onsdag 2 november 2016


                                   Göteborgshumor....eller...???
         Det snöar ;-( !!!
Stooora, blöta flingor som smälter så fort de nuddar marken. Solen "halvlyser". Och sviiiinkallt. Bbbrrr!
- Måste säga till dig Vädret, att det är tufft ibland att gilla dina nycker. Du kunde ju trappa ned lite mer finkänsligt och inte vara så burdus! Hajar du inte att jag är inte klar ännu med allt ute? Ta lite hänsyn och höj temperaturen några grader och stäng in blåsten på något undanskymt ställe. Och framför allt: Vad är det för fasoner att låta snön falla redan nu? Jag lovar dig Väder, att ingen, absolut inte en enda kotte i hela Göteborgsregionen, har frågat efter snö!

            Hybridkejsarolvon har jag i kruka för närvarande. Den är full av blomknoppar och jag måste nog skydda den från att frysa i jordklumpen. Än är det ingen risk, men jag måste ta itu med det snart. Den står annars väldigt skyddad och skulle kunna klara av en normal Göteborgsvinter i krukan.
Dillen i vas - en rätt tjusig stilleben ,-)

Den här tidlösan har blommat "hur länge som helst". I mitten av september kom den första blomman sedan har den producerat ytterligare två blommor. 
 Bortklippt murbinka. Ser konstigt ut med snittblommor ute i snöfallsväder.


  Ha det gott! Tack för att du tog dig tid!

8 kommentarer:

 1. Det här inlägget/utbrottet skriver jag under på! Samma väder här minus solglimt...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack så mycket för att du länkat till mitt inlägg om tråget! Här har vi ett vitt lager sen igår och mer är visst på väg. Jag hade glömt att sätta vitlöken så det ska göras idag i snöslasket.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst ja jag skulle höra med dig vad jag ska göra med Rhododendronsticklingarna som har börjat växa så smått. Ska dom stå under lock hela vintern och ska jag kanske ge lite svag näring?

   Radera
  2. Ja, locket måste vara på dels för luftfuktigheten och dels för lufttemperaturen som ska vara hyfsat jämn under denna tid. Viktigt också att lufta "kuvösen" dagligen eller ha ventilation i den.

   Helst ska också jorden vara varm (ca 15-20 grader,)för en snabbare och bättre rotbildning, medan ovandelen ska helst ha det rätt svalt och ljust. Extra belysning nu i ca 14-16 timmar/dygn. Bästa sättet att skaffa undervärme är förstås en matta eller miniväxthus som har den funktionen.
   I januari, då solen börjar titta fram lite mer är det viktigt att skydda växterna från den. Ljust men inte soligt.
   Jättebra med en mycket svag näringstillförsel vid bevattning när plantorna har börjat få rötter. De kan ibland vegetera i gröndelen utan att ha bildat rötter ännu. Har du kollat?

   Lycka till!

   Radera
  3. Nu har jag kollat och det är gott om fina rötter i krukorna! Så kul att det fungerade:)))
   Tack för de goda råden!

   Radera
  4. Så glad jag blir å dina vägnar :-)!

   Radera
 3. Och jag som tyckte vi har ett hemskt väder, men det är iaf inte snö! Men det regnar och blåser oroligt och är omkring +5 grader. Inte kul det heller!!
  KRAM - Susie

  SvaraRadera
 4. Oj då har ni snö? Här har varit ruggigt o grått o blåsigt idag men någon snö har vi inte - ännu, man vet ju aldrig när den kommer :( Hoppas att du hinner få färdigt innan det kommer mer i alla fall. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera