måndag 15 februari 2016                   

                  Får hjärtklappning av ren och skär

                       INSPIRATION!
                     Blomsterfrämjandets pressmeddelande angående  årets trädgårdstrendfärg
                      "DARK FOREST"
       Drama! Skönhet! Uttrycksfullhet! Engagemang! enligt min definition.

Bilderna från Blomsterfrjämnandet

Äntligen händer det lite spännande och roliga saker! Jag har ju min Krukträdgård där jag kommer definitivt visa lite influenser från årets trädgårdstrend.

Här några bilder från föregående åren
Färgerna från 2015
Från 2013
                                        Hösten 2012
   Heja trender, humor, och mångfald;-)))! Det ska vara roligt att ha                                               trädgård!

16 kommentarer:

 1. Härlig färgtrend i år! Har just varit inne på nätet och letat efter dynor i den där exakta lila nyansen som jag vill ha. Dom jag hittade var inte att tänka på till ett växthus pengamässigt. Nej, jag får nog ge mig av till Visby någon dag och titta på Hemtex, Indiska, Jysk, Rusta och se om jag hittar några. Ioch för sig så har jag dynor, men jag är ingen sömmerska. Kan knappt sy i en knapp.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul Susuie! Tänkte faktiskt på dig när jag såg i GP Bostad att "mycket svärta" är årets melodi i trädgården. Själv älskar jag det mörka mer än det helsvarta men jag tror att jag vet vart jag placera i år helsvart...;-)) Visst är det kul med trender`
   Kram!

   Radera
 2. Undrar om den dag någonsin kommer när jag har tid (eller är det kanske lust?) att tänka på trender och sånt. Förmodligen är jag omedvetet offer för en massa trender medan åren svischar förbi...
  Just nu hibernerar jag. Snön har lagt en kall hand över hela härligheten.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trender är för mig lek. Eftersom jag har min krukträdgård där jag använder alla möjliga material - även textilier - så kan jag unna mig lyxen att för en rimlig peng förnya färger där varje år ;-)! Jag vaknade definitivt ur vinterdvalan när jag såg bilderna i GP Bostad. Ja, som du vet - du känner ju mig rätt bra vid detta lag - så är jag himla barnslig. Jag var trendkänslig redan som barn och fantisera om att skapa kläder...,-)))!

   Kram!

   Radera
 3. Din krukträdgård är så himla fin!Ska bli spännande att se hur den kommer se ut i år. Själv har jag väldigt minimalt med krukor. Inte för att jga inte gillar det, men tiden sträcker inte riktigt till för att sköta om och vattna så de håller sig fina. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fin å fin...jag gillar den men har aldrig hört någon annan gilla den när de sett den live.
   Ja, det är mycket jobb med krukor. Vet inte om jag fortsätter efter den här sommaren, men i år VILL jag orka både det ena och det andra i trädgården som en hyllning till Göteborgs Gröna Värld 2016.
   Och, jag vattnar med slag det mesta så att det går hyfsat smärtfritt.
   Kram!

   Radera
 4. Det kommer att bli en dramatisk krukträdgård då :)
  Jag önskar dig en underbar dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite kul att få leka teater...;-))!
   Fin dag till dig med önskar jag!

   Radera
 5. Läckert, nytt och spännande! Det tilltalar även mig som drar ner på krukorna. Några mörka blir det dock. Frön till mörka växter hade jag redan beställt, vilken tur!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha! Du har trendkänslan i blodet , kanske;-)))?!
   Ha det gott själv!

   Radera
 6. Att inspireras av olika trender är alltid kul, ibland är det dock inte så mycket att inspireras av men detta var ju hur läckert som helst :) Fint att se din krukträdgård från olika år. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år ska jag försöka få till det! Vore kul alldeles för mig själv att prova om jag kan åstadkomma något som skulle göra mig lite nöjd.
   Ha det så gott själv Monne!

   Radera
 7. Jaa, älskade Anja! Det ska vara roligt med trädgård och det ska bli roligt att se din inspiration :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du söta Veronica! Jag är lika spänd själv! Brukar inte basunera ut mina planer. Får se vad det blir. Har varit idag och investerat 500 spänn på rekvisita på second hand....;-))!
   Kram!

   Radera
 8. Haha, jag skrev också ett inlägg om ämnet Dark Forest i veckan. Man vill ju inte vara slav under mode och trender men man påverkas ju mer eller mindre oavsett om man vill eller inte. Krukträdgård är perfekt att leka med. Jag har alltid gillat den svarta basen ( jag har ju inget val med vårt mörka hus). Det mörklila är däremot nytt för mig, särskilt i kombination med vinrött. Blir sugen att testa...
  Egentligen skulle jag vilja ha alla stilar och trender på en gång, men det är ju inte gångbart.
  Ser fram emot din tolkning längre fram, när vädret tillåter. (Jag börjar få associationer till våren 2013, Gillar INTE tjäle och sol i kombination!)
  Kram
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju verkligen inte att vara slav när man tycker att det inspirerar och är roligt.
   Du har ju partier i anslutning till det mörka huset som jag förstår att du har gillat hela tiden. För mig blir detta lite av en utmaning med den sätter samtidigt min barnsliga fantasi i gång;-))! Det är möjligt att det är bara i mitt huvud som jag lyckas...Får väl se!
   Kram!

   Radera