blivit vita ;)

  Ha en fin vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 21. Tack för din empati ,-)! Glömde skriva blekgul tandrot, men den har nog gjort en tandblekning i alla fall. Snyggt ;-)!

  /Anja

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan