söndag 13 december 2015En gnutta solljus

och jag måste genast riskera lårbenshalsen genom att rusa ut på halt gårdsplan för att föreviga ett par strålar .-))! Jag inser att det är rätt löjligt att publicera dessa bilder men de får vara mina små ljuslyktor fram till nästa solljusknippe.
Att bli barnsligt hänförd av lite ljus är kanske inte så konstigt med tanke på hur lite vi har fått av den varan de sista fem, sex veckorna.
Men, jag gnäller inte - faktiskt! Hur skulle jag kunna uppskatta dessa "löjliga" ljusstrålar om jag inte upplevt det kompakta, dygnetrunmörka?

    Jag har full förståelse för alla som rusar till någon annan blogg utan att lämna någon kommentar här...;-))! Men tänk om sommaren blir kanon med massor av sol och jag tittar tillbaka till detta inlägg och inser hur svältfödd jag har varit/är på dagsljus och sol. Det är ju så lätt att glömma...;-))!

                                 Ha det gott Gott Folk!

11 kommentarer:

 1. Här i Wales är det grått, dimmigt och ca 10 grader. Helt underbart!!! Är ju hemma i Wales nu efter drygt 2 månader i Spanien med mycket sol och värme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt Lena! Nu har du dessutom fått en rejäl dos med sol så att du har s.a.s. ditt på det torra när det gäller solvitaminerna ;-)!

   Radera
 2. Solen gör underverk! Man blir alltid på gott humör av lite solsken efter en tid med grådask. Fina bilder. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör det! Kanske får vi en liten dos imorgon också?
   Ha det gott själv!

   Radera
 3. Tog en lång skön promenad på förmiddagen och fick njuta av solen.Kylan bet i kinderna men så skönt ändå.
  Bäst att passa på när solen tittar fram.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klokt att ta promenad i solen! Själv har jag så mycket inomhusgöra att jag hinner knappt hoppa i vettiga dagkläder innan jag sätter igång ;-))!
   Trevlig helg till dig med!

   Radera
 4. Förstår dig precis. Solen var framme även här...tänkte att jag hinner äta först innan jag går ut, men tji fick jag! Den hann försvinna och ögonblicket var borta. Fy så jag grämer mig...det är larvigt i sig...
  Vacker bild på det frostiga fönstret!!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En halvtimme - max - var den där bleka solstrålen i klätterhortensians blomskelett. Jag hann nätt och jämt ta bilden och då hade ändå det mesta försvunnit.
   "Fönstret" är min utespegel och "frosten" är den kvardröjande fukten efter nattens regn :-))!
   Kram!

   Radera
 5. Tröttar ut min omgivning med små glada tjut och tjatiga kommentarer så fort solen tittar fram här så jag har stor förståelse för din yra! Fönsterbilden är ju magiskt!
  Och i kväll har det snöat här. Trösten är att det blir lite ljusare...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snön hoppas jag att vi slipper så länge vår väg ser ut som den gör. Annars är det som du säger att det blir så mycket ljusare då..:-)!
   Kram

   Radera
 6. Känner igen det där fångandet. Här är den nu på väg upp så sakteliga och vi bara väntar. Så mycket som möjligt av solens strålar ska tas tillvara!
  Ha det fint!

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan