fredag 26 juli 2013

Olikheter 

skapar spänning  i rabatten.

En sammanhållen färgskala men med olika uttryck i formen,
Här består olikheterna  av olika former i olika höjder. Fyra våningar i en rabatt, men färgerna måste hålla en samstämmig ton  för att inte skapa förvirring.
          Ja, det är så här jag tänker när en rabatt börjar ta form.
Men, det är mitt sätt att 'måla' rabatter. Du har kanske något helt annat i ditt val av uttryck. Olikheterna gör att vi vill besöka varandras trädgårdar! 

                                    Ha't!

12 kommentarer:

 1. Flotte samplantinger : ) Den siste ga et sydlansk inntrykk og det var nest en så jeg kjente varmen og duften av sommer : )

  SvaraRadera
 2. Precis så är det Anja:) Översta bilden är helt underbar! Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Du är en mästare på att måla i dina rabatter! Så fint!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder från din trädgård. Du målar bra!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Jag tror inte jag tänker så mycket så..... Fast ändå!?
  Jag känner nr det är fel och bara måste flytta en växt!
  Senast igår flyttade jag en stor fullt blommande 1,5 meters blomma ( som vanligt kommer jag inhyst nu inte ihåg namnet :) för jag inte stod ut att se den i sitt sammanhang!
  Fick flytta till annan plats oc helt plötsligt hade jag förbättrat 2 ställen i trädgården!

  Kram

  SvaraRadera
 6. Nej Veronica! Kul att du hade lust att utveckla dina tankar!
  Mitt sätt att skriva inlägget är bara en kraftig sammanfattning av mitt tänk som låter märkvärdigare än vad det är. I början råder det bara kaos i rabatterna. Det är ur kaoset jag plockar godbitarna som jag gillar och som får bestämma rabattens karaktär.
  Och detta arbete går inte fort. Det får ta den tid den tar och då talar jag om åratal!/Anja

  SvaraRadera
 7. Att måla rabatter, vilken vacker bild av planering och grävande. Vackert och noggrant planerade rabatter imponerar stort på mig.
  Som amatör, glad i färger, "misslyckas" jag nog ibland med färgstämdheten i min egen trädgård, jag har så himla svårt att ta bort något när det väl har etablerat sig, ibland gäller det även självsått och till och med ogräs. Men växter som trivs gör att jag trivs i min trädgård.

  SvaraRadera
 8. Fint och vilsamt! Jag brukar försöka tänka så, men så dyker det upp något färgglatt och "förstör" harmonin. Och lika glad är jag då. :-)

  SvaraRadera
 9. Charlotta och Bettina!
  Vilken tur att vi får göra som vi vill i den lilla plätt av Jorden som vi fått ansvar över;)!
  Utan att försöka göra mig "märkvärdigare" än vad jag är - är min trädgårdsfilosofi den samma som Claus Dalbys: Att skapa i trädgården är det viktigaste för mig - på min nivå. Jag kan inte koppla av om något inte behagar mitt öga (de är många). Jag är rätt detaljfixerad.
  Då gör jag oftast något åt saken fast ibland måste jag vänta till ett, för växten lämpligt, tillfälle.
  Och ibland njuter jag kopiöst av någon liiiten detalj som i mina ögon är fint./Anja

  SvaraRadera
 10. Så fint målat du stora trädgårdskonstnär!!! Din palett är underbar i tonen och formen.Just den pilörten har jag försökt med flera gånger men den vill inte bo här uppe i norr:(
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du e'la' för go' Berit! Jo man tackar (fniss)! Du har genomskådat mig Berit! Det är precis det berömmet jag är ute efter! Måste berätta för barnbarnet när han kommer hem från sitt jobb i utlandet!
   Fast, uppriktigt sagt Berit: Jag kan nog inte identifiera mig med "stora trädgårdskonstnär", men som någon som vill så himla mycket skapa något "underbart". Med mina resurser;))! De är inte så stora varken ekonomiskt eller talangmässigt./Anja

   Radera
 11. Det ser ut att vara ett bra sätt, ditt. Tror inte jag är lika organiserad, utan flyttar runt växterna tills jag blir nöjd (=aldrig?).
  /Katarina

  SvaraRadera