söndag 11 december 2016

I Will Survive

                   Tjäna pengar på bloggen?

Det finns en tjänst, AdSense annonsvisning i Blogger, som man rent teoretiskt kan tjäna lite pengar på genom att låta olika intressenter ha en reklamspalt i bloggen. Du får inte klicka på reklamen själv på din egen blogg men om någon annan gör det tjänar du någon krona.
Har haft denna tjänst rätt länge nu och tjänat hela 23 spänn ;-))!
Inte värt i mitt tycke att sälja sin själ för dessa slantar.
När jag dessutom såg hur jag, utan att vilja, hade "bjudit" in en firma att göra reklam för sina produkter, fick jag nog.

Vaddå "bjudit in" undrar kanske någon?
Ja, genom att jag nappade på ett erbjudande om att ge dem utrymme i min blogg att göra ett inlägg om en produkt som jag stöttar som just en produkt. Men, det var liksom jag som skulle ändå göra själva jobbet genom att länka det.  Jag slet rätt hårt i många timmar - är ovan att göra det typ av inlägg. När jag då äntligen fick till det, även om länkhänvisningen hamnade på deras allmänna hemsida istället för just den speciella produkten och videon hamnade sist i inlägget i stället för på ett särskilt ställe så hade de mage att börja bråka med mig om dessa bagateller. Jag skulle få 500 spänn för inlägget - nu fick jag bara skit för det.
Men, de hade redan hunnit hamna på mig blogg i AdSense annonsvisning, vilket jag inte unnar dem. Vet inte om det på deras eget initiativ eller om det var p. g. a . att jag hade hunnit publicera inlägget i ca en timme innan jag tog bort det.
Det är bara att inse att jag tillhör inte den generationen som vet hur man gör för att tjäna en slant med hjälp av bloggen. Hitintills har det bara gått back ;-)). Som tur är klarar jag mig ändå ;-)

"I will survive" ;-)))
ps
Har funderat fram och tillbaka om det är värt att besvara kommentarer i mina inlägg. Har kommit fram till att jag själv gillar bäst de bloggar som har artigheten att besvara min kommentar.
Jag hade till och med en lite enkät för ett anta månader sedan där jag ville få lite synpunkter på hur ni andra tyckte. De flesta tyckte inte att det var någon större vits att besvara dessa om det inte gällde att besvara en direkt fråga. Men, nu gör jag som kommunalpolitikerna i Gbg, ger fan i demokratin och startar i stället en tvåvägskommunikation, mot de flestas vilja ;-)). Dock med det undantaget från kommunpolitiken: Det är helt frivilligt att kolla vad jag har skrivit som svar ;-))!
                                                                                                                   ds

                                        Ha det gôtt!

9 kommentarer:

 1. Heja, dej, Anja!
  Bra rutet.
  Från en ur samma generation... Dvs en som inte fått datorkunskapen med modersmjölken.
  // Lena i Blekinge

  SvaraRadera
  Svar
  1. Röt jag ;-)??? Oj, oj! Då har du inte sett mig när jag RYTER ;-))!

   Radera
 2. Ciao Anja, oggi ho seminato una parte dei tuoi semi :)

  Una buona settimana e un buon inverno!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Buona fortuna con la semina :-)

   Anche a te :-)

   Radera
 3. Jag "svarar" nog bara på frågor på min blogg även i framtiden, det tycker jag att man ska ha artigheten att göra :) Men ibland har jag märkt att även "gamla" inlägg kan få både kommentarer och frågor och det besvarar jag inte eftersom det, som sagt är "gamla" inlägg. Men man får ju göra som man vill:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag resonerar helt enkelt så att eftersom jag får numera så få kommentarer över huvudtaget så lägger jag min energi på "kommunikation" d. v. s. ger replik åt kommentarer och besvarar förstås väldigt gärna frågor.(Kanske för att jag själv kommentera inte så många).
   Och, för all del - 6 kommentarer ser mer ut än tre...;-))!

   Radera
 4. Viktigt inlägg, hoppas många läser! Själv har jag inte bjudit in annonsörer, tycker att annonser i en blogg är irriterande men jag är väl gammalmodig?
  Brukar bara kommentera kommentarer om jag har något att tillföra - svar på fråga, kompletterande information, korrigering eller liknande. Får jag frågor svarar jag alltid även i avsändarens blogg. Ska fundera på det där med att kommentera alla kommentarer som en artighetsgest.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här typen av skriverier är aldrig populära. Ytterst få har dessutom lust att ha en åsikt eller kommentera det.
   Som sagt fick jag också nog. Det ger ändå inga pengar värt namnet för att förfula bloggsidorna med annonser på rynkkrämer.
   Jag gillar faktiskt att replikera. Ger en känsla av "kommunikation" ;-))!

   Radera
 5. Annonsfritt är bäst, men visst förstår jag de som vill försöka tjäna en slant, dock helst utan att "sälja sin själ"!
  Gillar Bloggar som det fortfarande GÅR att kommentera i, utan att ha Facebook eller annat!

  Lite trist är det att man sällan får "kontakt" (=svar) vid kommentarer i gamla inlägg, då jag ofta "hamnar" i en Blogg när jag söker efter växtinfo....och sedan blir det en hel bloggkedja av besöket! Inlägget jag då hamnar i först pga sökningen är ju oftast gammalt och det är inte alltid jag tänker på det, innan jag grips av kommunikationslust! ....och SKULLE jag få gensvar, så kanske jag inte ser det förrän flera veckor senare!
  Ju sämre "Forumet" (ni vet vilket) har fungerat, desto oftare tröstar man sig med sådana spontana växtsöks-bloggkedjor!

  Jag söker på en växt, hamnar hos Berit...läser om växten och ofta lite till.....!
  Så tänker jag...hm...längesedan jag hälsade på hos Anja.....läser lite där....ser Monne i listan....och hoppar vidare....faller som vanligt i trans över det vackra väsen hon har i sin "startbild"! Minns när han var ny och presenterades i Forumet! Läser.....ahhhh....Glädjekällan.....och så håller jag på....lycklig bland "gamla vänner" (ni känns ju så!).....tills jag yrvaket tittar upp på klockan på väggen i arbetsrummet....och inte fattar var kvällen/natten tog vägen!

  Det där med att kommentera som en artighetsgest, ser jag lite för mycket av på Instagram tycker jag!
  Nu är jag inte medlem, så det kanske ser bättre ut i "verkligheten", men i den lilla ruta jag ser blir det väldigt struligt med alla tack till de korta glada tillropen á la "gillaknappstryck"!

  Enda sättet att få koll på att "folk" lever när de har Bloggpaus är ju att leta sig till "insta"!

  Ha en skön julhelg allihop!

  Ninnie (i Ramlösa)

  SvaraRadera