fredag 27 juli 2018

                                                   Ambivalent
Det är sommar med ett stort S. Solen gassar dagarna i ända och som är för varma för utomhusaktiviteter förutom bad, förstås.
Tidiga mornar och senare kvällar är däremot så fantastiska. 
Jag fortsätter att njuta av denna "förbjudna frukt" än så länge, men är medveten om att min njutning är någon annans katastrof.
En "katastrof" som däremot drabbar mig då och då är min "osvenskhet" eller kanske är jag bara en "konstig prick" i största allmänhet. Ja, till och med så "konstig" att någon erbjuder sig att sträcka ut en hjälpande hand och "jag är här för dig" efter ett litet utbrott på FB. Jag var sur och ledsen och berättade det på FB (min olyckliga!). Det kan man inte utan att bli misstänkliggjord som någon slags galning som behöver en "hjälpande hand"...jag säger då det...Jag får fortsätta att fundera...


 
Vad göra när en karaff saknar lock? Jo, man tager vad man haver. Här en tre år gammal stenhård, torkad granatäpple. Garanterat "organisk form"...;-) Funkar perfekt!

I den här krukan väller en murbinka, Erigeron  karvinskianus över brädderna. Den har stått i källaren över vintern. Överraskningen var att jag hade glömt att från början har jag haft en paradisklematis, Clematis florida i krukan, som inte alls visade sig under förra sommaren...men nu:-)!


Dammen och miljön runtom är inte bara glädje för mig utan för många livsformer.

                        Ha det! 
    Fler trädgårdsbloggare hittar du i Trädgårdsfärgring

4 kommentarer:

 1. Hej Anja!
  Vilken härlig överraskning, den klematisen är riktigt vacker.
  Svalkande sköna bilder från dammen. Vi fick en liten regnskur nu på morgonen, hoppas det blir mer.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 2. Vi fick gårkväll 40 mm på 20 minuter! Himlens portar öppnade sig! Ja, jag älskar paradisklematis. Den finns i några namnsorter.

  SvaraRadera
 3. Very nice post really ! I apperciate your blog Thanks for sharing,keep sharing more blogs.

  ดูหนัง

  SvaraRadera
 4. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty..
  ดูหนัง

  SvaraRadera