fredag 15 maj 2015

Givande och tagande
är utmärkande för oss som bloggar om trädgård 
Vi träffas ibland på riktigt och ger varandra presenter som passar i trädgården. 
Så oändligt mycket jag har fått av andra som antingen har besökt min trädgård eller skickat som paket.
Alldeles nyligen lyckades Anette och jag missa varandra när hon skulle komma och hälsa på mig på sin hemväg nedåt i landet. Själv satt jag på akuten medan Anette vandrade igenom oklippta gräsmattor och min ovårdade  trädgård i största allmänhet ;-))
Väl hemma från sjukhuset väntade mig ett par överraskningar ;-)! och hälsningar från tre produktiva hönsmadamer;-)! Lilla fjärils-och fågelbaden har inte hittar rätt än, men det kommer. Så rart av dig Anette.

Ett  efterlängtat paket nådde mig också för några veckor sedan. Innehållet var smått unikt.  Den innehöll en unik variant av  tandrot som har skapats i Helens trädgård. Jag är alldeles lycklig över att den har ett par blommor på G. 
Klokt och generöst tänkt och handlat av Helen: Det är bra att sprida ovanliga växter lite varstans. Om de inte skulle klara sig på ett ställe gör de det på ett annat. Tack för förtroendet Helen!

Men, det är ju inte bara jag som ska ha. Jag får ju också bidra efter förmåga. 
Till generösa Laila skickar jag några glada violer som inte skäms för att ta för sig. Lailas jättetomt tjänar på deras spridningsbenägenhet. 
Här är en några som har väntat på att få komma iväg till Fagerdala. 
Kanadaviolen blommar hela sommaren
Fjärilsviolen blommar på försommaren men bladen är en fin marktäckare under hela sommarsäsongen


Till sist men inte minst bjuder jag mina trädgårdsmedarbetare blåmesar och talgoxar på byggmateriel. Har fått lägga en extrapläd överst under tiden de behöver något mjukt och fint... ;-)! Otroligt att de "vet" att det går att fluffa till en akrylpläd?! I gengäld hoppas jag på bl. a. rensning av bladohyra. 

                                                         Ha en go' dag!

                     

14 kommentarer:

 1. Visst är det underbart att få ge och att få :) Så fint att du ger bort bomaterial till småfåglarna :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. När heter det materiell och när material?

   Radera
  2. I skolan förr fanns det materielrum med kartor, uppstoppade djur och ormar i sprit. Inom det militära är vapen, tält och ryggsäck materiel. Alltså nån form av redskap.
   Material avänder man till att bygga, pyssla, sy med osv Man tillverkar nåt av material.

   Radera
 2. Läste jag oklippta gräsmattor... Jag kommer inte ihåg nån gräsmatta från din trädgård. Tittade i ditt album här på bloggen när jag kom hem från resan och reagerade just på detta. Det fanns gräs på bilderna men jag hade inte sett nån på min lilla runda. Var nog för upptagen av raringar.
  Hade aldrig anat att bloggärlden skulle vara så full av varma, härliga, kunniga och givmilda människor när jag började blogga för drygt ett år sen. Vart tack och kram
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig Anette. Jag måste själv påminna mig om att "här är gräsmattan" vilket inte är så lätt när det sticker upp två grässtrån och resten är antingen mossa, groblad eller lervälling ;-)!

   Radera
 3. Akuten? Det lät inte bra - hoppas du når bra nu!
  Visst är det härligt med alla givmilda och generösa trädgårdsvänner! Min trädgård skulle inte vara den samma utan alla fina växter som har kommit till mig från bloggvänner (och du är en av dem)
  Trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, akuten. Ungefär en eller två timmar innan Anette skulle komma snubblade jag på berget hemma och föll handlöst och slog mig ordentligt. Det är framför allt vänstra axeln och överarmen som gör ont. Ingen fraktur eller andra skelettskador vilket tyder på att tanten har superskelett! Alltid något. Men
   jag borde ha lite muskler också....;-(!

   Radera
 4. Usch, att falla på berget var illa, tur ändå att det trots allt gick så bra att inget blev brutet. Det gör nog ont i alla fall med mjukdelsskador.

  En härlig känsla att få dela med sig till trädgårdsvänner :=)

  Önskar dig en fin helg med mycket sol och värme.

  SvaraRadera
 5. Håper det går bra med deg ! God bedring :-)
  Det er utrolig godt med gavmilde hagevenner. Hagen vår ville ikke vært den samme uten det !
  Ha en fin søndag :-)

  SvaraRadera
 6. Tack för namnet på den vita violen den ska jag leta efter älskar violer och har sett att det finns en som blommar hela sommaren vad glad jag blev.
  Ha en fin söndag
  kram Meta

  SvaraRadera
 7. Ja, det är en generös stämning som råder i trädgårds(blogg)världen. Gåvor ges och fås. Ja, även här är fåglarna med "i leken".
  Allt gott!
  /Katarina
  ...som hoppas du mår bättre snart!

  SvaraRadera
 8. Tänk så lätt olyckan kan vara framme och så typiskt att det händer just när man lovat bort sig. Hoppas att det gick väl efter fallet och att vi kan ses på onsdag! I en helt fantastisk trädgård...
  Krya på dig!
  /Annika

  SvaraRadera
 9. Vad härligt att läsa om dina gåvor, både dem du ger och de du får! =)
  /Sheegwa

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan