lördag 28 mars 2015
"Claustrofobia"
                              eller en parentes från MÄSSAN

Kan jag be att få lite empatiyttringar?
Hotellet jag bodde på hade magnetkort som nyckel. Kanske vanligt numera, vad vet jag. Det var länge sedan jag bodde på hotell.
Den skulle man använda till dörren till rummet och att även tända ljus där. Och så till hissen - ja, till hissen.!!!
Men, jag lovar att det är inte så lyckat för en klaustrofobiker när den  avmagnetiserats. Dörrarna stängs. Hissen vägrar att åka någonstans eller öppna dörrarna igen. Där står man och undrar vilken jävla knapp ska jag trycka på för att det ska hända något?
Räddningen blev att någon annan i en annan våning ville åka hiss.
 Men, jag undrar vad som skulle ha hänt under de stundtals långa perioder då det var rätt lugnt och hisstrafiken var nästan noll...?!
Om jag fick någon kompensation från hotellets sida för att mitt kort krånglade flera gånger? Jo, en ursäkt ;-))!
                                                                 

6 kommentarer:

 1. Vad kul att du är/var på mässan!
  Men vad tråkigt med magnetkortet. Jag bor ju väldigt mycket på hotell med jobbet och har därfär mycket erfarenhet av hotell. Att magnetkortet inte funkar eller helt plötsligt slutar fungera är väldigt vanligt, där är du inte ensam. Däremot har jag inte hört något liknande hända med hissen, fy! Jag gillar allmänt sett inte hissar och försöker undvika dem, men med mycket bagage tvingar jag mig in. Vilken skrämmande upplevelse! Hoppas dock mässan var trevlig!

  SvaraRadera
 2. Vilken mardröm att hamna i en hiss utan fungerande magnetkort! Tur att du inte behövde vänta så länge på att bli befriad ;) Mässan, med allt vad det innebär kanske kompenserade din hissupplevelse :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jag hade förmodligen fått panik. Ja, iallafall om jag varit där ensam o en längre stund. Ovissheten. Eller hade jag blivit alldeles lugn. Det där är svårt att veta förrän man är där. Men hursomhelst är det inte OK. Men är rädd för att vi allt mer möter rätt sårbara lösningar i vardagliga situationer, som tidigare var ganska säkra. Hoppas du njöt mässan!
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Förfärligt! Jag tycker du ska skriva till hotelledningen om dina upplevelser. Och du - här har vi inte magnetkort till gäststugan! Garanterat panikfritt!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Huvva så läskigt! Måste vara många som inte åker hiss om det kan bli så där dumt. Hoppas du kunde njuta av mässan trots hissbekymret.

  SvaraRadera
 6. Nej, men fy, vad hemskt! Jag kollar alltid var larmknappen är när jag går in i en hiss, men har aldrig varit i en det krävs magnetkort! Tur du kom ut så fort! Ha en fin vecka! :) Mia

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan