måndag 14 september 2015


Det är milt, det blåser hårt och himlen är grå
                    men trädgårdens mustiga färger gör sig bra även i sådant väder

                         
Gräset med sin lila höstfärg är min absoluta gräsfavorit. Vet dock inte namnet.
Frilandshibiskusen är väldigt sen iår. Roligt att den nu har börjat visa den vackra, öppna blomman.
Bild på knippgentiana visade jag för några inlägg sedan, men den här växer skuggigare och blir mycket vackrare, Bladen får djupare grön färg och blommorna har den rätta blå  och de står sig mycket längre 
än  det andra exemplaret som växer  på ett soligare ställe.


Tack för att du tog dig tid!

23 kommentarer:

 1. Hibiskusens blomma var otroligt vacker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är något alldeles extra!

   Radera
 2. Modrá je krásná♥.Michaela

  SvaraRadera
 3. Så mye fint du har i hagen din :) ...og den blå varianten var herlig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både gentianans och och hibiskusens blåa färger är fina.

   Radera
 4. Jag som snart ska lägga ner "långrabatten" eller rättare sagt få dess perenner uppgrävda, blev väldans sugen på den lysande bli gentianan. Men som tur är har jag ingen skuggig rabatt där den kunde få växa. Alltså klarade jag mig den här gången. *fniss* Har så lätt att falla för vackra växter i ovanliga färger.....
  Har också läst tillbaka lite, jag har ju varit så inaktiv på sistone. Trist att du fått få respons på inläggen - men jag antar att du förstår varför jag inte skrivit så mycket!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då Susie! Du har haft dina skäl.
   Hoppas att allt är bättre nu för dig.
   Kram

   Radera
 5. Ja, jä-ns vad det blåser! Det blir en massa nya ljud att lära sig känna igen här på Evatorp. Bla ett speciellt ljud i öppna spisen, som uppstår när det blåser i skorstenspipan. Jag saknar mina fina blommor på Gården, men jag tröstar mig genom att titta på dina bilder och ser fram mot nästa höst.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klar du måste sakna mycket av allt från Gården, men det finns någon poäng i att få börja från början också. Fast det kräver sin kvinna med allt jobb som väntar dig. Vi hoppas på en gynnsam sommar 2016!
   Kram!

   Radera
 6. Vakkert i høsthagen din! Her har det meste blomstret av men vi venter de høstblomstrende løkene :-)) Ønsker deg en fin ny uke!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höstblommande lökar har jag ont om. De verkar inte trivas riktigt här. Ser framemot bilder på dina istället!

   Radera
 7. Vilka blå färger!! Frilands hibiskusar sådde jag i våras och nu har jag ett helt gäng som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Misstänker att dom inte kommer att klara vintern här i zon 3-4. Men jag ska chansa och plantera ut några av dom. Vet inte alls vilken färg det blir på blommorna, men misstänker starkt att det inte blir som på din.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan ju plantera några ute och några i krukor och förvara dem frostfritt. Fördelen med krukodling är att du kan ta fram krukorna tidigt - kanske redan i juanuari - och få dem att vegetera. Då om några år (??) hinner de blomma också för dig. Problemet med zon 3-4 för de som växer på friland är att de får för kort sommar för att hinna blomma.
   Hoppas att du får riktigt härliga färger.

   Radera
 8. Det ser fortfarande otroligt fint ut i din trädgård trots hårda vindar. Här ser det mest skräpigt ut. Allt regn vi fått i sommar och nu i höst har gjort att många växter gulnat i vätan så det är med avund jag ser dina fina bilder ;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom och hälsa på innan det är definitivt gult här :-)!

   Radera
 9. Tack för härliga rogivande bilder! Ingen som helst känsla av blåst får man. Blir mest sugen att gå ut här hemma och röja och snygga till.
  //Ulrika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste säga i ärlighetens namn att det är precis vad jag har gjort: Städat och röjt i trädgården därför att jag hade ett litet sällskap här i söndags.

   Radera
 10. Hösten verkar inte satt några spår hos dig. Härliga bilder och frilandshibiskusen makalös, vilken färg!
  Nu går ett åskoväder över här och ficklampan är framplockad. Förhoppningsvis är det fint igen imorgon.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst har hösten satt spår även här men jag har städat bort dem för tillfället ;-) Nu har det regnat i ett par dygn så att när dagen ljusnar tror jag att det mesta kommer att se riktigt trist ut i rabatterna. Jag är väääldigt trött på regnet.
   Allt gott själv!

   Radera
 11. Så fint och färgglatt! Här känns det bara grått och trist idag och trädgården är i förfall! Men humöret är gott,hi,hi!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehhee! Det är ju huvudsaken ;-))!

   Radera
 12. Takk for bildene fra høsthagen din. Vakre bilder av høstfarger og det som blomstrer nå !
  Vi har en blå hibiskus som blomstrer nesten overveldende i år, men den er ikke så dyp blå som din. Ellers falt jeg helt for din knippgeniana, den er notert på ønskelista.
  Glad for at du fortsatt deler på bloggen din !
  Nyt høsthagen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för uppmuntran!

   Ha det gott!

   Radera

Sidvisningar förra veckan