måndag 8 februari 2010

THE SCOTTISH ROCK GARDEN CLUB

EN ICKE KOMMERSIEL KLUBB FÖR ALPINODLARE. 22 ENG. PUND KOSTAR ETT MEDLEMSKAP PER ÅR FÖR OSS SOM BOR "OVERSEAS".

SOM MEDLEM FÅR MAN VÄLDIGT MYCKET

MEDLEMSTIDNINGEN PÅ DRYGA 120 SIDOR TVÅ GÅNGER OM ÅRET.
DEN ÄR FULLPROPPAD MED FÖRFÖRANDE ARTIKLAR FRÅN SPÄNNANDE FJÄRRAN RESMÅL. DET JAG SJÄLV GILLAR SPECIELLT MYCKET ÄR ATT JAG KAN LÄSA MIG TILL HUR VÄXTERNA HAR DET I SINA NATURLIGA BIOTOPER OCH FÖRSÖKER TILLÄMPA DEM SÅ GOTT JAG KAN HÄR HEMMA.

DET ÄR INTE BARA SPÄNNANDE TEXTER UTAN JAG KAN VILA ÖGONEN PÅ BILDERNA I STÄLLET NÄR JAG TRÖTTNAR PÅ ATT LÄSA PÅ ENGELSKA!


MEN DEN RIKTIGT STORA "HITEN" ÄR FRÖERNA (KLICKA PÅ LÄNKEN OCH TA EN TITT PÅ 2009) SOM JAG FÅR BESTÄLLA (JA, UNG. SOM GENOM VÅR INHEMSKA TRÄDGÅRDSAMATÖRERNA). DET FINNS CA 4000 FRÖER ATT VÄLJA MELLAN SÅ NI FÖRSTÅR ATT DET TAR SIN TID... SJÄLV KONCENTRERAR JAG MIG PÅ NÅGRA FÅTAL SLÄKTEN OCH DÅ BLIR DET LITE ENKLARE.

NU VÄNTAR JAG PÅ FRÖLEVERANSEN - JAG VAR SEN MED MIN BESTÄLLNING - SÅ ATT JAG FÅR FINNA MIG I ATT VÄNTA LITE PÅ DEM. MEN IDAG KOM TIDNINGEN (ELLER EGENTLIGEN ÄR DEN SOM EN BOK) SÅ ATT NU TROR JAG ATT ÄVEN FRÖERNA ÄR PÅ G!

SRGC ÄR BEROENDE AV SINA BETALANDE MEDLEMMAR SÅ SOM ALLA IDEELLA FÖRENINGAR ÄR. INLÄGGET HAR JAG GJORT FÖR ATT SPRIDA VETSKAP OM KLUBBEN OCH FÖRHOPPNINGSVIS ÄR DET NÅGRA SOM NAPPAR OCH BLIR MEDLEMMAR!

SJÄLV KOMMER JAG ATT PROVA TRÅGODLING AV ALPINER I KANSKE LITE STÖRRE UTSTRÄCKNING I ÅR.

12 kommentarer:

 1. Det låter väldigt spännande. Ska säkert titta närmare på dem.Idag satt jag och planerade lite för om några veckor är det dags för Frankrike. Jag är mycket ängslig för hur det ska se ut. Det har varit jättekallt därnere.

  SvaraRadera
 2. Förstår att det är din bibel det där. Tyvärr lyckas jag inget vidare med Alpina växter i min trädgård, jag får njuta av bilderna på dina istället.
  //Camilla

  SvaraRadera
 3. Så spännande det låter Anja. Ser hur du sitter och läser och granskar och önskar ..
  Vilka härliga blåfärger du sänder ut genom datorn idag.
  Du kommer garanterat att lyckas med dina sådder, inget får mig som inte har sådant tålmod som du.
  Bilden är på väg i cyber rymden hoppas du får till det.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att du njuter av din Rock club. Här i min trädgård skulle dina skyddslingar inte gilla att leva. Och det är väl det som är så spännande att man få uppleva olika trädgårdar med helt andra förutsättningar än man själv har. Lycka till med dina sådder!
  Kram Randi

  SvaraRadera
 5. Vilken passion som lyser igenom din "reklamtext". Verkligen något att puffa för och berätta för andra om. Jag har inte nått så långt i mitt odlande ännu, men det kommer kanske.
  Synd att inte alla förstår att uppskatta hur underbart du har det - och då menar jag inte enbart med dina specialväxter utan också trädgården som sådan.
  Stor kram
  Eva

  SvaraRadera
 6. Har förstått att det är något utöver det vanliga man får därifrån. Men själv håller jag ju allt mer på med buskar och träd numera. Kanske vänder jag åpter när det blir för mycket av buskar här :-)
  Min blog blev ju kapad av en kinesisk porrsite häromdagen, så min blogg fortsatte att skicka ut den spammen till andra. Får du något sådant från mig ta bort det genast! Otrevligt när sådant här händer!
  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 7. Detta är ännu ett exempel på hur häftigt det är med internet, man kan samla intresserade från alla håll och kanter. Hoppas det blir fler medlemmar via ditt upprop. Någon gång borde du åka till London och Kew och titta på deras alpina avdelning, den är jättefin och inspirerande.

  SvaraRadera
 8. Should I have a full time gardener besides myself working in the gardens, I have a perfect place for these small alpine plants ... but without help they fall prey to larger more aggressive thugs! I shall enjoy your gems Anja! It must be hard to choose from 4,000 seeds! ;>) Kram Carol

  SvaraRadera
 9. Ja, då blir det väl en del nytt på ditt alpina berg...:)
  Tjing
  Monica

  SvaraRadera
 10. Spännande låter det! Och härligt att hitta rätt forum för sitt/ditt intresse.

  SvaraRadera
 11. Jag börjar fundera på var på tomten jag ska anlägga en alpin trädgård!

  SvaraRadera
 12. Jag går ibland in på SRGCs hemsida/forum och växt-skönheter! Och jag njuter till exempel gärna dina vackra bilder på alpinväxter också.
  Men jag har nog inte det rätta sinnelaget för att kunna bli en riktig super-freak för alpiner - och jag har sannerligen inte ditt handlag för odlande av dem!!;-)... Så...
  Vet du Anja- jag har inte kunnat nå din blog på ett tag! Den har inte öppnats - det har bara stått och "snurrat".... Jätteglad att jag nu äntligen kunde!!;-)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan