söndag 14 februari 2010

INTE FÖRHANDLINGSBART- typ!
Wille vill vara med! Det är inte förhandlingsbart!

- Liiiite trist i längden, säger Wille. - Lika bra å ta en tupplur!
(Fattar ni nu varför jag har svårt att kommentera eller lägga in egna inlägg? )

(En anna fråga: Det har blivit ett litet helvete att lägga in bilder i den ordningen jag själv vill. Vad har hänt med Blogger?Jag trivs inte med detta! Ett litet klick på musen och två bilder är borta!!!!Jag ORKAR inte lägga dem dit igen!)
Alltså: Bilderna lägger sig i inlägget som DE VILL och inte så som JAG VILL!!! Vad är detta för dumheter?
Någon som vet? Så här har det inte varit tidigare. Detta är något alldeles nytt!

15 kommentarer:

 1. Vilket blogg katt.. varför får inte han kommentera?

  Jag känner igen problemt tycker alltid att det händer mig, så bäst är det när jag bara har en bild.
  Så fin han är i pälsen så där extra mjuk eller hur?
  Sussilull och godnatt kram
  Annika

  SvaraRadera
 2. Och du är säker på att inte Wille har en tass med i spelet? :-)

  Här finns det katter som är alldeles ypperligt duktiga på att sätta på skrivaren när de vill och när de får för sig att beträda tangentbordet så blir texterna väldigt kryptiska. Undra om de förstår dem själva???

  Som tur är föredrar Gullan skrivbordsstolen, så man får alltid lyfta upp henne eller putta undan henne om jag ska få datorplats, men samtidigt är det ju ett kärt besvär.

  Vad gäller Blogger och bilder är jag inte till någon hjälp. Det enda jag tror mig ha förstått är att de hamnar i omvänd ordning mot vad man lägger in dem i. Sedan är det ett jäkla pillande om man har glömt någon, så läggs det till en blankrad mellan varje stycke för varje bild typ. Men det sägs ju vara bra att träna sitt tålamod ...

  SvaraRadera
 3. Fin katt du har.... väljer varmaste platsen som sin sovplats ;-)
  Bilderna lever sitt eget liv på bloggen tycker jag..... men de går o flytta med våld!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. God morgon kära svärmor! Du har fått ett litet mail till din hotmail- med anledning av din kommentar på min blogg.

  Problemet med bilderna i bloggen.... hmmm, kissar kan få datorn att reagera konstigt. Tyson loggade ju in på NASA:s hemsida...

  Kramar C

  SvaraRadera
 5. Vår svarta katt Inez ligger antingen på dvdspelaren eller på datorn eller under lamporna på diskbänken...varmt och gott på alla tre ställena. Salza ligger helst på mjukare ställen typ i en säng eller i tvättkorgen ;)
  Om bildproblemet så var det så för mig ett tag också men sen kom det ett nytt "redskap" för att skriva och ladda upp bilder så nu kan jag först ladda upp alla bilder jag vill ha och sedan plocka dem från en ruta som kommer fram när jag trycker på "ladda upp bild". När jag väl har bilden på plats går det att välja storlek och position och det är lätt att ändra om man vill också. Och om man råkar klicka bor bilden är det bara att trycka på "ladda upp bild" så ligger den där i rutan fortfarande....men hur detta "redskap" uppenbarade sig vet jag exakt inte(Jag sväljer alla förändringar som är till det bättre utan att blinka, så datakunnig är jag)...men det var när jag bytte bloggmall...kanske det är någon uppdatering som behövs...du kan kanske fråga blogger, har för mig att det finns nån slags support ;)))

  SvaraRadera
 6. Förstår att det blir svårt att kommenter, här är det dotra som lägger beslag på datorn. Det är bara att snällt vänta på sin tur.
  Angående datorer har jag inga som helst råd att ge. Blir nöjd själv, om bild och text hamnar där jag vill, hur de hamnar där har jag ingen aning om.
  Såg bilden på Trillium i förra inlägget. Har försökt mig på dem, men de vill inte trivas hos mig, de tynar bort. Planterade dem i min vitsippedunge och tänkte att de borde vilja ha lite samma förutsättningar, där växer magnolia och rodgersia med. Men inte, de försvann efter bara något år. Med jag ska nog försöka igen, på annan plats, för jag tycker de är så himla vackra.
  Ha en underbar dag.
  //Camilla

  SvaraRadera
 7. Hej Anja: jag fick ett tips om att man kunde ändra inställningarna så at tdet blev lättare att lägga in bilderna som Ann-charlotte berättar om i sin kommentar.
  Gå in på Inställningar, scrolla dig ner till Globala inställningar, välj inläggningsredigeraren, välj uppdatera redigerare och sen spara. Jag provade men det var andra saker som också ändrades som jag tyckte blev sämre och jag fortsätter därför som tidigare, även om man får tänka på att bilden man lägger in först kommer att visas sist. Lycka till / kram gittan

  SvaraRadera
 8. Med tanke på att Willie är katt tycker jag han skrev det där inlägget med bravur. Men han kör väl fyr-"händigt".

  Jag har alltid haft problem med uppladdning av bilder, det bästa jag kommit på är att man får lägga dem i omvänd ordning, alltså räkna ut det redan vid själva uppladdningen.

  SvaraRadera
 9. TACK SNÄLLA FÖR GODA RÅD!
  När jag skall lägga upp bilder numera och väljer t.ex. format "Stor" och platsen "Center" så kan de hamna hur som helst. Sista bilden är sist medan jag lägger till kanske tre bilder. Sedan vill jag skriva lite text och då försvinner någon/några av bilderna eller ändrar både plats och storlek. Inte roligt. Om jag inte kommer på ett "smärtfritt" sätt att göra mina blogginlägg kommer jag att lämna blogger. Det skall vara användarvänligt att blogga - jag kan inte disponera hur mycket som helst av min tid bara för ett blogginlägg! /Med vänliga hälsningar Anja

  SvaraRadera
 10. NU FATTAR JAG HUR DET FUNKAR!
  Gå till
  a)INSTÄLLNINGAR
  b)Globala inställningar
  Där hittar du
  INLÄGGNINGSREDIGERAREN
  Välj: UPPDATERA REDIGERARE, klicka på den blå texten Senaste funktioner för att lära dig en massa nya funktioner
  ELLER!
  Välj: TIDIGARE REDIGERARE för att ha det gamla, vanliga!
  Jag fortsätter med det gamla tills jag fattar vad jag läser länken Senaste funktionerna.../Anja

  SvaraRadera
 11. En sån going!! Så där borde jag göra på min mans tangentbord ibland. *ler*

  Blogger har jag inte lärt mig så mycket om. Jag kan inte lägga upp tre spalter och jag har läst på men jag lyckas bara inte. Bilderna blir jag heller inte riktigt klok på men jag tror att jag nu kan gå in och markera bilden i inlägget (ctrl x) klippa ut bilden och ställa markören framför den text jag vill ha in bilden och (ctrl v) klistra in bilden. Det har fungerat för mig.

  Fast lite nervös blir jag av att ge råd om nåt jag inte alls behärskar...

  SvaraRadera
 12. Superbra, Anja! Det här måste jag spara ifall jag råkar ut för samma sak.

  SvaraRadera
 13. Råd kan inte jag heller ge. Dottern har lärt mig det jag kan, och jag håller tummarna var gång för att det ska bli bra...Ibland gör Blogger som den vill...
  Jag blir så glad var gång det blir nå´t så när "redigt"...
  Har jag glömt en bild t ex kan jag absolut inte få in den emellan några andra. Så då får jag låta bli den den gången! Men man kan ju lägga in i andra inlägg, knepen är många.
  Men jag tycker du lyckas , har så trevlig blogg!
  Kram Lenas trädgård...
  Ps Ja, här ser du ytterligare ett ex på hur kass jag är , kan inte annat än kommentera anonymt på din kommentardel...Ser lite annorlunda ut på en del bloggar.Oftast skriver man sin mailadress o lösenord. Men detta kanske jag kan lära mig i sinom tid...Får väl fråga dottern!

  SvaraRadera
 14. It is all a mystery to me... blogger seems to have worms... sometimes they sleep and others they are wide awake and causing problems. Wish I could help! ;>( Kram Carol

  SvaraRadera
 15. Vilket ur-sött kort på din katt som sover på datorn! Säkert varmt o skönt o tryggt :-)
  Hittade hit av en tillfällighet bara...
  Allt gott!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan