fredag 3 augusti 2012


Lever på hoppet om en solglimt…eller
sol en hel timme…
eller kanske en hel dag

Ett kort ögonblick tittade solen fram och lyste igenom kryddbuskens bladverk

Mixade färger av dagglöken är lätta att fota i detta mörker

Man kan också plantera solsken i rabatten...;)))!

...eller svalka sin heta panna med Pink Ice...;)

Dessa två bilder avslöjar dock en desperation över solbristen  - vem 17 vill titta på en Codonopsis som inte har slagit ut eller råa amerikanska blåbär? Jag har inget annat att visa 
;( !  Suck.
Men, det är toppenväder att sitta i växthuset eller jobba i rabatterna! Det gäller att ha solsken i sinn...;)!

           Tack för titten!


9 kommentarer:

 1. Vi får hoppas på sol nu i augusti :) men ändå behålla sol i sinnet Kram Suss

  SvaraRadera
 2. Skulle så gärna skicka lite sol till dig för jag tycker att vi får lite väl mycket just nu. Jag klarar inte av att jobba ute när det är så här varmt och trädgården ser inte klok ut efter alla dessa varma dagar.Jag behöver regn och svalka. Tänk som det kan bli.Bra att solskenet finns hos dig i alla fall. Ha det gott.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Tänään onkin ollut oikein kaunis ja aurinkoinen päivä.
  Mukavaa, aurinkoista viikonloppua sinne teille!

  SvaraRadera
 4. Jeg synes du klarer å fange lysglimtene i hagen helt utmerket Anja :) Her ligger alltid alt utover bakken på denne tiden av sommeren. Vind og regn og ingen skydd gir samme resultat gang på gang. Men jeg har klippet og klippet og kastet og.. og i dag kom en liten gløtt med sol. Jeg sender litt til deg også!

  SvaraRadera
 5. Ja när solen kommer tror man knappt det är sant... varmt och mulet hos oss idag och ikväll den sedvanliga regnskuren.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, usch och fy för allt detta regnande, nu vill vi alla ha sol.
  Dina bilder är dock sååå fina :=)
  Kryddbusken är superfin.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 7. Jamen, du visar ju så fina bilder trots avsaknad av solen! Så vackert.Men det är klart att du vill ha SOL i verkligheten - inte bara i ditt sinne! Jag förstår det, här har vi just nu bättre sommarväder, men om kvällar o morgnar är det minsann inte varmt.Denna sommar kommer vi nog alla att minnas som "den sommar alla längtade efter skulle komma nångång"!
  Ha det gott o njut i ditt växthus! Lena

  SvaraRadera
 8. Alltså Anja! Du slutar aldrig att förvåna! Nya härliga, frestande växter närhelst man besöker din blogg!! Tack för njutningen! (...än en gång!;-)....)

  SvaraRadera
 9. Anja, jag har just planterat amerikanska blåbär i min rhododendronrabatt. Skyltningen i affären var minst sagt förvillande. På den vidhängande etiketten för ena sorten stod det "halvskugga" medan hyllskylten sa "soligt" och för den andra sorten var det tvärtom. Nu chansade jag och båda sorterna står "halvskuggigt". Vad tror du, kan det bli blåbär ändå eller hur känsliga är de? Är det stor skillnad mellan sorterna?

  /Kristina

  SvaraRadera