onsdag 4 november 2015Tacksam
för vädret och för hjälpen i köket

Trädgårdens förfall på hösten är lyckligtvis mycket finare än vårens. Lyckligt just nu när inget är gjort  de senaste två veckorna, utan naturen har fått ha sin gång.
Det finns ett romantiskt skimmer över novemberdagens korta ljus när den träffar bladmattan på marken och för en liten stund ger den ett exotiskt skimmer. Det har inte funnits varken tid eller ork de senaste två veckorna att ta hand om trädgården. Den har fått skapa sin egen nästan förföriska dekadens.
Till helgen hoppas jag få till förvintring av trädgården, då alla känsligare övervintrare får flytta till källarens skyddande famn ;-))!
Sedan fortsätter jag att få i ordning till ett civiliserat hem med rena golv och alla prylar på plats.
Köket har "landat" tack vare en noggrann och pålitlig hantverkare som installerade dörrar och lådor. När man får hjälp av en duktig och inte minst pålitlig och punktlig yrkesmänniska  vill jag gärna vidarebefordra namnet, så att fler kan få skicklig hantverkshjälp.
Tommy Engström, som installerade snickerierna i köket har en firma som heter
SECAB.AB. Han har många järn i elden så läs på på hemsidan vad du kan få hjälp med. Jag är så tacksam för det fina jobbet han gjorde hos oss. Utan dessa mindre firmor skulle det vara nästan omöjligt att få saker som man själv inte klarar av att göra, gjort.

                                                   Tack för titten!

11 kommentarer:

 1. Der ser da ut til at hagen har klart seg fint?! Hagen må nok klare seg selv her også, for vi rekker stort sett ikke hjem før det er skumring :-)) Sånn er det jo bare på denne årstiden.. Fortsatt fin uke!

  SvaraRadera
 2. Go´morron Anja!

  Så vacker den är Primulan som lyser med sin avvikande blåa färg bland höstens gulröda färger.

  Jag känner så väl igen din känsla av tacksamhet när man får så god hjälp med något som man inte kan fixa själv. Köksrenovering kan vara påfrestande när den pågår men efter kaos kommer ordning! Trevligt när julen kommer och det är fräscht och fint och så får du säkert utlopp för din begåvning, att inreda och pynta ditt nya kök.

  SvaraRadera
 3. Så bra att ni fått så kunnig hjälp med köket.Nu har du det roliga kvar med att plocka allt på plats.
  Den där Primulan har fått vårkänning tror jag. Så fin
  Ha det bra.

  SvaraRadera
 4. Men så bra att få hjälp, när man behöver det! Inte helt lätt att få tag i hantverkare...
  Och visst måste man prioritera bort trädgården ibland...fast det är svårt. Utomhusjobb är ofta roligare, eller hur?
  Nu kan du kanske vintra till det...och sen njuta i ett nytt kök! Det är så härligt med fräscht och nytt. Vi bytte ju kök i fjol, njuter än och är så nöjda med vårt IKEA-kök.
  Ha det gott!
  Lena

  SvaraRadera
 5. Det låter härligt med nytt i köket. Nu när den duktige hantverkaren gjort sitt låter det som att du har det roliga med att göra fint kvar. Jag är nog bättre på att sköta trädgården än hemmet. Häromdagen frågade min dotter om det inte var dags att städa och det säger väl en del.....Hrmm! Härlig novemberprimula!
  Allt Gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 6. Vad fina bilder!
  Och vad härligt att få bra hantverkshjälp!

  SvaraRadera
 7. Vilken primula, upp och nervända världen. Hoppas den blommar till våren också. Duktiga hantverkare är ovärdeliga och det verkar finnas gott om fusknissar i branchen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. Grattis till nya köket, härligt när det är klart! Duktiga hantverkare är guld värda och svåra att hitta!
  Underbar primula!
  Marika

  SvaraRadera
 9. Härligt att köket har landat så du kan få tid med trädgården. Måste kännas jätteskönt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Den där blå ....... mmmmm, vilken färg! Gräset i (rost)kruka någon/några bilder ner är också vackert.
  Det är härligt med seriösa, punktliga och duktiga hantverkare. Ni verkar ha haft en toppenkille hos er. Jag ska ha ett gäng på Evatorp nästa vecka som ska bygga till uthuset. Det ska bli så skönt när det är klart. I slutet på veckan sa de .........
  Kram

  SvaraRadera