fredag 1 maj 2015

MAJ


Välkommen sköna MAJ!


Kall men solig morgon möter mig. Träd och buskar tvekar och vårens blommor huttrar i kylan. April har bjudit på långblomning av blommor som lurades ut i kylan av en mellanvärme, medan andra stannar "inomhus" i väntan på några fler plusgrader. Lyckligtvis har termometern ändå visat temperaturer över 0-sträcket.
Det är stor skillnad mot förra årets 1 maj då det mesta hade slagit ut och vårblomningen passerade revy blixtsnabbt framför ögonen. I år är takten t.o.m. för mig i det långsammaste laget. Men,jag njuter och trädgården bjuder på små pärlor trots kylan.
Lackpionens och rosenpionens blomning blir bara ett bonus lite senare! 


Hjärtbergeniornas tid är nu. En favorit med alla de sorter. Själv har jag skaffat några olika. Här, en av dem.



Önskar alla en skön Valborg och 1 maj!

Du hittar fler bidrag  om 1 maj i Blommig Fredag


19 kommentarer:

  1. Kiitos samoin, Anja. Mukavaa vappua!

    SvaraRadera
  2. Pionernas skapelser på våren är sannerligen något alldeles extra, deras skepnad varierar nästan från dag till dag. Grattis också till en vit lackpion, en önskan som ännu inte gått i uppfyllelse här.

    Visst är det så med denna vår att det gått förhållandevis långsamt och växterna avlöser varandra i lagom takt. Jag väntar på nederbörd, bara några små droppar föll i början av april. Det börjar likna en väntan på Godot men så illa skall det väl ändå inte vara, vi är ju bara i början av säsongen fortfarande.

    Lagom värme, lagom nederbörd, inga kraftiga vindar och så lite sol ibland...fniss!

    /Gunilla

    SvaraRadera
  3. Pionerna är nog en favoritblomma på våren.Dom tre nya som jag satt förra året har visat sig alla tre.Hoppas det blir någon blomma.
    Även här är det kalla vindar och inte många plusgrader.I natt har vi fått 3 mm regn.Behövdes .Önskar dig en fin 1 Maj..

    SvaraRadera
  4. Så vackert fångat på bild pionernas skönhet även då det inte blommar.
    Ha en underbar helg!!

    SvaraRadera
  5. Bergenior kan jag avstå, men icke pioner. Dina har kommit lite mer än mina, inte sån stor skillnad dock. Lång kall vår här också.
    Trevlig helg!
    /Anette

    SvaraRadera
  6. Kan knappt ta blicken från pionerna. Läckra! Tacksam för att våren är långsam, så jag hinner njuta och kanske till och med avsluta nåt projekt.

    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera
  7. Hitaasti hyvä tulee ... eikös vain sanota niin. Kauniita kuvia ja kasveja kuten aina. Meillä on ollut aika kylmää (varsinkin yöt) ja tänään on ollut melkein kuin syksypäivä - sumuista ja kylmää. Mutta kai se tästä ... Ja ollaan menossa parhaaseen aikaan. Hyvää viikonloppua sinulle, Anja!

    SvaraRadera
  8. Så fint du fångar dropparna på de läckra pionerna. Glad vår! / Lotta

    SvaraRadera
  9. Under vårblomning!
    Ha de gott. Catarina

    SvaraRadera
  10. Men du jag som tokgillar olika blad fick nåt att tänka på så fint njuter av det
    Ha en fin och skön helg
    kram Meta

    SvaraRadera
  11. Ja årets aprilväder var något helt annat än förra årets. Jämförde bilder från valborgsmässoafton förra året och det är stor skillnad, men det har helt klart varit lättare att hinna med att njuta i år. Vi får se det så! Då känns kylan lättare att acceptera! Dina pioner ser ju helt fantastisk ut! Särskilt med morgondaggen kvar på bladen, nästan som om de var sockrade!
    Ha en fin helg!
    /Annika

    SvaraRadera
  12. Härligt att våren är lite saktfärdig. Trots det tycker jag inte att jag hinner med att njuta av allt jag vill. Bergeniorna är en favoritväxt här också och de blommar så fint just nu. Ses vi på torsdag?
    Fortsatt trevlig helg
    Birgitta

    SvaraRadera
  13. Åhhh, vilka ljuvliga bilder på dessa underbara Pioner.
    Här har dom nätt och jämt tittat upp ur rabatterna men bara det kommer lite mer sol och värme kommer vi snabbt ikapp.

    Hoppas du visar bilder lite senare då din vita Lackpion blommar :=)

    Trevlig kväll Anja!

    SvaraRadera
  14. Så häftigt det är med massa olika pioner! Jag ska snart, eller ivarjefall straxt ha en gulblommande. De är galet vackra!

    Ser fram emot bilder....

    Kram och vi syns den 20:e :D

    SvaraRadera
  15. Vackra bilder! Nu njuter jag också av den "långsamma" våren och alla pioner som kommer, en del ska snart till att blomma vilket jag verkligen ser fram emot:) Hoppas bara inte att en frostknäpp tar de ömtåliga knopparna. Ha det gott/Monne

    SvaraRadera
  16. Jag är tacksam att det går långsamt i år - man blir ju inte snabbare med åren precis. Vill njuta också och det hinner jag i år.
    Antecknar namnet på din lackpion - den borde jag kunna knöka ner i pionterrassen...
    Kram

    SvaraRadera
  17. Fina bilder, men finast är nog din nya header ändå.....jag bara njuter när jag ser den! Antar att den är från berget?
    Kram Nora

    SvaraRadera
  18. Så himla läckra pionerna var:) Ha det fint!
    Varma hälsningar,
    Sofie

    SvaraRadera