lördag 25 juli 2015

Dags att "strypa" trädstryparn ;-)!

Ja, den är alldeles för stor och är på väg att inta hela altanen. Vi sitter ju inte där denna sommar på grund av vädret. Den har fått ta alldeles för stor plats nu. 
Sommaren avnjuts bäst under tak  i växthuset eller i utkiket vid dammen.
                 Japansk träddödare, Celastrus orbiculatus


Det regnar och blåser idag. Temperaturen ligger på 13-14 grader och vinden är frisk. Det är mysigast inomhus just nu.

                           Efter regn blir det väl sol?

10 kommentarer:

 1. Ja, inte har man suttit många gånger på altanen denna sommar inte. Vi får hoppas att det bättrar sig lite i augusti :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Idag har varit fantastiskt väder här i Wales, så du får det nog imorrron, hoppas vi. Däremot ösregnade det i går och ska regna i morron också. Värmen får komma inifrån i år!

  SvaraRadera
 3. Denne sommeren får gå raskt i glemmeboken, tror jeg! Jeg har ennå ikke tatt ut parasollen og hengekøyen i hagen, og det forteller en del! Vi får virkelig nyte de få dagene været viser seg fra sin bedre side! Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 4. Så vackert i dammen! Vi hade 6° här i lördags natt. Det kommer nog inte att bli varken nån vidare tomatskörd eller squash/pumpor.
  Kram Anette

  SvaraRadera
 5. Vilken växtkraft! Ja, man får hitta på lite annat än trädgårdande. Fast nu är det uppehåll och här ska kantskäras runt träden:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. jajamen! Efter regn kommer sol! Det har jag bestämt :) Åtminstone lite...
  Det är galet väder! Och i morgon skickar jag ner min son till Spanien och där är vädret också extremt, fast åt andra hållet.

  Kram till er!

  //Veronica

  SvaraRadera
 7. Ja, nu får vi hoppas på sol, och du ska se att vädret blir bättre snart, för min semester tar slut på måndag!

  Hm, nåja, jag njuter av solen även när jag jobbar.
  Så underbar den japanska träddödaren ser ut, själv har jag köpt en amerikansk träddödare i år, men har tänkt att ha den i kruka och förvara i potatiskällaren någon vinter tills den vuxit till sig. Den ser än lite för klen ut för att klara vårt klimat i norr.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Vi hade allt en del fina soliga dagar i början på juli även om kvällarna var kalla men då var vi på landet så uteplatsen här hemma har heller inte blivit mycket använd. Skönt att ni har ett stort växthus att leva uteliv i.
  Man slipper i alla fall vattna i trädgården på grund av torka.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Träddödare är verkligen ett passande namn! Vilket monster!
  Inte visste jag att du har en damm också! Superfin!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Ja vet du vad det behövs massor av sol nu så att både vi och växterna blir glada igen. Är trött på att sitta inne på kolonin varje dag om det är sommar ska man vara ute tycker jag som nog var ett utegångsfår i mitt tidigare liv hihi
  Önskar dig en bra helg( ska visst bli varmare)'
  Kram Meta

  SvaraRadera