tisdag 15 mars 2016


                                         
                                   Dark Forest

Det är väldigt tidigt på säsongen. Både snö och frost kan få för sig att komma på besök. Men igår och idag har vi haft riktig vår med tvåsiffrig på sina håll i trädgården och genast vill man vara ute hela dagen.
Att ta fasta på en trädgårdstrend och göra sin egen trendinstallation är roligt och även utvecklande för fantasin.
Min installation är en lågbudgetvariant och jag skulle inte kunna få till det bättre med en större plånbok. Det är kreativitet på min nivå och lusten att göra något som är det centrala. Inte något skrytprojekt. 
Ibland känner jag mig lite ensam med mina "projekt". Det vore roligt om någon annan skulle vilja haka på! Klicka på länken ovan och se om någon av de tre av årets trender skulle inspirerar dig att göra din egen installation. Bara för det är roligt!Det är inte så mycket man kan göra så här tidigt men lite har jag gjort som en "skiss" som får utvecklas under säsongen.Den svarta hyllan gör sig verkligen inte på bild. Det ser lite bättre ut på riktigt.
Jag blev själv positivt överraskad nu i morse när jag såg min "skapelse". Hämtade också ut min kamelia. Den får flytta tillbaks i växthuset om det blir kalla nätter.
 Nackdelen är att den är mellan två stora fönster med vita karmar vilket gör den svårfotad. De här bilderna får duga så länge
                     
            Tack för titten! Ha det gott!

18 kommentarer:

 1. Kommer att följa dina fina skapelser ( installationer ) med spänning.Det ger verkligen redan nu en skogskänsla...underbart fint
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Berit!
   Jag tycker för en gångs skull själv att den är ganska fin - finare på riktigt än på bild - för en gångs skull. Annars brukar det vara tvärtom ;-))!
   Ha det så underbart själv!

   Radera
 2. För mig blir årets mörka trend inga problem. Jag har ju redan valt ett svart växthus, med svarta möbler och så lila dekorationer. Fast jag vet inte om växterna blir så mörka. Det är ju massor av olika chilisorter och visserligen är det några svarta, lila och mörkt bruna men dom flesta är ju gula och röda förstås!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag känner ju till din mörka "sida" ;-))
   Själv vill jag hålla en mörk ton utan så många direkt svarta inslag.
   Kan du inte göra en installation som rör enbart detta tema?
   Kram

   Radera
 3. Det är snyggt tolkat din Dark forest.
  Själv har jag gillat det mörka sedan några år tillbaka och kommer att fortsätta med det :=)
  Ser fram emot ditt fortsatta pyntandet inför våren.

  Önskar dig en härlig dag Anja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju jag med. Men, det blir liksom lite annorlunda i och med att den har fått ett arbetsnamn. Då är jag mera konsekvent än annars.
   Ha en fin dag själv Helen!

   Radera
 4. Så bra att jag nu kan läsa och kommentera på din blogg igen, igår kom det upp en sida med texten "kan bara ses av inbjudna" när jag klickade på din blogg. Nåväl nu är ordningen återställd igen :) Jag följer ytterst sällan några trender, jag kör mitt eget race ;) Troligtvis beror det på att jag inte är medveten om att det finns en trend förrän den nästan är över ;)Det skulle möjligtvis vara rost i så fall men då har den trenden varat i många år :) Fint har du fått det i alla fall :) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig handlar det inte bara om trend utan en inspirationspuff efter en lång vinter. Jag är oerhört medveten om hur provocerande många uppfattar det när man hakar på en trend. Inga seriösa odlare håller väl på med något så ytligt? Dessutom vill jag slå ett slag för Blomsterfrämjandet som samarbetar även med Botaniska. Och vad skönt det är när jag numera kan kosta på mig att göra som jag känner - oavsett om andra kanske till och med värderar mig som person efter ett inlägg som denna.
   Jag vet att du inte tillhör den sistnämnda kategorin ,-))!
   Ha det gott!

   Radera
 5. Jag var i Göteborgstrakten för drygt en vecka sedan och då snöade det. Skönt att våren börjar komma nu!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det går så sakta! Kylan och vädereländet kommer att slå till igen till påsken. Usch!

   Ha det fint!!

   Radera
 6. Några trends rockar jag inte med. Håller just på att lära mig står på benen efter riktigt jäklig influensaomgång. Ringer endera dagen när jag känner att jag kan prata utan att hosta sönder luren...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken tur att vi är olika!
   Kram

   Radera
 7. Åh, jag är en stor fantast av dina installationer, oavsett om de följer en aktuell trend eller inte. Dark forest trenden tycker jag dessutom är jättefin, häromdagen kom jag på mig själv att jag klädde mig i de där färgerna.
  Som du vet har vi ett mörkt hus och en skog intill, så jag känner mig väldigt peppad att hänga på utmaningen. Jag ska bara få till tiden och fotograferingen. Hjärnan går på högvarv... Längre fram på säsongen blir det nog lättare. Ljusgul tror jag är en jättebra accentfärg i sammanhanget. Och dina vackra föremål som du planterar i, åh så snyggt!
  Ha det bra i solen!
  Marta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul Marta om du vill också göra en "installation";-))!
   På Botaniska har Blomsterfrämjandet gjort många helt underbara installationer i Vild Vår i växthuset.
   Det är precis som du säger att det blir lättare längre fram på våren. Jag ser framemot dina kreationer :-)!
   Ha det gott!

   Radera
 8. Den svarte hylla var skikkelig stilig.
  Flott "installasjon", spennende hvordan den blir i løpet av sommeren.
  Følger nok ikke trender selv, men liker det du har gjort:-)
  Nyt vårdagene.
  Eirin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Det går inte att följa trender rent allmänt i trädgården. Det gör inte heller jag. Men, att göra en trendinstallation på ett bord som jag byter skepnad på varje år är roligt.
   Ha det gott!
   /Anja

   Radera
 9. Urläckert! Gillar verkligen din tolkning. Snygga planteringkärl och färger helt i min smak.Det ljust gula blir verkligen pricken över i och lyfter hela kompositionen.

  Kram
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du ville kommentera bilderna. Tack för din komplimang!
   Kram

   Radera

Sidvisningar förra veckan