torsdag 21 juli 2016
              Doftande gardenia
           under min    
               japanska zelkova

Här borde denna, i vår klimat  "omöjliga", krukväxt trivas. Ljust och en lagom hög luftfuktighet. Kommer det en störtskur så silas de hårda dropparna genom zelkovans lövverk. Till hösten, d.v.s. om den överlever och mår gott under sommaren, får den flytta inomhus i ett svalt rum. Än så länge är jag glad att den trivs där den står och är.

Och lilla sällskapssjuka, nyfikna rödhakeunge håller koll på vad jag sysslar med. Sommaren tycks ha återvänt efter en lång paus.

         Ha det fint och tack för att du tog dig tid!


10 kommentarer:

 1. Vackert och fint ögongodis! Kram

  SvaraRadera
 2. Gillar din lilla vän.Rödhaken är så mysig och söt liten fågel.Vi har en som kommer till fågelbadet och dricker vatten och ibland tar den sig ett dopp.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 3. En Gardenia skulle man ju gärna vilja ha i trädgården! Det är nämligen favoritväxt sen vi på 70-talet var i USA och besökte polynesiska barer. Min favoritdrink var en med en stor blomma i glaset (glaset var enormt, räckte till två) och väldans gott smakade den läskande drinken! Och doften!!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Sagolikt vackra bilder från din trädgård! Du kan säkert klara Gardenian, jag hade en som jag hade i flera år, på hösten vintern "bodde" den på inglasade balkongen, blev det frost tog jag in den. Tyvärr glömde jag den en vinter och den dog . Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 5. Gardenia, så lyxig och exklusiv, de fåtal jag haft har dött. Får en liten känsla av Italien när jag ser dina trädgårdsbilder.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder Anja. Njuter för fullt av att sommaren är tillbaka. Har inte badat i havet i år ännu men i morgon skall det bli av.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 7. Det är klart att du har en fågel att samspråka med där under ditt fantastiska träd! Jag blir inte ett dugg förvånad.
  Går på halv maskin nu i hettan. Här är snustorrt. Släng hit nästa skur tack!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Krukväxter är inte min starka sida längre tyvärr. Annat var det när jag bodde i lägenhet - då fanns både lusten, intresset och tiden (men någon Gardenia har jag aldrig provat mig på). Jag håller tummarna för att din Gardenia ska trivas och må bra och så småningom överleva vintern också.
  Måste även få säga att bild nr två i detta inlägget var magiskt vacker!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 9. Nu börjar jag känna igen bloggstilen som jag vande mig vid för tre år sen när jag började följa dig. Spännande och vackra vyer och blickfång åt vilket håll du än vänder kameran. Grattis till att ha hunnit ikapp!
  Väldigt snygga blad på zelkovan och söta lilla trädgårdskompisen. Man undrar vad som rör sig i det lilla huvudet där den sitter och plirar...

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Lycka till med den vackra gardenian, den kan väl inte annat än trivas i sån vacker omgivning.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan