torsdag 21 december 2017
                                                                Nu vänder det!!!!

Vintersolståndet kallas den tidpunkt då solen står som lägst på norra halvklotet. 2017 inträffar detta den 21 december kl 17.28. Den 21 december blir då den kortaste dagen under året och natten den 20-21 december den längsta natten. Därefter blir det bara ljusare och ljusare fram till sommarsolståndet runt midsommar. (SVT/ väder)
                                              
För egen del undrar jag om sommaren vill vara lite snäll och skina från blå himmel lite oftare än sist...Just nu är det mörkt dygnet runt....;-(. Molnigt, regnigt och alldeles för varmt för årstiden.
Medan jag funderar på det ska jag laga rödbetssallad och rotmoslåda...lär dock inte få något svar angående kommande sommarväder :-)
                                       
                    💖Ha det riktigt gott!💖

16 kommentarer:

 1. Japp, nu vänder det! Härligt! Jag håller på och velar om jag ska göra rödbetssallad eller köpa. När jag ser att du ska göra så börjar det återigen väga över åt "göra-själv". Rotmoslåda låter gott, säger en som älskar rotmos.

  Ha det riktigt gott du också!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett brott mot rödbetorna att inte göra egen förbetssallad ;-) (Tycker du att det tar för lång tid att koka dem så finns redan färdigkokta och Krav-märkta ;-)!)

   Radera
 2. Rotmoslåda - är inte det en riktig finsk julrätt! Har för mig att mitt kusinbarns f.d. fruh - som är finskättad - hade det på jularna. Eller kommer jag ihåg fel (skulle inte vara första gången).....!?
  Fantastisk vacker header!
  GOD JUL
  Susie
  GOD JUL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt Susie! En finsk "nationalrätt" -nyttig och god. Mina får stå i ugnen, på svag värme hela natten. Då "leker" jag de mognar i en gammaldags efterugnsvärme :-)
   Go' jul själv! Hälsa Santos!

   Radera
 3. ..och det sker om en timme alltså. Men nog har denna höst passerat väldigt snabbt kan jag tycka, även november månad.

  Jag som är och förblir en novis vid spisen köper färdiglagade morotslådor och kålrotslådor. Inte lika gott som hemgjorda delikatesser men traditionen hålls vid liv.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att, man kan köpa vissa tjänster :-)!
   Och tiden - oavsett årstiden - går numera i ilfart.

   Radera
 4. Den här da'n har jag örnkoll på - min pappa fyller år :) Håller med Gunilla det känns som hösten bara försvunnit. Men nu kommer januari som jag upplever som den tråkigaste av tråkiga månader...

  Lycka till med maten! Ha en riktigt God Jul!

  Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du har koll :-)! Januari tar jag som den verkliga vilomånaden innan allt sätter igång på allvar. Skulle vi inte få tjäle i år sätter jag ingång och börjar "trädgårdera" redan i februari...allt jag gör numera tar en faslig tid...

   Radera
 5. Det ska bli skönt när ljuset kommer tillbaka lite igen. Men Åh, det kommer ta sån tid innan det märks!
  Det är väl lika bra att vi inte vet vilket väder sommarsäsongen kommer med för om vi redan nu får reda på att det blir som förra så vore det inget kul alls. Hoppet är väl det sista som överger oss!

  Själv har jag kokat lite knäck och godis och rullat köttbullar och stoppat i frysen. Så i helgen blir det fullt ös, även fast vi gör en "enkel" jul.

  Kram på dig!

  ps. du har väl kollat din mejl? ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Full rulle här med även om julen blir enkel:-)!
   Det märks att Fru Veronica är rena rama ungdomen, när hon tycker att "Men Åh, det kommer ta sån tid innan det märks!". Herreje! Själv försöker jag redan lägga upp planer på hur jag kan få trädgården presentabel i någorlunda god tid ;-).

   Radera
 6. Ja men visst, sakta men säkert så vänder det:) Det kan bara bli bättre!
  Mamma kommer med morotslåda och leverlåda på julafton:)
  Önskar dig en riktigt GOD JUL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckliga dig som har mamma i livet! Antagligen lagar hon de godaste lådorna?
   GOD JUL själv Merja!

   Radera
 7. Tack för all fin läsning på bloggen det här året!
  God jul & Gott 2018 önskar jag och katterna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma Eva Linnea! Maija hälsar också till katterna :-)!

   Radera
 8. Nej, något svar om sommarvädret går nog inte att få men jag instämmer helt och fullt i din önskan.

  Önskar dig och dina nära en riktigt God Jul!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hålla tummarna. 2018 är ju också Tusen trädgårdar - men om vädret är som den gångna sommaren kommer jag inte vara inspirerad att delta...Tack det samma Anna-Karin!

   Radera