lördag 7 juli 2012

"Jag önskar att växterna kunde betraktas lite mer som individer när man bygger sin trädgård, inte bara som inredningsdetaljer...." Läs Peters hela resonemang: Peter Korn


Här är två individer med två helt olika livsvillkor. Bräckan överst vill ha halvskumt och fuktigt för att trivas medan klocklöken vill ha soligt och mycket väldränerat.

PANDANUNNEÖRT? (Corydalis flexuosa med namnsorter?)

Drygt en meter hög
Doftar på dagen,
som någon 'billigare' parfym...
I en surjordsrabatt är den 1,1m hög?
Någon som vet?

Ha det gott!


6 kommentarer:

 1. Hejsan Anja!
  Ja, visst är det väl bra ifall man placerar växten så sin rätta växtmiljö. Fel placerade växter blir aldrig speciellt vackra i sitt växtsätt om dom överlever.

  Tyvärr kan jag inte hjälpa dig med namnet på Nunneörten.

  Men sååå trisst att vara nära dig utan att träffas. Det hade varit jättekul att få säga hej.
  Vi kommer att göra om resan nästa år redan i mitten av juni och vi ska tillbaka till Gerben och då ska vi ses :=)

  SvaraRadera
 2. Jag kan tyvärr inte heller hjälpa dig med nunneörten, men oj vad vacker den är. Hoppas du får svar, för det vill jag också gärna ha:-)
  Va smart att skriva in namnet på växterna direkt i bilden!
  Hälsningar Nora

  SvaraRadera
 3. Hei Anja!
  Den blå har jeg også, den er merket som Corydalis elata (- Lerkespore på norsk.) På merkelappen står det den blir 30 cm høy, men hos meg blir den godt 1 meter...så jeg er noe i tvil, vi får Google litt :)

  SvaraRadera
 4. Jeg har kjøpt biken til Peter, men har kun skumlest den, for nå er det det som skjer der ute som gjelder :) Det blir nok det jeg vil betegne som lettsindig vinterlektyre. Men han har en ny og spennende innfallsvinkel når det gjelder "hage". Jeg går ofte litt i surr med disse forskjellige corydaliser, men min Panda er ikke veldig høy. Det kan kanskje komme av at den vokser i et grusbed, og jeg tenker å dele av og plante den i litt forskjellige habitater :)

  SvaraRadera
 5. Eftersom jag har köpt nunneörten av Peterså ställde jag frågan till honom. Fick till svar att den är fortfarande C. sp., men antagligen väldigt nära C. flexuosa.
  /Anja

  SvaraRadera
 6. Vilken underbar färg på Nunneörten.När det gäller awarden tycker jag som du. Det skulle vara så bra om man inte behövde skicka vidare.Kanske någon kommer på den ideen så småningom.
  Anje

  SvaraRadera