onsdag 26 mars 2014Berget börjar blomma så smått:
Ranunculus crenatus och Thlaspi vad?

Naggranunkel, om nu artnamnet stämmer. Den är inte stor! 5-6 cm över havet ;-) och blommar så här tidigt  En glädjespridare med  stora blommor i förhållandet till plantans storlek i övrigt. Rötterna måste ha ständig tillgång till fukt under sommaren.
Den lilla korsblommiga växten under upptäckte jag igår på berget. Den är så rörande liten där i gruset.  Har ingen susning hur, när och var jag fått/köpt den. Namnskylten försvann nog förra våren när jag plockade bort  många fula etiketter som lyste vita utan  tillhörande växt. Det var mitt sätt att försöka "glömma" hur många växter jag hade förlorat i det grymma vädret. Så synd, kan jag konstatera idag, när jag ser hur mycket som kommer igen. 
Helen kunde!

Ha en bra dag!

13 kommentarer:

 1. Kul att många kommer igen! Med tiden lär man sig att ta det lugnt med att räkna bort de som kanske bara gått under ytan för att samla kraft. Här händer det då och då. Du lär väl kunna forska fram namnen när växterna visar sig.
  Ha det gott!
  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Så glad du måste bli när du ser att växterna kommer igen även om du har tappat namnet på dem. Så mycket kraft det finns, också hos dem små.
  Ha en fin dag med,hoppas jag, nya upptäckter.
  Anje

  SvaraRadera
 3. Hejsan Anja!
  Kan det vara Thlaspi stylosum - Dvärgskärvfrö?
  Ser på din bild att den likar väldigt mycket min planta.
  Härligt att det blommar så många olika vårväxter i din trädgård. Här ligger allt under snö igen men solen skiner så det smälter nog snart bort.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen, tusen tack Helen! /Anja

   Radera
  2. Bara kul att kunna hjälpa till :=)

   Radera
 4. Så söta små glädjespridare du visar upp! Kul att flera av växterna kommer igen!! Här snöar det lätt men jag väljer att titta på Klockrankan som har grott så bra istället:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 5. Sickna söta blommor du visar upp! Den lila blev lite av min favorit :)

  SvaraRadera
 6. Tror också på T. stylosum. Den har jag och vad som kan ses i din bild jämfört med min planta så ser de väldigt lika ut. Min lilla planta är 5 x 5 cm, blommorna är 5 x 5 mm.
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette!! Visst är den liten. Jag har ju många väldigt små växter, men det finns något speciellt i denna sötnosens uttryck:-)

   /Anja

   Radera
 7. Vilka raringar! Låter besvärligt att inte låta plantan torka ut under sommaren...

  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 8. Jeg er også veldig glad i disse små plantene :-)) Den øverste har jeg også, og med samme navn- så det er nok rett. Den andre er ukjent for meg men den var jo kjempesøt!

  SvaraRadera
 9. Såna där "tavlor" har vi väl alla gjort - men då är det perfekt att man har kunniga bloggvänner! Jättesöta var dom båda två i alla fall!

  SvaraRadera