söndag 24 februari 2013           Mitt FOKUS  ligger just nu på ljuset
              och värmen

När jag slog upp ögonen klockan 7.30 i går morse och såg  detta varma ljus från sovrumsfönstret kändes det vår! Detta ljus är som magnet för mig: Jag vill ut i trädgården med detsamma!
Till och med  glöder 'salskronan' i kapp med ljuset och rosten ser nästan ut som gjord i någon överjordisk ädelmetall;) 
Mitt fokus ligger också på förkultivering av växter som behöver bra ljus för att utvecklas optimalt. För närvarande har jag vanliga lysrör vilket fungerar rätt bra. 
Jag har även googlat på andra armaturer och alla har något som inte faller mig i smaken: För dyra, för tunga eller förbrukar för mycket energi. Alltså är mina lysrör är både bra, billiga i inköp och hyfsat energisnåla.De får duga så länge.
Men, den tunga biten är uppvärmning. Snart har jag ingen plats inne utan grödorna måste ut i växthuset. I år ligger min ambitionsnivå snäppet högre än vanligt...av en mycket speciell anledning. Återkommer om ett par månader...;)))!
Just nu ser växthuset ogästvänligt och öde ut. Jag hoppas på en go' dag i veckan då jag kan börja städa där och kunna flytta alla småplantor dit...men då måste värmefläkten gå...!Låter nästan som ett omöjligt projekt - det kostar skjortan!
Vore lite kul att veta hur ni andra gör med uppvärminingen av växthuset? Börjar ni redan i mars? Vad har ni för värmekälla?


                          Söndagsfoto hos Suss! 
                                 Klicka på bilden

                                       ALLT GOTT
                                              Anja

18 kommentarer:

 1. Vad spännande, blir riktigt nyfiken på vad det är du ger järnet för.
  Var det du som efterlyste solvärme till växthuset. Det skulle ju vara så fiffigt om det fanns.

  SvaraRadera
 2. Mange hyggelige saker og ting du har fokus på om dagn:)

  SvaraRadera
 3. Ha fokus på växthuset måste det nog vara om det finns växter i det nu innan värmen har kommit.
  har inget växthus som funkar just nu.
  Ha en fin söndag
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Att få vakna till ljus och solsken genom fönstret är så härligt.
  Man blir både pigg och glad :=)

  Förstår att det är något spännande och speciellt på G. Nyfiken så klar :=)

  Mitt växthus startas i månadskiftet mars/april och har en värmefläkt från Willab.

  trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Magiskt ljus på dina bilder, man ser riktigt hur det glänser i dom gyllene trätopparna.
  Jag har inget växthus men en son som är elektriker. Jag har fått ljusrör, frostvakt och timer monterat i en bod. Det har fungerat det också, nu väntar jag bara på att energin ska komma till att så.
  Ha en fortsatt fin söndag :)

  SvaraRadera
 6. Härligt med fokus på våren! Om man ändå hade ett växthus att få värma upp nu : ) Jättefin krona!
  /Cika

  SvaraRadera
 7. Ja det gäller att fokusera på ljuset och ta vara på det. :) Idag har vi haft en underbar dag med solsken och det har varit riktigt uteväder även om snön fortfarande täcker det mesta.

  SvaraRadera
 8. Gläder mig med dig, vet ju hur mycket ljuset betyder för dig. Har för mig att Helen med Tankar om och från min trädgård har ett fiffigt arrangemang med fiberduk för tidig start i växthuset, tycker du ska fråga henne till råds. Undrar så vad du nu hittat på som kräver växthus i slutet av februari!!!
  Kram/Laila

  SvaraRadera
 9. Tack för tips, nu har jag har lagt till vart jag tog bilderna på buddlejan! Du har en poäng där. Kul att det finns gulblommande buddlejor!
  Så fint rostkronan fångar ljuset!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 10. Härlig tolkning med att sätta ljuset i fokus :) fina bilder :) jag hoppas på att få glas på mitt växthus som jag fick i höstas av min morbror :) så att jag kan börja använda det Kram Suss

  SvaraRadera
 11. Kevättä tässä odotellaan kovasti! Uudesta isommasta kasvihuoneesta haaveilen. Lämmityssysteemistä ei ole vielä mitään aavistusta...

  SvaraRadera
 12. Det är så härligt när ljuset kommer igen. Idag blev det ganska mörkt men förra vecka hade vi flera dagar med både underbar morgon- och kvällars himmel. Men även en trist dag som idag känner man att det är ljusare än det var så länge.undrar vad du har i tankarna nu då.
  Ha en fin vecka.
  Anje

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder, fokuserar mer än gärna på ljuset och värmen :)
  Tack för kommentaren hos mig!
  /Anna

  SvaraRadera
 14. Vi har jo foreløpig bare et rom i kjelleren, og der har jeg undervarme under plantekarene og ellers ikke noen varme på :) Dett er en kaldkjeller. Ha en flott uke! Kanskje aldri så litt vår hos deg også?!

  SvaraRadera
 15. Kara Anja, This time of year especially . . . one yearns for light and we are getting a bit more each day. Sunrise and early morning light is reflected beautifully in your treetops and garden ornaments. I wish I could say I have a greenhouse but alas, I do not. Kram/Carol

  SvaraRadera
 16. Såå skönt ljus i ditt fokus - solen i trädtopparna och din magiska takkrona med prismorna :) - så vackert!
  Här är det fortfarande så mycket snö att jag inte ens kommer in i växthuset... brukar "sätta igång" det i början av april och har då en värmefläkt som frostvakt...
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Så vacker ljus och härlig värme det är i dina bilder. Flera rutor i mitt växthus har gått sönder, så ett första fokus får bli att laga det.

  SvaraRadera
 18. Ljuset gör det lätt att leva ;-)).Man blir lite lättare både till kropp och själ inbillar jag mig. Vackra bilder Anja!
  Brukar dra igång växthuset under mars månad med hjälp av frostvakt och värmefläkt.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan