lördag 19 mars 2016


                                                               
    Vad ska man ha trädgården till?
          (Frågan har jag stulit av Karin Berglund - svaren är mina egna)
                               
Att bara kunna gå rakt ut. Känna dofterna av jord en okristligt tidig marsmorgon. När termometern visar 2,6 och det är vindstilla är det alldeles speciellt underbart att ha trädgård. Speciellt därför att det är bara en trädgård som kan locka ut en människa i morgonrock så dags.
Det råder ännu kaos i många rabatter där fjolårsstjälkarna har lagt sig mot den blöta myllan. Men jag ser snödroppens tappra huvud höja sig över det som varit. Hon nickar godkännande:- Nu är det bra väder för bortrensning av det gamla. 
Så får det bli idag. Redan igår gjorde jag flera timmars insats ute. Ordnade blickfång eller kanske snarast små räddningsplankor för mitt mentala välbefinnande. Luktvioler i ett snapsglas av kristall. Bra för luktsinnet och vårtörstande humör. Och mycket bra för höjande av blicken. Det finns något utöver marken.

          (Se bilderna i föregående inlägg) 

13 kommentarer:

 1. Fint skrivet Anja!

  Ha en skön dag i den nyvaknade trädgården, hoppas solen tittar på dig, höjer stämningen och lockar fram livet i jorden.

  /Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vilken konstig fråga egentligen;) Och vilket jättebra svar! Jag ser det framför mig och känner den sköna "morgon i trädgården känslan". Blir lite småsugen när jag sitter här i rätt mundering, vi har bra skare så det skulle gå, men kanske blir det för kallt om bena i -4 ;)
  Ha en finfin helg!

  SvaraRadera
 3. Så bra beskrivning varför man har trädgård.Finns inget skönare en att strosa ut om morgonen och gå en runda i trädgården för att se om det hänt något sedan gårdagen.Älskar dina små fina Violer.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Frihet! Det är vad jag känner i min trädgård. Att, precis som du beskriver, kunna gå ut när som helst och hur som helst och njuta av naturen på så när håll. Jag brukar ta ut min yoga-matta tidigt om sommarmorgnarna och hälsa dagen välkommen tillsammans med fåglarna :) Älskar't!

  Fin helg! / Birgitta

  SvaraRadera
 5. Det er godt å bare kunne rusle rundt i hagen en tidlig og kald morgen, og se hva som skjer. Fin betaktning :-)
  Bildene av vårglede i ditt forrige innlegg, var gode for sinnet.
  Ha en fin dag , forhåpentligvis med sol.

  SvaraRadera
 6. Ja, visst är det konstigt vad en trädgård kan göra för kropp och framföra allt själ! Underbara känslor finns nu i kroppen, man börjar leva igen...på riktigt!
  Ha det gott! // Lena med träningsvärk efter röj i veckan...Men det får man ta!

  SvaraRadera
 7. Så sant!
  Hur var det på den där releasen? Läste lite om boken i någon blogg och då slog det mig att det där var ju en bok som du skulle ha skrivit om dina trädgårdsrum! Allvarligt talat!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Trädgården är för mig en plats att hämta mental kraft, det är som att blåsa liv i glöden till en falnande brasa :)Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 9. Dessa underbara morgnar i trädgården - det är bland det allra bästa som finns!
  Kram!

  SvaraRadera
 10. Precis så! Tidiga morgnar, man är alldeles själv där med/i trädgården. Dofterna, det lite fuktiga innan solen torkat upp. Jag väljer ofta att sätta mig på kökstrappen en stund, ja, och så bara sitter jag och vilar i detta.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 11. Så bra du utrrycker det! Precis så är det ju!

  SvaraRadera
 12. Jeg har alltid tenkt at hage er kortreist lykke :-)) Så kortreist at jeg kan gå ut og nyte noen minutter, når været tillater det.. Eller hele dagen! Ønsker deg en flott påskeuke!

  SvaraRadera
 13. Vackert och så precist formulerat! Det börjar sticka i näsan och blir lite vått i ögonvrårna av lycka.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera

Sidvisningar förra veckan