torsdag 26 juli 2012

                                                       MORGONLJUS
Mördande ischias och snart avslutad penicillinkur gör en lite grinig. Men, alla underbara  dofter utifrån sveper  in genom gardinerna och morgonljusets spel lekfullt in i sovrummet gör att jag var ändå på benen tidigt för att plantera ut ett par växter och för att försöka konservera lite av detta magiska ljus med hjälp av  kameran.
Nu börjar även liljorna slå ut - en efter en.
Denna 'svarta' krollilja blommar för första gången hos mig. Sådde den 2006...

Mitt förra inlägg har tydligen inte inspirerat mer än tre läsare;) Så det kan bli;)))!

Tack för besöket!

11 kommentarer:

 1. Där har du fel! Jag funderade just på vilket borr jag ska använda för att borra hål i några konservburkar tack vare. ditt föregående inlägg. Jag måste ha fler ljuslyktor!

  Tålamod är en dygd som vi trädgårdsägare måste besitta:-) Tänk så fin belöning du fick efter många år med blomningen i år.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehhee Anna!
   Tänk att jag inte kom att tänka på att resten av världen inte ligger till sängs halva dan dessa underbara sommardagar och har all världens tid att blogga...;)))! Men, det har jag ;(((!
   Nu, så här i efterhand kan jag tycka att man kan använda tre olika storlekar på borren. Jag tror att det kan va' snyggt med asymtri i ljusprickarna.

   /Anja

   Radera
 2. Det är alldeless för vackert väder för att sitta vid datorn. För första gången kunde vi sitta ute till mycket sent utan ens behöva en sjal eller kofta.Jag tyckte mycket om dit "rostiga" inlägg.
  Din svarta lilja är så vacker.Här är trädgården inte så vacker längre. En del väntar på andra blomningen och det har varit kallt men det har inte regnat på länge och det syns.
  Tråkigt att du inte mår bra men du har fångat ljuset väldig fint.Sånt ljus har vi inte här.Och nu är jag inne för ute är det alldeless för varmt.Över 30 och det tycker jag inte om.
  Ha en fin dag.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Kauniita kuvia aamuauringossa - tai aamupäivän auringossa ...? Toivottavasti sinun vaivasi menevät pian ohi ja voit nauttia kesästä paratiisissasi. Ja pidin myös "ruosteisista" kuvista paljon vaikken kirjoittanut mitään. Ne on tosiaan niin anjamaisia!

  SvaraRadera
 4. Va bra du lyckades med ljuset i dina bilder! Det är inte det lättaste!
  Vilken underbart ljuvlig lilja du visar på sista bilden! Är den lika härligt röd i verkligheten som på bilden? Jag noterar namnet och skriver upp den på listan över plantor jag vill ha, tack för att du visade den!
  Hoppas ischiasen (stavas det så tro?) ger med sig snart! Så här års vill man ju INTE bli sängliggande. Krya på dig!

  SvaraRadera
 5. Så synd om dig! Ischias är inget vidare att ha:( Du har verkligen fångat ljuset Anja;) Ha det gott och hoppas att du snart blir bra/Monne

  SvaraRadera
 6. Kauniit kuvat aamuauringosta otettuna.
  Nu liljat on todella kauniita, varsinkin tuo tumma Krollilja.
  Nyt onkin ollut kauniita päiviä.
  Kaikkea hyvää sinne teille! ♥

  SvaraRadera
 7. Aj, aj, aj, vad jag tycker synd om dig som har ischias, vet precis hur det känns.

  Grattis till din lyckade frösådd!
  Den svarta Krolliljan är verkligen vacker.

  'Notshka' är inte dum den heller :=)

  Krya på dig!

  SvaraRadera
 8. Oj oj! Svart krollilja och fantastiskt ljus genom "taket" i din trädgård!
  Ischias är lika ischigt som det låter! Hoppas du inte knaprar så mycket smärtstillande att du får ont i magen i stället! Testa te på älgört, det lindrar lite i alla fall och har inga biverkningar!
  Tack för värmande ord på min blogg!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 9. Dearest Anja, I know so well how badly one can feel with sciatica inflamed and running rampant with pain in the body. I hope you are over it soon. I am often icing my back and forget if that helps with sciatica. Lovely, lovely photos of your garden in early morning light. Your lilies are exquisite in color and form . . . especially love the 'black' one! Take good care! Kram/Carol

  SvaraRadera
 10. Nämen fy! ischias inte kul alls!!! Hoppas du bättrar på dej snart. Fint ljus i bilderna, ibland är det nästan magiskt på morgonen/kvällen.
  Krya på dej!
  Blomkärringen

  SvaraRadera