lördag 29 mars 2014

Nu lämnar vi våren bakom oss för säsongen!
Det är försommar per min egen definition. 
Glädjeämnen duggar tätt! I rabatterna och i brevlådan:-)! 
Jag blev nästan svimfärdig över glädjen att få en växt som jag har önskat mig länge! Bräkenvallmo på svenska.
Inte den lättaste att klara av men inget hopplöst fall heller. 
Min bloggvän och växtbytarvän Nora i bloggen Mina trädgårdar skickade denna åtråvärda planta! Tack så otroligt mycket Nora!

Så här ser den ut i Wikipedia
Annars är det lite svårt att gå ut och fota på morgonen. Solen är stark och de flesta av blommor går inte att ta bild på. Får vänta till i kväll.
Men här är ändå några.

Som syns börjar även barrväxterna blomma. 
Idag b lir det utearbete hela denna soliga, fina dagen  

Nu önskar jag Dig som tittar in här en alldeles underbar vår/försommardag!
                       /Anja

11 kommentarer:

 1. Åh vilken fantastisk växt Bräkenvallmon! Förstår om du blev svimfärdig :) Otroligt vacker! Idag har det varit en helt underbar dag MER sådana dagar:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Det ser ju helt fantastiskt ut hos dig redan med blomning! Kul med nya växten. Kommer säkert att trivas hos dig. Sista bilden ser ut som mini rosor:)
  Önskar dig en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 3. Oh, så mycket vackert sm blommar redan hos dig.
  Vi har precis kommit till Mon Jardin efter en lång men bra resa. Varmt. Nu är det mötkt så jag har bara sett att det finns otroligt mycket ogräs. Bilder kommer snart. Nu vila först.
  Anje

  SvaraRadera
 4. Så vackra blommor :) hur är det med visning av trädgård iår?? var hos dej för något år sedan o tittade in i din underbara trädgård :) har du tänkt ha någon visning iår?? skulle så gärna se den igen Kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla, snälla Suss! Vad jag blir glad när du säger så.
   Jag jobbar på det. Har fått ett par förfrågningar. Bara ryggen håller, så ....
   Jag meddelar här på bloggen om och när jag har öppet rent allmänt. Man kan också ringa och höra sig för. Är trädgården "någorlunda" tar jag emot besök./Anja

   Radera
 5. Nu får vi hålla tummarna för att våra Bräkenvallmon skall växa sig stora och fina:-)
  Så mycket som blommar hos dig, Anja. Barrväxten var ju riktigt läcker! Vi ligger nog lite efter er här på ostkusten, det är inte lika mycket som blommar här ännu. Eller så är det just hos mig som det är så kanske eftersom vi har så nära till Östersjön som kyler ner så här års.
  Hoppas du har haft en fin dag i trädgården! Kram!

  SvaraRadera
 6. En sådan har även hamnat hemma hos mig men min kommer inte från Nora men väl från Jonny...så vi får hoppas de frodas och ger oss mycket glädje..
  Oj var du har mycket som blommar ute nu..hos mig är knappat snödropparna i knopp...men jag får väl vårfägringen snart hoppas jag.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 7. Vilket frosseri i vackra blommor! Bräkenvallmo ska jag också skaffa. Vilken fantastiskt vacker växt! Förlåt, men jag kan inte låta bli att känna lite avundsjuka i dessa tider. Här väntar vi på en snöfri vår och ni har försommar.
  Skön söndag på dig!//Ulrika

  SvaraRadera
 8. Den har jag aldrig hört talas om men vad otroligt fin! Det är underbart att ha snälla vänner som skickar överraskningar till brevlådan !
  Ha en skön söndag!

  Kram

  SvaraRadera
 9. Så fin! Underbar! Förstår att du är glad. Ja, och så mycket vackert du visar som blommar nu. Vilka variationer i form och färg!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 10. Det var en ny bekantskap för mig, Bräken Vallmo. Snygg! Snygga är även din blommande barrväxter. Ja,du har mycket fint i din trädgård :)

  SvaraRadera