onsdag 14 mars 2018                                                   Spänd väntan

                                                              på

                                 våren !
Under tiden, medan kylan, men även snön, har sitt grepp över min trädgård, försöker jag fokusera tankarna framåt. Man måste ju drömma om våren och sommaren ändå. 
Ett litet projekt som jag har tänkt mig är att göra en mindre väggtavla av begonior plus ett par andra växter. Du vet, de där Rexhybriderna med tjusiga blad och ett par ormbunksarter. Den ska vara en del av min showbordsvägg. Då använder jag en "planteringsvägg" som grund. Ska bli spännande att se hur den funkar.
Har redan köpt några sticklingsplantor, som såldes billigt i januari på Blomsterlandet. Får nog gå och botanisera fler gånger. Behöver allt som allt 12 plantor.
Det måste vara en fördel att de är små till början - lättare att plantera i fickorna, antar jag.
I växthuset skriker växterna om omskolning. Men, jag har ingenstans att ha de mängder som det blir vid omskolningen. Det går inte att värma upp 23 kvm glashus när nattemperaturerna sjunker mot 14 minus...:-(.
Jag får hålla för öronen när jag vattnar dessa vårtörstande "varelser" och prata lugnande med dem ;-).                           Så små ännu. Har inte planterat dem här utan satt krukan i en ficka för att illustrera det hela.


Fyra redan. Nu återstår 8 plantor att skaffa.

Annars står de i mitt köksfönster där de tar minimal plats och växer bra. Men, man får inte glömma att vattna dem.

Medan jag väntar på bättre tider gör jag ett par "stilleben" med avklippta begoniablommor - sådana som hänger ned. Har en sådan i mitt matrumsfönster.

Vågar knappast sätta min fot i plasthuset. Snart börjar väl dessa strejka och kasta glåpord på mig...;-(

                      Ha det gott så länge!
                          Tack för att du tog dig tid!

7 kommentarer:

 1. Här är det inte bara småplantorna som skriker, hela trädgården och jag vrålar ikapp: Nu räcker det!!!
  Vilken trevlig ficktavla eller vad man ska kalla den! Var hittade du den?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jess. Vråla ut sin besvikelse är ordet ;-)! Var nyss i växthuset för att ge plantorna en klunk näringsvatten när jag möttes av: Å-å-å-plantor! Å-å-å-plantor! Vi måste höja våra röster för att höras!... alldeles öronbedövande...eller har jag kanske blivit heltokig... ;-)? Hör i syner, typ ;-)?
   Nåja. Kommer inte ihåg vad den här upphängbara saken heter men köpte den på Claes Olsson.

   Radera
 2. Hej Anja!
  Vilken fin idé med en växtvägg. Kommer att bli fint, när de växt till sig. Idag hade vi fint soligt väder ,men vågar inte hoppas att det är över med snön ännu.
  Men håller tummarna.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här växtväggen har jag sett mycket av och varit nyfiken på att prova.
   Vintern "tänker" inte ge upp bara så där ;-(.
   Vi hade också sol, men redan nu vid 18-tiderna håller temperaturen på att falla...;-(

   Radera
 3. Ja fy, imorse vaknade jag till minus 12 igen och det ska tydligen fortsätta att vara kallt på nätterna. Tur att det finns trevliga bloggar att besöka då. Du är så kreativ, vilken härlig idé med en växtvägg. Jag kommer lite att tänka på kängurur med sina små ungar i påse :) Det ska blir roligt att följa den under sommaren. Hoppas det går bra med dina frösådder. Du får prata och pyssla lite extra med dom tills det går att skola om dom.

  Ha det gott!
  /Anita

  SvaraRadera
 4. Begonior... har blivit kär i dem. Vill så gärna ha en herrgårdsbegonia men de är dyra och hittills har jag inte lyckats så bra med dem. Växtvägg låter som en spännande idé och vacker naturligtvis :)

  Har väntat och väntar med att så en hel del just för att jag har ingen plats att ställda det omskolade. I pannrummet under lampa är chili, paprika och tomater prio 1.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera