fredag 19 maj 2017                               
                    Dags för månadens bild -                    igen!
Jo. Det var bättre förr. Förr var en månad en händelserik och lång tid. Man hann med väldigt mycket. Nu är det precis tvärtom! Vem har tagit bort halva tiden ;-)? Varför hinner jag så lite på en månad? Det måste vara politikers fel ;-) De har nog smygförkortat tiden ..😕...eller?
Nåja. Jag försöker vara rolig. Så klart har det med min egen tidsuppfattning att göra. Men, det känns precis så som jag beskriver ovan.
Ute har det dock hänt mycket från förra månadens bild och till idag. Sommaren kom kvickt och helt plötsligt är även nätterna milda och fina.

           Denna bild får representera månadens bild för maj.
Fler månadens bilder hittar du i Blommig fredag

                  Ha en fin helg och tack för titten!


Några ord till Eva som aldrig kommer att läsa dessa rader

Eva
Det känns jättetungt att ta farväl av Dig idag, denna blomstrande försommardag, då tanken går mer till allt levande än till döden. 
Du var för Anders och mig Livet och sommaren personifierad. Frasvåfflor med grädde och sylt kunde du trolla fram bara så där när vi dök upp utan förvarning, i ditt underbara lilla sommarnäste på Slottskogskolonin.
Du imponerade stort på mig med din allmänbildning, din kreativitet och din höga sociala kompetens. Vi saknar så att få komma och se dina projekt i den fina trädgården du hade med blommande fruktträd och magnolior.
Nej, Livet handlar inte om rättvisa. Livet handlar om Livet, som drabbar oss olika. På gott och ont.
Jag hoppas Eva att du nu har kommit till en annan trädgård där sjukdomar är okända och där du får blomstra med din fantastiska personlighet!
                     En sista kram!

12 kommentarer:

 1. Ditt trädgårds-entré-rum med krukinstallationer är ju verkligen ett väldigt bra sätt att få in våren tidigt. Nu kommer det igång på allvar i trädgården också.
  //Helene

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men precis så ser jag det själv också! Redan i mars kunde jag ha penséer ute.

   Radera
 2. Vakkert stilleben bilde ! Og, vakre ord til Eva, det er godt å kunne glede seg over fine minner :-)
  Ha en fin helg.
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nämen tack! Önskade att jag kunde ta lite mer "upphetsande" bilder men har inte lärt mig hur man får det där diffusa fram...;-)
   Det tar nog ett tag innan man kan bara njuta av de fina minnena. Jag är en "sorglig" typ av mig...:-(

   Radera
 3. Bellissimo quell'esemplare a fiore bianco! Complimenti!! Non vedo l'ora che anche i miei diventino così :D

  Buon fine settimana!

  SvaraRadera
 4. Krukan du ställt hortensian i är väldigt vacker. De passar så bra ihop.
  Fina ord till Eva, jag anar att hon visste hur du kände.

  SvaraRadera
 5. Ler när jag läser orden om tiden och hur någon snuvar oss på den. Känner igen det... Och livet som vi inte på förhand vet vad det kommer ge oss. Livet som vi måste ta som det är och se det goda i trots allt som kan peka på något annat. Vackra ord till en älskad vän!

  Kram, Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk så lång sommarlovet vara som barn. Nu hinner man bara sniffa lite sommarluft förrän det är dags att bära krukorna i källaren igen - typ ;-)))
   Ibland undrar jag varför man är så återhållsam med "vackra ord" till en levande vän? Kanske för att det i vår kultur uppfattas ofta som "fjäsk" eller något annat tillgjort. Tack för din empatiska och fina kommentar Carina!

   Radera
 6. Ja, tiden går lika fort eller lika långsamt som den alltid har gjort men vår upplevelse av den varierar. Jag tycker att den börjat gå mycket fortare sedan jag blev äldre, kanske är det att det mesta tar något längre tid - jag vet inte.

  Sorgligt avsked till din vän Anja! Jag är säker på att du även delat många vackra ord med henne under era gemensamma stunder.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Einstein har skrivit något om tiden. Måste försöka hitta. Tid är ett relativt begrepp.
   Ja, Eva var väldigt stöttande så att visst kunde jag klämma fram något snällt ibland.

   Radera