söndag 9 augusti 2015

Drama!
En vacker sommardag vid dammen. Fridfullt flyter näckrosbladen på den mörka, glittrande vattenytan. Nyss slank vattensnoken under ett av bladen - helt omöjlig att föreviga i bild. 
Grodan Victor filosoferar på sitt favoritblad och alla världens hemskheter är långt borta...trodde jag!
                          Men, vad är det som flyter där? 

Jag blir ögonvittne till en thriller jag aldrig sett förut. Vattenskräddaren har fångat en fjäril.
Skräddar'n står på fjärilen som skälver till då och då. Insekten paddlar med ett par ben på sin "fjärilsflotte". Målet är att komma under ett näckrosblad för att där, i lugn och ro, fullborda sitt rov...
 Sedan fortsätter lugnet som om ingenting  hänt.
Och jag fortsätter att sitta vid dammen och betraktar den japanska konvaljbuskens  vackra stam.
Och inte vet jag vart dessa, numera bättre begagnade, färdigköpta betongrosor hamnar till sist. Nu står de och hedrar den bortgångne fjärilens korta liv.

                                                                  Tack för titten!

11 kommentarer:

 1. Vilket drama! Naturen har sin gång och va spännande att få betrakta det på nära håll. Tur att du hade kameran i närheten.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Ibland lyckas man fånga vardagsdramatik med kameran men det är inte ofta, häftigt! Vad fin din damm ser ut! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Spännande djurliv du har vid dammen.Ibland får man se mer en man kanske vill.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. Hua men ändå häftigt att du hade kameran med så du kunde visa oss. VI är i grävar tagen för en damm och hoppas att det blir rikt djurliv där i framöver :)

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket drama! Ett liv närs på bekostnad av att nån annan får ända sitt, men grodan har inte blivit snokföda i alla fall. Kanske livnär sig snoken på vattensork.
  Tyckte dammen var en underbar plats redan i våras. Kan tänka mig att den är sagolik nu. Att djurlivet trivs är bara det ett gott betyg!
  Efter att ha läst ett damminlägg hos En grön sida, funderar jag nu på om din torvkant slukar mycket vatten. Jag menar suger den åt sig vatten från dammen?
  Betongrosorna söta, säkert inte svårplacerade. Trevligt att de varierar lite i färg och storlek.
  Kram Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag skulle fylla dammen så att torven skulle komma under vattenytan skulle de antagligen sluka. Men jag fyller bara strax under torvkanten. Mossan och växtligheten får skymma själva dammduken. Mossan suger lite, men det är hanterbart.
   Kram, Anja

   Radera
 6. Vilka vackra bilder och fin liten berättelse!

  SvaraRadera
 7. Äta eller ätas! Tur du hade kamera med dig. Förstår att du njuter av både värmen och trädgården . Vi har haft några riktigt härliga dagar och det verkar som om vädrets makter skall vara med oss ända fram till helgen.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Naturen är lite hård ibland...men åhh vilka vackra näckrosor! Du fångar allt så bra på bild...
  Önskar dig den bästa av torsdagar!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 9. Ja det er stadig små og store drama i hagen. Om man har tid å kikke etter. Og det hadde du :-)) God ny sensommeruke i hagen!

  SvaraRadera
 10. En fin liten berättelse om hur livet alltid går vidare i våra trädgårdar!

  SvaraRadera