söndag 27 mars 2016
                         En magisk tid
Det är nu det har vänt. Kvällen är ljus klockan åtta.
Julrosorna slår ut en efter en.Bergets första alpina kudde smyckas av utslagna blommor alldeles, alldeles snart. Blåsippor, vitsippor,krokus,snödroppar de vilda luktviolerna visar färg.Tiden är precis på tröskeln till en överdådighet.Man hinner nästan inte med.Det är nu som man får städa, putsa och feja i rabatter.Nu måste även en gammal kärrings krafter räcka. Ingen påskkärring - men....;-)Det är först när jag kommer in efter några timmar ute i trädgården som jag inser att varje vår jag får vara med om denna magiska tid är också en nådens tid. Att få välkomna trädgårdens växter till ännu ett år ger ett lyckorus.Jag tar deras återkomst nästan personligt: - Vad snälla ni är som visar er för mig även i år;-)! 
Det finns mycket kvar att städa - men det är ju än så länge bara mars. Jag ska inte stressa men jobba lite metodiskt några timmar om da'n och till slut blir det fint - hoppas jag.
  Men, det allra viktigaste  för mig är att stanna upp. Jag går gärna länge och betraktar varje blomma, varje grön tofs som sticker upp ur jorden. Det är en njutning som när själen med ro och energi. Då glömmer jag både tid och rum. Ett härligt tillstånd då det är lätt att erinra sig om "what life is all about" - som man kan uttrycka det på utrikiska :-). 

             Dessa blommar just nu i krukor i Krukträdgården. Sipprutan köpte jag igår i Botaniskas shop. Ska egentligen blomma först i maj.
                                 
                Ta tillvara tiden! Tack för titten.
ps
Rösta gärna på högerspalten, högst upp!
                                ds
  

23 kommentarer:

 1. Härliga tankar och bilder. Ja, att njuta nu, fånga ögonblick och skiftningar. En härlig lyx, ja, jag kan också känna tacksamhet. Så söt sipprutan är, ja, och vilken vacker urna... Oj, vad det blåser här i Malmö idag. Förmodligen vårvindar... ;o)
  Fortsatt glad och god påskhelg
  önskar
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt under dessa tider förstår man hur otroligt privilegierad man är. Att kunna njuta av "ögonblick och skiftningar" är den lyxen som jag har råd med. Vilket är ovärderligt!
   Ha det gott!

   Radera
 2. Vad härligt att magin kommit till dej också. Som du sett har det varit på gång länge här i Wales och i Sydengland, som jag skriver om, är det ännu mer vår.
  Ha en fortsatt riktigt härlig påsk med alla vårtecken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är alltid två steg före när det gäller vädret så här dags. Men, jag avundas ändå inte dig. Kanske uppskattar man våren ännu mer här?
   Ha det gott i ditt Wales :-)!

   Radera
 3. Så vakre vårord! Det er en fantastisk tid vi har foran oss, ikke minst fordi vi har ventet så lenge, lett etter de minste vårtegn og gledet oss over disse. Ha en riktig god påskedag! Jeg håper på å finne noen vakre blomster å dele i dag, bare solen holder ut litt lengre! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst känns det alltid så här års som om man skulle ha väntat väääldigt länge på våren?! Som trädgårdsmänn'ska lär man sig att se och uppskatta de minsta lilla tecken på liv och vår:-))!

   Radera
 4. Så fint du beskriver den här härlig tiden då allt vaknar till liv.
  Den bulliga urnan fick mitt hjärta att klappa lite fortare så fin.
  God fortsättning på helgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haa! Urnan ja! Den (de) kommer från Botaniska. De hade bara tre. Jag köpte två !!!
   Ha det gott - mest hela tiden ;-))!

   Radera
 5. Deilige bilder og betraktninger :-)
  Det er godt å kjenne takknemligheten over å få oppleve enda en vår.
  Det er en fantastisk fin tid!
  Nyt dagene som stadig blir lengre:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det så härligt! Man kan ta en tupplur mitt på dagen utan att da'n känns förlorad - tack vare ljusa kvällar:-)!

   Radera
 6. Ja, Anja, det är en konst att kunna njuta! Ibland när jag känner att jag går in i duracellstadiet i min rensningsiver måste jag påminna mig: hallå, stanna upp, se dig omkring, gå en sväng i trädgården, hälsa på varje blomma, dansa med bina som börjat flyga ut!
  Och så blev det äntligen sommartid igen. Tillbaka är de ljusa kvällarna, bästa tiden!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehhee Laila! Duracellstadiet lämnade min kropp för ca 5 år sedan. Nu är det långsamhetens lov som kroppen besjunger ;-))! Men, konstigt nog, det går bra det med;-))!
   Kram

   Radera
 7. Visst är det en konst att ta vara på tiden! Men när man har en stukad ankel och en mage med hål i, så kan man inte göra något alls i trädgården - och det är hemskt!! Istället har jag städat lite försiktigt inne, men det finns mycket kvar att göra. Snart kommer jag dock igång igen.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en riktig kämpe! Så klart du kommer igen snart!
   Kram

   Radera
 8. Glömde att tala om att jag gjort ritningen på trädgården själv - i datorn - och är otroligt missnöjd! Hade ett jättebra ritningsprogram tidigare, men det försvann för flera år sen. Så jag får nog sätta mig ner och göra om den rent manuellt och sen fota av den och lägga in den i datorn. För den är inte bara dålig, den är missvisande när det gäler skalan och dessutom så ser ju trädgården inte ut så där längre!! *fniss*
  Idag har jag och gubben min städat, men nu ska jag börja med att förbereda middage. Ja, det blir en liten enkel macklunch först förstås.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 9. Å ja, visst är det en alldeles underbar tid! Jag klarar varken av att städa eller sitta still och ta in hela härligheten. Kryper runt bland humlorna och bara njuter (och plockar en och annan snigel).
  Ha en fin vecka /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - att städa. Det är nu som mitt ständigt dåliga samvete över mitt ostädade hem blommar ut ;-))! Hinner inte, orkar inte. Det bästa är att någon "hotar" att komma på besök, gärna ett par dar i förväg. Då blir det liv i tanten. Tillhör den där generationen då man har städat när det kommer gäster ,-))!
   En fin vecka till dig med!

   Radera
 10. Idag var vi ute hela familjen från tidig morgon tills maken ropade in oss till middag kl halv sju. Trädgårdsarbete kombinerades med besök hos fyraåringens kompis, ett par promenader och en liten cykeltur med fyraåringen och dagen var ett ända långt lyckorus. Vilken tur vi har som bor i denna lugna del av världen och som dessutom äger en liten plätt av jorden som vi kan kalla vår egen! Jag började rensa i rabatterna idag och det är bland det mysigaste jag vet. Små spiror har börjat dyka upp även om våren är ganska sen här hos oss vid havet.
  Kram Nora

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en fin kommentar! Det är mycket insiktsfullt att reflektera över den privilegierade tillvaron vi har.

   Allt gott till dig och dina små:-)

   Radera
 11. Anja! Den finaste av fina text har du skrivit i detta inlägg. Det är verkligen så som vi alltid borde tänka men det är lätt att glömma bort i "stressen".
  Tack för påminnelsen <3

  Kram till dig, finaste!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte min mening att mästra...Vi är alla mindre eller mer stressade, även jag som borde inse att det är ingen idé att stressa som pensionär måste påminna mig själv om att : -Vad sysslar du med gamlingen;-))!
   Kram!

   Radera
 12. Vilken underbar narciss! Alla bilder var i och för sig vackra men den var något extra. Bridal crown, det ska jag lägga på minnet.

  SvaraRadera