torsdag 3 december 2015


Denna milda förvinter 
        ger mycket gratis pynt från                                                      trädgården

Tomma fröhus, fantastiska julrosblad och klätterhortensians blomskelett är bara något av allt som finns just nu i min trädgård. 
Ibland, så som idag, är vädret vackert, vindstilla och mycket milt. Tanken var att fullborda inomhusstädningen men, vad 17! Hur ofta kan man dona i trädgården så här års och tycka att vädret är riktigt behagligt?! Enligt prognoserna ska det blåsa stormbyar och regna i morgon, fredag. Då får jag fortsätta att gno inne;-)!
Entrén, min Krukträdgård,  är viktigast så här års ute. Där vill jag att det ser städat och pyntat ut. Allt är inte klart än men, snart så!
 Dessa gamla och slitna lyktor från Indiska för ca tio år sedan är riktigt kära ägodelar så här års. Plåtsiffrorna ser dock överdimensionerade ut. Kanske får jag byta till de mindre...?


                          Klätterhortensian  är dekorativ året om


         Krukmurgrönan "levererar" gröna blad och spänstiga grenar ännu.


Friska julrosblad utan svartfläcksjuka är riktigt läckra. Idag när jag klippte bort bladen på ett antal julrosor tyckte jag att det skulle varit rena slöseriet att slänga dem. Här står en jättebukett med jätteblad i jättehink ;-)!


         Dessa frötomma fröhusskal av en pion fick flytta in för att torka.

               Undrar hur resten av året kommer att bli vädermässigt...jag har inget emot detta milda väder - men regnmängderna oroar mig.

                               Tack för titten och ha det gott!

6 kommentarer:

 1. Så fint det är i din krukträdgård! Vackert med de blanka gröna bladen i hinken, riktigt "trädgårdstidningssnyggt" :) Gillar också milda vintrar men vill inte heller ha regn, vi får hoppas att det blir med måtta. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar Monne :-)! Det är inte var dag man får så fin beröm;-)!

   Ga det gott själv!

   Radera
 2. Pionfröhus har jag och använder. Julrosblad; tack för det gröna tipset.
  Här är inte alls pyntigt utan mycket mer avskalat.
  Gillar ditt och uppskattar att man tar sig tid och har kreativitet till att få till det.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anette! När man har så "stor" (allt är relativt ;-)) entrégård som vår ser det väldigt tomt ut utan lite pynt nu när alla krukorna är i källaren.

   Radera
 3. Trädgårdstidningssnyggt säger Alen och jag håller med! Hoppas min klätterhortensia också blir så snygg när den blir stor. Förstår att du klipper julrosorna för att stimulera blomningen, men jag har knappt hjärta till det ens om jag sparar bladen. Tänker att bladen skyddar lite mot det omväxlande vädret snö, sol, kallt, varmt. Lite tuffare klimat här än vid kusten.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anette! Blir det kallt lägger jag en tillräckligt stor kruka över! Mina plantor är stora ;.)!

   Ha det gott själv.

   Radera

Sidvisningar förra veckan