fredag 31 mars 2017
                            
                              De RIKTIGA vårtecknen
Trädgårdens viktigaste tid är våren. Det arbete jag lägger ned nu har jag glädje av resten av året.

Det finns något väldigt lustfyllt över trädgårdsarbete. Det är sällan man känner sig så "duktig" som när rabatterna är städade.

Stora krukor åker ut ur vinterförvaringen. Lite skrämda och taniga men vid liv. Just nu får de en välbehövlig vårdusch från himlen. 

Vi har dimma, regn och milt och mörkt. Borde ha ställt om bländaren, men det får duga. Har ingen lust att gå ut en gång till och fota.

Våren är uppvaknandets tid. Det är kanske därför jag känner mig ibland trött så här års. Ögonen har inte vant sig vid alla intryck och kroppen är ännu inte riktigt inställd på allt fysiskt som den ska klara av. Men, det är en ljuvlig tid och jag behöver inte stressa.
Jag borde ta råd av Göran Greider och ha en anteckningsbok i närheten. I den skulle jag skriva observationer angående våren. Men, kanske beror det på mina gener. I dem har jag en stark illitterat ådra, där berättandet i muntlig form är viktigare än anteckningar.
Men det är bara en dålig ursäkt varför jag inte har lilla anteckningsboken liggande nära. Kan man påverka generna? Göran! Jag provar om det går;-)!

Här är Görans anteckningsbok. Har kopierat hans bild.
En sådan kanske jag ska skaffa? Fast, hos oss regnar det så mycket. Att glömma den ute är ingen hit! Kanske är det myckna regnandet och inte generna som har gjort att jag inte skaffat någon? Vi säger så;-)!
Nu väntar jag på den utlovade eftermiddagssolen innan kroppen får sig ett trädgårdspass ;-)

                    Fler riktiga vårtecken hittar du här

Ha en fin helg med många våraktiviteter!

16 kommentarer:

 1. Vill också känna mig duktig men nu fryser jag fingrarna av mig om jag försöker. Inte roligt.
  Anteckningsbok som följeslagare i trädgården? Nej tack, inte en pryl till att hålla reda på, det räcker så bra med spadar och ogräsupptagare som ständigt "försvinner". Men jag har ju alltid med mig mobilen i fickan och där finns en app eller vad det heter betitlad "Lokala anteckningar". Borde utnyttjas mer! För visst bombarderar den med idéer och intryck hela tiden, den där varelsen som kallas trädgård.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt så. Och Göran har så rätt så! Vem ska jag "lyda"? Jag tycker att det så härligt poetiskt ut med en, lite sliten anteckningsbok som någon hittar 50 år efter min död...;-)Men, pragmatiskt lagd som jag är vet jag att den anteckningsboken kommer aldrig att bli gammal...den spolas bort med all regn...sorry Göran!

   Radera
 2. Bär ju runt något att skriva med och på i min korg. Ibland skriver jag, ibland inte.. Det dyker upp ett 'sen' emellan. Visst är det en tanke att ha med. Jag gillar ju orden :)

  Du ser ut att ha en vårfin trädgård redan nu.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kan vara svårt att förverkliga anteckningsdrömmen. Jag gillar ju orden också, men i min värld får var sak ha sin tid. Skrivandet för sig och trädgården för sig.

   Radera
 3. Hej Anja!
  Känns så härligt när man fått rensat i rabatterna, vi har också grått och blött idag, men det är bättre än snö, det har de fått i Helsingfors.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt med rensade rabatter ! Jag har mycket kvar men har också fått gjort ovanligt mycket för årstiden.
   Just nu är jag glad att inte bo i "Hesa".

   Radera
 4. Det är så trivsamt att hälsa på hos dig och läsa dina inlägg Anja. Och så fin din trädgård ser ut. Jag ser dessutom en blommande rhododendron. Har du haft den på vinterförvaring? Ser ju hur fräsch och fin ut som helst. Det där med anteckningsbok ute har jag inte men väl en inne där jag skriver om alla mina sådder och lite annat. Kallar den min växtbibel och kan inte vara utan den. Till den går jag tillbaka och tittar hur jag gjort tidigare år. När jag sådde och vad jag gav för råd till mig själv om framtida sådder.

  Ha en skön helg! Nu hoppas jag att vårsolen snart lyser på dig igen!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag blir att du anser det "värt" att ödsla några minuter här, hos mig! Tusen, tusen tack!
   Ja. Min krukrododendron har stått i källaren under vintern med extrabelysning.
   Din växtbibel måste vara guld värd!

   Radera
 5. I den bästa av världar skulle man ha en fin anteckningsbok som man aktar och vaktar noggrant. Däri borde man skriva allt man gör och dokumentera för att inte göra om samma fel. Eller veta vad fasiken det är som kommer upp i rabatten!
  Nu är jag inte heller en sån även fast jag skulle vilja vara det.
  Kanske lika bra det? Mer spännande i varje fall ;)

  Dock har jag mobilen och Appen: anteckningar!
  Där skriver jag upp viktiga idéer och infall. Rad för rad. Sen raderar jag dem allteftersom jag fixat eller flyttat den där växten. Så inget finns kvar till framtiden. Låt de tänka: hur sjutton tänkte hon?? ;)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur sjutton tänker Hon?! ;-) Det är en gåta - lika stor som "roligheter" som undertecknad gör sig skyldig till ,-)
   Mobilen kan slänga sig i väggen för min del - alldeles för pilligt för gamlingen. Bloggen är min dokumentation och det får räcka. Tiden går så rysligt fort numera att inte har jag tid att sitta och "ödsla" tid på att anteckna allt - har helt enkelt för mycket att hålla koll på.

   Radera
 6. Man känner en enorm tillfredsställelse när man gjort "färdigt" en rabatt på våren, inte ens att kroppen protesterar vilt på ovana rörelser kan ta bort den känslan :) Har testat anteckningsbok, det fungerar så där tycker jag. Den blir både skitig och tilltufsad så det är inte lätt att läsa senare :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anteckningsboken engagerar - märker jag ;-) Visst är det en fin tanke men det funkar inte för mig heller, men det gör bloggen, min anteckningsbok.

   Radera
 7. È proprio vero che quando il giardino è bello è anche piacevole lavorarci! E non c'è nulla di meglio di una bella pioggia a fine giornata!

  Un saluto!

  SvaraRadera
 8. Vilka fina bilder som berättar om att vårarbetet ska börja.
  Jag önskar att jag också noterat olika händelser under åren, man glömmer lätt och kanske blandar ihop årtal med tiden. Men nu är det som det är och det jag har glömt kan jag leva med. Ha en fin dag. Carita

  SvaraRadera
 9. I really like you post good blog,Thanks for your sharing.

  โคนัน

  SvaraRadera