söndag 22 januari 2012
Från den ena dagen

              till den andra 


Torsdag och fredag var perfekta dagar för klippning av tujahäcken.


Så här såg det ut i fredags...


... och så här idag, söndag.
Jag hann inte ansa rufset upptill i häcken, men jag klippte rejält nedtill så att man förnimmer de vackra, raka stammarna. Denna häck är rumsfördelare, alltså har den ett dekorativt syfte. Därför tycker jag att det ser fint ut att den inte är kompakt utan släpper igenom lite ljus.


Vintern är annars en bra tid att klippa tuja och idegran om man slipper pulsa i snön ;)))!.
Nu har vintern kommit äntligen till Göteborg och här uppe i Gunnilse lär den stanna länge....det är bara att gilla läget...
13 kommentarer:

 1. Börjar se likadant ut här! Efter ett regnblandat snöfall i morse har det övergått mer och mer till snö - usch!
  Jag tycker att din "rumsavdelare" är jättevacker och den visar att tujor faktiskt är rätt kul att använda i trädgården, eftersom man kan göra så mycket med dom och så finns det ju olika sorter. Så länge dom bara inte får växa på och bli 8 meter höga och lika vida! *fniss*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Susie

   Tuja är så rolig därför att man kan verkligen göra av dem allt möjligt. Att låta den växa fritt är däremot inte så bra. De blir bruna och glesa närmast stammen då. Men, de bryter bra med nytt grönt även när man 'strippar' dem rätt hårt.

   Radera
 2. Oj så mycket snö ni har fått.Här på ostkusten är det nog bara någon cm.Inte mycket att skryta över.Din rumsdelare blev snygg.Håller med dig om att det är vackert när ljuset kan sila genom grönskan.Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Usch och fy för all snön som fallit, men det är som du säger - man måste gilla läget:) Har i alla fall skolat ut lite fuchsiasticklingar i dag så det dröjer inte så länge till tills det är rena blomsterhavet i stallet:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Vintern är sen i år... trevlig häck!

  SvaraRadera
 5. Ja tänk vilken skillnad från den ena dagen till den andra :) O jag som trodde våren var på väg Kram Suss

  SvaraRadera
 6. Välkommen till vinterland:) Inte är det kul inte , för med snön kommer skottning och det är trist, mycket roligare att gräva:)
  Jag försöker stamma upp en tuja vacker är den inte men jag tänker att så småningom kanske jag för en tät och rund krona.
  Ha en alldeles underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Det är ju riktigt vackert med lite gles thuja. Rådjuren fejar min lite här och där så den är fläckvis gles och det är inte lika snyggt.
  Ha en bra vecka

  SvaraRadera
 8. Din söta vrå är fin grön som vit! Vi har också fått snö, fast bara ett lager med puder ser det ut. Inte verkar det bli några skidspår här. Vi som drömde om det när vi flyttade. Har golfbanan nästan som granne. Nej, jag får börja planera köksbyte och lite rabatter i stället;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Hurra, nu funkar det igen och kan jag lämna kommentar.
  Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 10. Vacker rumsavdelare och jag tycker mycket om den lite genomsläppliga väggen du skapat av thuja. Det där vita kan jag däremot vara förutan :-)

  Kram

  SvaraRadera
 11. Så läckert att använda och klippa Thujor som rumsavdelare, bra idé! Och snyggt är det också.

  SvaraRadera
 12. Kanonidé! Thujor kan användas till mycket och det här länkar jag gärna till om det är OK? :)

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan